DigiByte kopen: hoe kan je beleggen in DigiByte?

Wil je zelf ook graag beleggen in cryptocurrencies dan sta je hier zeker niet alleen in. De koersen van talloze verschillende munten gaan regelmatig door het dak. Eén van de munten die steeds vaker terug te vinden is bij de crypto community is DigiByte. Mocht je zelf ook wel graag willen weten wat DigiByte eigenlijk is en of het handig is om te beleggen in DigiByte dan doe je er verstandig aan om snel door te lezen. In dit artikel laten we je namelijk alles zien wat je maar moet weten over DigiByte.

Hoe kan je DigiByte kopen?

DigiByte is een cryptomunt die geschikt is voor het snel uitvoeren van micro-transacties. Het uitvoeren van een transactie kost slechts 15 seconden waardoor je razendsnel geld kunt verzenden naar andere gebruikers. Een ander voordeel van de DigiByte is dat de beveiliging een stuk sterker is. Deze upgrades ten opzichte van de Bitcoin kunnen een investering in de DigiByte aantrekkelijk maken.

Wil je de DigiByte cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

De totstandkoming van de munt

Voordat we gaan kijken naar het project zelf moeten we eerst even kijken naar de totstandkoming van het project. DigiByte is bedacht door de bekende ondernemer Jared Tate. Deze ondernemer was ontevreden over de veiligheid en snelheid van Bitcoin. Hij kwam dus met het idee om iets anders te maken. Hij heeft Digibyte opgericht in 2013 en lanceerde het blok in januari 2014. Na de lancering ging Tate zich fulltime bezighouden met de ontwikkeling van Digibyte. Sinds die tijd is alle financiering voor het project afkomstig van donaties aan de Digibyte Foundation. Het belangrijkste doel is om een snelle en veilige cryptocurrency te creëren.

Wat is DigiByte – functie van het project

Het doel van DigiByte is dus om in feite een soort verbeterde versie van Bitcoin te maken. DGB is een speciale cryptocurrency waar nieuwe transacties niet uit de Wallet Balance komen. Elke cryptomunt heeft daarentegen een identifier. Op het moment dat de gebruiker een munt naar iemand anders stuurt, dan wordt alleen die munt beschouwd als de uitgegeven munt. Dit zorg ervoor dat een munt niet meer ‘dubbel uitgegeven’ kan worden.

Elk DigiByte-blok wordt in 15-18 seconden gemijnd. Ieder van de vijf mining algoritmes maakt een blok in ongeveer 1,5 minuut. Binnen elk blok zijn de transactie groottes beperkt. Digibyte was de eerste die ervoor koos om Segregated Witness innovatie uit te voeren. Dit is een speciale techniek die helpt om de blockchain klein en schaalbaar te houden. Digibyte is met de snelste bloktijd van alle munten een van de beste blockchains die er tot nu toe bestaan.

DigiByte beleggen

De voordelen van DigiByte

Denk je er nu zelf over na om te beleggen in DigiByte dan is het handig om wel te weten wat de grootste voordelen zijn van dit project. DigiByte heeft als grootste voordeel dat de blockchain echt volkomen veilig is om te gebruiken. Het meest bijzondere aan het project is het feit dat het blockchain netwerk vijf mining algoritmes gebruikt. De meeste projecten gebruiken er maar één. Deze vijf verschillende mijnbouw algoritmes zijn bedoeld om mining centralisatie te voorkomen en het netwerk veiliger te maken. Naast het hebben van vijf mijnbouw algoritmen is DigiByte ook voorzien van veel meer stabiliteit vergeleken met andere projecten. Door de stabiliteit is de blockchain beschermd tegen aanvallen van hackers.

Naast het voortdurend ontwikkelen van technische upgrades en verbeteringen aan de blockchain zelf lanceerde DigiByte in de herfst van 2019 DigiStats. Dit wordt gebruikt om interactieve en historische blockchain-statistieken te bieden. Dit houdt in dat het voor gebruikers makkelijker is om informatie op de blockchain in te zien. Ook zorgt deze nieuwe techniek ervoor dat het mogelijk is om de mobiele en betalingsverwerkingsopties aanzienlijk te vergroten vergeleken met vroeger

De komst van DigiByte Foundation

In het jaar 2020 lanceerde het bedrijf de DigiByte Foundation. Dit is een stichting die is ontworpen om te helpen met fondsenwerving binnen de community. De stichting werkt momenteel aan het veiligstellen van partnerschappen voor het project, evenals het bevorderen van de bekendheid en adoptie van DigiByte. In juli 2020 werd het DigiByte donatieplatform gelanceerd. Hiermee kunnen donateurs bijdragen aan het onderhoud van het ecosysteem van DigiByte. Ook geeft dit hen stemrecht bij beslissingen van de DigiByte Foundation waarbij de community betrokken moet worden.

De toekomst van DigiAssets – investeren in DigiByte

Het grootste doel DigiByte is de komst van DigiAssets. Als alles volgens plan verloopt, zal een heel ecosysteem van dapps en ICO’s een integraal onderdeel worden van het netwerk. Nu moeten we hier wel echt benadrukken dat het nog maar afwachten is of dit ze echt zal gaan lukken. Het is namelijk een doel waar veel projecten al mee bezig zijn. Indien de invoering van DigiAssets succesvol verloopt dan is DigiByte in feite een systeem wat het beste van verschillende crypto projecten weet te combineren. Als dit inderdaad zo is dan zou de koers van DigiByte zomaar eens veel kunnen gaan stijgen. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in DigiByte.

In DigiByte beleggen via een exchange

Beleggen in DigiByte is zeker geen verkeerde optie als je denkt dat het team succes zal boeken. Indien je graag wilt beleggen in DigiByte dan doe je dit eigenlijk altijd middels een exchange. Als een soort crypto beurs is de exchange dé plek om jouw transacties op te plaatsen.

Door te kiezen voor een beurs als Bitvavo of Binance is het mogelijk om zelf eenvoudig te investeren in DigiByte. Kies je voor het beleggen in CFD producten dan is het niet nodig om je munten over te zetten naar je eigen wallet. Ga je voor de reguliere munten dan kan het overzetten van je munten wel weer handig zijn.

Conclusie – in DigiByte beleggen of niet?

Als je graag een eenzijdig antwoord wilt op de vraag of je er verstandig aan doet om te investeren in DigiByte dan moeten we je helaas teleurstellen. Het antwoord op deze vraag is namelijk volledig afhankelijk van de vraag of je denkt dat het project succes zal gaan boeken in de toekomst of dat dit niet zal lukken. Indien je denkt dat de techniek van DigiByte de standaard wordt dan is het natuurlijk geen verkeerd idee om ook iets te beleggen in DigiByte. Hou er alleen wel rekening mee dat het maar de vraag is of dit ook echt zal gaan lukken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *