Pas op voor cryptocurrency oplichting met Bitcoin Code

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om te beginnen met beleggen in cryptocurrencies. Hoewel de meeste brokers en exchanges veilig zijn om te gebruiken is het helaas zo dat er een aantal aanbieders zijn bij wie dit niet is. Eén van deze aanbieders is Bitcoin Code.

Veel klachten over Bitcoin Code

Bitcoin Code belooft dat je met deze software ontzettend veel geld kunt verdienen. Dit bedrijf belooft wel gouden bergen, maar het blijkt dat er ontzettend veel mensen zijn die een zeer negatieve ervaring hebben met het bedrijf. Hoe zit dit precies? En waarom worden er zoveel mensen opgelicht met Bitcoin Code? Om hierachter te komen zul je snel verder moeten lezen, we laten het je hieronder allemaal zien. Door het onderstaande goed door te nemen zul je niet meer zo snel vatbaar zijn voor oplichters.

De komst van de Bitcoin oplichters

Veel mensen die pas net beginnen met het beleggen crypto en die nog niet zo veel weten over de markt kunnen gemakkelijk in de val worden gelokt door oplichters. Dit komt met name door de gedecentraliseerde aard van bitcoin en het gebrek aan kennis eromheen voor beginners. Als je wordt opgelicht dan is het bij Bitcoin niet zo dat je bij iemand terecht kunt.

Bitcoin is namelijk van niemand, maar van iedereen. Het is dan ook niet mogelijk om een klacht of iets dergelijks in te dienen. Beloftes van enorm hoge rendementen dankzij de begeleiding van een of andere schimmige “bitcoin expert” of auto trading software zijn helaas nog altijd vaak terug te vinden op het internet. De oude vuistregel is nog steeds van toepassing: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.

De Bitcoin Code – groep met oplichters

Tijd om in te zoomen op het project achter Bitcoin Code. Bitcoin Code is een bedrijf met oplichters waarvan de website voortdurend verandert. Zoals veel oplichters biedt de website een dienst aan die naar verluidt markttrends voorspelt en de handel voor gebruikers automatiseert met belachelijke winsten van duizenden euro’s in een paar uur tijd.

Sommigen mensen verbazen zich over hoe iemand met zijn volle verstand in zo’n schandalige claim kan trappen. Dit is alleen niet zo heel erg raar. De mensen die niets van bitcoin afweten zullen al snel geloven dat het internet mogelijk is om zoveel geld te verdienen in een zeer korte tijd. Veel mensen zijn bang om de boot te missen en om geen graantje mee te kunnen pikken van het succes van de munt.

Je hoeft maar even op internet te zoeken om te zien dat Bitcoin Code inderdaad een neppe website is die mensen probeert op te lichten. Zo is het bedrijf voorzien van een neppe foto van de maker van de Bitcoin Code. De maker, “Steve Mckay”, bestaat helemaal niet. De foto is dan ook gewoon gejat van het internet en heeft niets te maken met het team achter Bitcoin Code. Ook bestaat er een promovideo van Bitcoin Code waarin een acteur een tekst opzegt. Deze acteur doet net of hij voor Bitcoin Code werkt, maar het gaat hier gewoon om iemand die helemaal niets met cryptocurrency te maken heeft.

Bitcoin code

Tip – vertrouw de reviews op Google niet

Eén van de redenen dat er nog altijd veel mensen zijn die trappen in de trucjes van Bitcoin Code is het feit dat dit bedrijf ontzettend veel geld uitgeeft aan het laten schrijven van goede reviews. Zelfs de beste Google-zoekresultaten geven nog steeds goede beoordelingen over Bitcoin Code en beweren dat het om een echt betrouwbare software gaat Het is belangrijk om te onthouden dat een top zoekresultaat niet betekent dat een stuk inhoud betrouwbaar is. Je kunt namelijk vrij eenvoudig boven aan de zoekresultaten komen te staan als je een flink budget hebt.

Het is overigens zo dat Bitcoin Code niet het enige bedrijf is wat mensen probeert op te lichten. Deze software is namelijk al vaker gebruikt om mensen op te lichten. Zo is Bitcoin Revolution ook eenzelfde soort software die probeert om je geld afhandig te maken. Het is echt belangrijk om weg te blijven van al deze onzin bedrijven en om altijd voor een betrouwbare broker of exchange te kiezen. We laten je verderop in dit artikel zien hoe je dit precies moet doen. Dit maakt het voor beginners mogelijk om voortaan wel bij de juiste websites uit te komen.

Hoe gaan de oplichters te werk?

Eerst is het handig om even kort te kijken naar de manier waarop Bitcoin Code te werk gaat. De manier waarop deze oplichters te gaan is door het vertrouwen van het doelwit te winnen. Vervolgens is de rest vrij gemakkelijk, al helemaal als het slachtoffer niets of weinig weet over het onderwerp in kwestie. Bij Bitcoin Code wordt er gezegd dat je met een paar honderd euro ontzettend rijk kunt worden. Door een kleine storting te verrichten kan je volgens de website al aan de slag. Heb je eenmaal geld op je account gezet dan is de kans groot dat je alles gelijk kwijt bent. Bellen naar de klantenservice van Bitcoin Code heeft geen zin, deze bestaat namelijk niet of neem helemaal niet op.

Conclusie – blijf weg bij Bitcoin Code

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het beleggen met Bitcoin Code en over de risico’s die dit met zich meebrengt. Je doet er echt verstandig aan om niet te kiezen voor deze aanbieder. Doe je dit wel dan is de kans groot dat ze met je geld vandoor gaan en dat je geldt verliest tijdens het beleggen. Het is daarom handig om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder zoals Bitvavo als je veilig wilt beginnen met de handel in cryptocurrencies. Bij het kiezen van een goede broker is het daarom handig om te letten op de onderstaande zaken:

  • Kijk goed of er onafhankelijke reviews te vinden zijn
  • Controleer of er geen grote klachten bestaan over het bedrijf
  • Doe onderzoek naar het team achter de partij
  • Stort niet zomaar een bepaald bedrag, maar controleer alles goed
  • Begin met een kleine storting (paar euro) om te kijken of de website echt is

Door te letten op de deze zaken is het niet meer zo lastig om oplichters op afstand te houden en om veilig te kunnen beleggen. Blij zeker even hangen op deze site als je nog meer te weten wilt komen over het beleggen in cryptocurrencies en over de manier waarop je dit veilig en verantwoord kunt doen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *