Bitcoins kopen bij de ASN Bank

Wil je Bitcoins kopen bij de ASN Bank? Dit kan wel, maar jammer genoeg niet direct. De bank is namelijk niet van plan om Bitcoins toe te voegen als beleggingsoptie. In deze korte gids bespreken we hoe je alsnog snel Bitcoins kunt kopen met het geld op je ASN rekening.

Hoe kan je Bitcoins kopen bij de ASN Bank?

Je kunt Bitcoins kopen bij de ASN Bank door gebruik te maken van een exchange. Een exchange is een derde partij die het mogelijk maakt om via het internet cryptomunten zoals Bitcoins te kopen en verkopen.

Een goede partij die ik hiervoor zelf gebruik is Bitvavo. Je kunt bij Bitvavo direct met iDEAL geld storten en enkele minuten later Bitcoins kopen. Bovendien kan je de eerste € 1000 aan crypto geheel zonder transactiekosten verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Direct Bitcoins kopen bij de ASN

Je kunt het tegoed op je ASN rekening direct omzetten in Bitcoins. Dit doe je door bij Bitvavo geld te storten door gebruik te maken van iDEAL of een bankoverschrijving. Je kunt vervolgens aangeven voor welk bedrag je Bitcoins wilt kopen bij de bank. Dit kan al voor een paar tientjes, maar veel mensen investeren ook met grotere bedragen.

Tegoed storten Bitvavo

Het mooie is dat je de Bitcoins op elk gewenst moment ook weer kan omzetten naar harde euro’s. Bitvavo maakt het geldbedrag vervolgens zonder verdere kosten weer over naar je bankrekening. Op die manier kan je dus ook met je ASN Bank rekening gewoon investeren in Bitcoins.

Bitcoins kopen ASN

Gaat de ASN Bank Bitcoins toevoegen?

Zelf zie ik de ASN Bank niet snel Bitcoins toevoegen. De ASN Bank heeft immers een groen imago: ze proberen vooral te investeren in beleggingsproducten die het milieu niet teveel onder druk zetten.

Tesla is recent gestopt met het accepteren van Bitcoins, juist omdat ze niet erg duurzaam zijn. Voor het uitgeven van Bitcoins zijn namelijk veel computerberekeningen nodig en die vergen veel elektriciteit. Het totale elektriciteitsverbruik van de Bitcoin is gelijk aan die van een land als Argentinië.

Wanneer je bedenkt dat de Bitcoin nog amper als echte geldeenheid wordt gebruikt, dan zie je direct dat de munt enorm vervuilend kan worden wanneer meer mensen hem gaan gebruiken. Er bestaan gelukkig ondertussen wel alternatieve cryptomunten die minder vervuilend zijn. Misschien dat de ASN Bank ooit de meer milieuvriendelijke opties gaat aanbieden…

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *