Wat is de beste cryptocurrency broker?

Cryptocurrencies zijn booming. De koersen stijgen soms extreem snel en dit maakt het interessant om te beleggen in cryptocurrencies. In dit artikel bekijken we wat goede cryptocurrency brokers zijn waar je in bekende cryptocurrencies als de bitcoin, Ehtereum en Ripple kunt handelen.

Bitvavo: beste cryptocurrency broker

Mijn persoonlijke favoriet voor het kopen van cryptovaluta’s is Bitvavo. Bij Bitvavo kan je in tientallen bekende crypto’s handelen tegen ongekend lage transactiekosten: je betaalt er namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten!

Bij Bitvavo kan je gebruikmaken van een geavanceerde trader wanneer je de handel in cryptovaluta’s serieus wilt oppakken. Je kunt er eenvoudig en snel geld storten met iDEAL en je kunt er ook met een muisklik geld opnemen.

Ze hebben bovendien een mooie aanbieding: over je eerste € 1000 aan trading betaal je helemaal geen transactiekosten. Gebruik de onderste knop om direct een account te openen bij deze cryptocurrency broker:

Bitvavo beste cryptocurrency broker

Voor actieve handel: Plus500

Wanneer je actief wilt handelen in CFD cryptocurrencies, is Plus500 één van de beste opties. Je kunt bij Plus500 namelijk zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Hierdoor kan je ook wanneer het minder goed gaat met de Bitcoin beleggen. Bovendien maakt de gebruiksvriendelijke software het mogelijk om op elk moment een nieuwe belegging te openen of sluiten.

De sterke punten van Plus500 zijn:

  • Je kunt handelen in CFD cryptomunten zonder risico proberen met een demo
  • Je betaalt geen commissies wanneer je in cryptomunten handelt
  • Je kunt een hefboom speculeren waardoor je grotere posities kunt innemen
  • Met een short positie kan je speculeren op een dalende koers
  • Je kunt kiezen uit verschillende cryptomunten

Wil je beleggen bij Plus500 direct gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een account te openen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Markets.com als cryptocurrency broker

Een alternatief voor Plus500 als cryptocurrency broker is Markets.com. Ook bij Markets.com kan je eenvoudig beleggen in bijvoorbeeld de bitcoin. Een voordeel van Markets.com tegenover Plus500 is het dat je bij Markets.com ook gebruik kunt maken van MetaTrader. Met MetaTrader is het mogelijk om meer geavanceerde analyses toe te passen op bijvoorbeeld de bitcoin.

Door deze geavanceerde analyses toe te passen kan je door patronen te analyseren voorspellingen doen over de koers. Ook bij Markets.com kan je de mogelijkheden door met een demo uitgebreid uitproberen. Het kan dus lonen om het beleggen in cryptocurrencies bij beide brokers uit te proberen: op die manier kom je er via ervaring snel genoeg achter welke partij je beter bevalt.

Gebruik de onderstaande knop om direct een (demo) account te openen bij Markets.com:

Wat is een crytpocurrency broker?

Een broker is een bedrijf dat het voor particulieren mogelijk maakt om te beleggen op de beurs. Traditionele brokers worden voornamelijk gebruikt voor het kopen en verkopen van aandelen. Met de opkomst van cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum is er echter ook steeds meer vraag naar financiële diensten op dit gebied.

Sommige cryptocurrency brokers bieden ook extra diensten aan. Denk hierbij aan hulp bij de opslag van crypto’s of uitgebreide analyses. Het is aan te raden om de verschillende crypto platformen uit te proberen: op die manier ontdek je bij welke partij je het beste kunt beleggen.

Is een crypto broker veilig?

Niet elke crypto broker is veilig. Zelfs een betrouwbare instantie is nooit 100% veilig: in het verleden gingen hackers wel eens aan de haal met de cryptotegoeden van klanten. Het kan daarom slim zijn om je munten te spreiden over verschillende aanbieders.

Voordat je begint met het kopen en verkopen van crypto’s, kan het in ieder geval verstandig zijn om de betrouwbaarheid van de broker na te gaan. Je kunt dan kijken of de broker geregistreerd staat bij een betrouwbare toezichthouder. In Nederland moeten crypto brokers bovendien geregistreerd staan bij de Nederlandse Bank.

Onderzoek daarnaast of de broker voldoende veiligheidsmaatregelen neemt. Bij Bitvavo worden alle cryptomunten bijvoorbeeld opgeslagen in cold wallets verborgen in kluizen. Hierdoor is het voor hackers erg lastig om ze te stelen.

Waar moet je op letten bij het selecteren van een crypto broker?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten wanneer je een crypto broker aan het uitzoeken bent. Laten we de belangrijkste factoren bespreken.

Veiligheid

We hadden het er al even over: de veiligheid is erg belangrijk wanneer je cryptocurrency brokers met elkaar vergelijkt. Onderzoek of de broker een betrouwbare partij is en bekijk of de broker voldoende maatregelen heeft genomen tegen hacks. Op die manier voorkom je dat je een groot deel van je investering kwijtraakt door slecht management.

Liquiditeit

Controleer daarnaast of de liquiditeit van de broker hoog genoeg is. Een broker met een hoog handelsvolume, kan aantrekkelijkere prijzen aanbieden. De transacties worden dan ook snel uitgevoerd, waardoor je niet het risico loopt dat je de cryptomunten die je koopt niet kunt verkopen.

Kosten

Het is daarnaast belangrijk om de kosten goed in de gaten te houden. Bij sommige brokers betaal je 1 tot 2 procent per transactie, terwijl je bij Bitvavo bijvoorbeeld maar 0,25% betaalt over je transacties. Zeker wanneer je veel transacties uitvoert, kunnen de kosten snel oplopen. Kies daarom voor een broker met relatief lage kosten.

Mogelijkheden

Onderzoek voor de rest welke extra opties de broker te bieden heeft. Bij sommige crypto brokers kan je bijvoorbeeld met derivaten ook speculeren op een dalende koers. Bedenk daarom van tevoren wat je belangrijk vindt en selecteer een broker die de opties biedt die je nodig hebt.

Broker versus exchange

Veel mensen halen brokers en exchanges door elkaar, toch zijn er duidelijke verschillen. Wanneer je bij een broker crypto’s koopt dan is het de financiële instelling die de transactie afwikkelt. Op een exchange handel je direct met andere mensen die crypto’s bezitten en speelt de financiële instelling dus een beperktere rol.

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *