Hoe kan je Bitcoins kopen bij Bunq?

Bunq is één van de meest innovatieve banken van Nederland: dat staat vast. Toch kan je zelfs bij Bunq nog niet direct Bitcoins kopen. In dit artikel bespreken we hoe je toch het geld op je Bunq rekening kunt gebruiken om Bitcoins en andere cryptocurrencies te kopen.

Hoe kan je Bitcoins kopen bij Bunq?

Je kunt Bitcoins kopen bij Bunq door je rekening gratis te koppelen met een crypto exchange. Een crypto exchange is een bedrijf dat zich volledig toelegt op het omzetten van euro’s naar crypto’s. Gelukkig bestaan er in tegenwoordig ook in Nederland diverse exchanges waar je tegen gunstige tarieven Bitcoins en andere crypto’s kunt kopen.

Eén goed voorbeeld daarvan is Bitvavo. Bij Bitvavo kan je tegen lage tarieven (maximaal 0,25%) Bitcoins en 50 andere crypto’s kopen met een druk van je muis. Bovendien rekenen ze geen transactiekosten over je eerste € 1000, waardoor je de mogelijkheden echt gratis kunt uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Bitcoins kopen in 3 stappen met Bunq

Om Bitcoins te kopen met het goed van je Bunq rekening moet je drie stappen doorlopen. Eerst moet je een account openen bij Bitvavo: dit is gelukkig zo gebeurd. Je vult een mailadres en wachtwoord in en je kunt direct toegang krijgen tot de website. Wel is het aan te raden om de 2FA aan te zetten, zodat kwaadwillende minder makkelijk toegang kunnen krijgen tot je site.

Bitvavo account openen

Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je geld van je Bunq rekening verplaatsen naar je Bitvavo account. Je kunt hiervoor zowel gebruikmaken van iDEAL als een traditionele bankoverschrijving, maar iDEAL is natuurlijk sneller.

Tegoed storten Bitvavo

Zodra het geld op je account staat, kan je direct de cryptomunt kopen waar je interesse in hebt. Zoek simpelweg de cryptomunt op in het overzicht en druk op de kopen knop. Je Bitcoins worden vervolgens binnen enkele seconden toegevoegd aan je account.

Bitcoins kopen Bunq

Bunq is vooruitstrevend

Bunq staat in Nederland bekend als een meer innovatieve en vooruitstrevende bank. Ze zijn bijvoorbeeld één van de weinige banken die zakelijke rekeningen openen voor bedrijven die actief zijn met cryptocurrencies.

De kans is dan ook groot dat Bunq in de toekomst de mogelijkheid tot het kopen & verkopen van Bitcoins mogelijk gaat maken. Het loont zeker om een kijkje te nemen bij de bank: ze bieden namelijk diverse nuttige, extra opties die veel andere banken nog niet aanbieden.

Toch is het voor nu nog echt een must om ook een account te openen bij een exchange wanneer je Bitcoins wilt bezitten. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *