Zo koop je Bitcoins met je Argenta bankrekening

Heb je een bankrekening bij Argenta en wil je eigenlijk zo snel mogelijk Bitcoins kopen? Dat kan natuurlijk! Jammer genoeg is het bij Argenta niet mogelijk om direct Bitcoins te laten storten op je rekening. Gelukkig zijn er slimme manieren waarop je alsnog snel Bitcoins kunt kopen met het tegoed op je Argenta rekening.

Hoe koop je Bitcoins met je Argenta rekening?

Je kunt gelukkig eenvoudig je Argenta rekening gebruiken in combinatie met een exchange. Een exchange is een platform waarmee je via het internet cryptocurrencies zoals de Bitcoin kunt kopen & verkopen. Je geeft dan bijvoorbeeld aan dat je voor € 1000 Bitcoins wilt kopen en de exchange zoekt dan direct iemand die een vergelijkbare hoeveelheid aan Bitcoins wilt verkopen.

Zelf geloof ik sterk in de kracht van Bitvavo. Dit platform is 100% Nederlandstalig en door de gebruiksvriendelijke interface lukt het me altijd direct om een bepaalde hoeveelheid Bitcoins te kopen. Wanneer je een account opent, profiteer je bovendien direct van € 0 aan transactiekosten over de eerste € 1000 die je verhandeld. Gebruik de knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Je eerste Bitcoin kopen in drie stappen

Nadat je de website van Bitvavo hebt geopend, moet je een rekening openen. Dit is gelukkig een stuk minder omslachtig dan het openen van een traditionele bankrekening. Je laat alleen een mailadres en wachtwoord achter en vervolgens kan je direct aan de slag.

Bitvavo account openen

Nadat je een account hebt geopend, kan je direct een geldbedrag op je rekening storten. Dit kan bijvoorbeeld met iDEAL of een bankoverschrijving. Het geld wat je overmaakt wordt vervolgens direct van je Argenta rekening op je Bitvavo account bijgeschreven.

Tegoed storten Bitvavo

Navigeer vervolgens naar één van de tientallen beschikbare cryptomunten om een order door te sturen. Dit kan bijvoorbeeld de Bitcoin of Ethereum zijn. Je kunt hier invullen voor welk bedrag je de cryptomunt wilt kopen. Wist je dat je ook voor een klein bedrag van bijvoorbeeld € 100 Bitcoins kunt kopen; je ontvangt dan simpelweg een klein onderdeel van een Bitcoin.

Bitcoins kopen Argenta

Wanneer je de Bitcoin in de toekomst weer wilt verkopen, dan kan je dit eenvoudig doen door gebruik te maken van een verkooporder. Je stort het geld dan zo weer terug op je Argenta rekening!

Wat denkt Argenta over de Bitcoin?

Je vraagt jezelf misschien af wat het standpunt van Argenta is over de Bitcoin. Ze zijn zelf niet hyper enthousiast: volgens de bank is de koers nog veel te instabiel om echt als munt te dienen. Ze zien het dan ook niet als interessante investering, aangezien het als munt ook geen intrinsieke waarde kent. Wel onderstrepen ze dat de blockchaintechnologie potentie heeft.

Zelf investeert de bank dan ook wel in bedrijven die actief zijn in de blockchaintechnologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan exchanges of producenten van de grafische kaarten die nodig zijn om blockchain berekeningen te maken. Gezien dit standpunt bestaat er een kleine kans dat Argenta zelf ooit ook in de toekomst Bitcoins gaat aanbieden… wat denk jij?

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *