Ethereum Classic kopen: hoe kan je beleggen in ETC?

Wil je beleggen in cryptovaluta’s dan is het natuurlijk tijd om goed na te denken over de soorten munten die je kiest voor jouw belegging. Aangezien er wel duizenden projecten zijn om voor te kiezen is het handig om een selectie te maken. Eén van de munten die vele mensen wel eens hebben voorbij zien komen is Ethereum Classic. Ben je nu ook benieuwd of beleggen in Ethereum Classic slim is? en wil je graag weten wat je kunt met Ethereum Classic? Lees dan snel verder, in dit artikel zullen wij je het allemaal laten zien.

Hoe kan je Ethereum Classic kopen?

Ethereum Classic is een afsplitsing van de Ethereum cryptomunt. De Ethereum is duidelijk groter en populairder dan de Ethereum Classic. Toch is er ook nog een grote community die Ethereum Classic ondersteunt. Hierdoor kan de koers van Ethereum Classic nog steeds flink schommelen wat het aantrekkelijk kan maken om in de munt te investeren.

Wil je de Ethereum Classic cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Ethereum Classic?

Wil je actief beleggen in de Ethereum Classic? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende de Ethereum Classic. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Ethereum Classic – functie van het project

Als eerste moeten we natuurlijk even gaan kijken naar wat Ethereum Classic zelf precies is. Ethereum Classic is in feite niets meer dan de originele Ethereum blockchain, alleen met een aantal kleine aanpassingen. Ethereum (ETH) is natuurlijk de uitvinding van de bekende Vitalik Buterin. In 2015 bouwde hij  een speciaal platform op basis van de blockchain technologie en noemde het Ethereum. Deze blockchain zorgt voor de implementatie van gedecentraliseerde applicaties en smart contracts.

In 2016 hebben de ontwikkelaars binnen Ethereum een complex smart contract voorgesteld met de naam Decentralised Autonomous Organisation (DAO). Deze implementatie zou de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op de Ethereum-blockchain een stuk makkelijker maken dan vroeger. Minder dan twee maanden na de lancering van DAO werd er door een hacker voor 50 miljoen dollar gestolen. In de nasleep van de aanval kwam de Ethereum Foundation bijeen en besloot dat er de nodige veranderingen moesten worden gemaakt aan het netwerk. Van hieruit is Ethereum Classic dan ook ontstaan.

De Hard Fork van Ethereum Classic

Ethereum Classic is in feite een afsplitsing van Ethereum zelf. Een aantal ontwikkelaars wilden namelijk geen veranderingen doorvoeren op het netwerk van Ethereum. Zij hebben zich dan ook verzet tegen deze veranderingen en hebben besloten om zelfstandig verder te gaan. Dit team heeft de oorspronkelijke blockchain voortgezet en zich volledig losgemaakt van Ethereum in juli 2016. Er werd voorspeld dat de oorspronkelijke blockchain zou verdwijnen na de splitsing, alleen bleek dit niet helemaal het geval te zijn. Vandaag de dag bestaat het project nog steeds en is het nog altijd mogelijk om te investeren in Ethereum Classic.

Verschil met Ethereum zelf – minen van blokken

ETC kent een aantal belangrijke verschillen vergeleken met ETH zelf. Deze verschillen zijn goed terug te zien bij het minen van de munten. Ethereum heeft ervoor gezorgd dat het lastiger wordt om blokken te maken naarmate er meer blokken zijn uitgegeven. Dit zal uiteindelijk alle miners dwingen om over te schakelen op proof of stake. Dit is een speciaal algoritme waarbij het niet meer nodig is om formules op te lossen voor het minen van de blokken.

ETC is echter van plan om wel gewoon vast te houden aan het minen, zij willen hier dan ook helemaal niet vanaf. Omdat de bloktijden bij ETC enorm kort zijn, zijn de transactiekosten ook erg laag. Dit maakt het een voordeligere optie voor de ontwikkelaars die graag transacties willen verrichten op het platform. Vandaar dat ETC zo’n enorme groei heeft meegemaakt.

De Emerald Software Development Kit (SDK)

Eén van de meest unieke onderdelen van Ethereum Classic is de Emerald Software Developer Kit. Dit is een speciale tool om dApps mee te bouwen. De SDK bevat alle belangrijke componenten voor ontwikkelaars die nodig zijn voor de ontwikkeling van deze apps. Omdat Ethereum Classic een platform is, is het natuurlijk het doel om zoveel mogelijk ontwikkelaars naar het platform te halen. Ethereum Classic wil zich richten op het Internet of Things. Dit is de verbinding tussen alledaagse apparaten, zoals een koelkast die verbonden is met je telefoon. Door de speciale blockchain technologie kunnen deze apparaten op een veilige manier met elkaar in verbinding staan.

Ethereum Classic Team

Het is altijd handig om wat meer te weten te komen over het team van een bepaald project. Dit is dan ook niet anders als je graag wilt gaan beleggen in Ethereum Classic. Het Ethereum Classic team is voor een lange tijd onder de radar gebleven. Het ontbreken van een leider die veel in het nieuws is past dan ook echt bij hun visie dat Ethereum Classic gedecentraliseerd is. Dit betekent dat zij denken dat iemand niet zoveel invloed zou moeten hebben op het platform. Op dit moment wordt Ethereum Classic beheerd door ETC Labs en het IOHK Grothendieck team. Dit zijn beide teams die veel ervaring en expertise hebben, hierdoor heb je te maken met een zeer betrouwbare cryptovaluta.

In Ethereum Classic beleggen via een exchange

Indien je graag zelf wilt beleggen in Ethereum Classic dan zul je in veel gevallen uitkomen bij een speciale crypto exchange. Logisch, dit is namelijk de plek waar vraag en aanbod samen weet te komen. Op de exchange kan je Bitcoin of Euro’s omzetten naar Ethereum Classic. Door te kiezen voor een bekende exchange zoals Plus500 of Bitvavo kan je op een veilige manier beleggen in Ethereum Classic. Na je aankoop is het mogelijk om je munten op de exchange zelf te laten staan. Dit betekent dat het niet meer noodzakelijk is om over een eigen wallet te beschikken.

Conclusie – in Ethereum Classic beleggen of niet?

Dit artikel heeft je als het goed is alles geleerd over wat Ethereum Classic is en of het verstandig is om ook te beleggen in dit project. Of je er nu verstandig aan doet om te investeren in Ethereum Classic is volledig afhankelijk af van jouw visie over de toekomst van de cryptomarkt. Indien je van mening bent dat Ethereum Classic veel voordelen met zich mee weet te brengen vergeleken met Ethereum dan zou je er zeker in moeten beleggen. Denk je echter dat Ethereum zelf toch beter is dan kan je Ethereum Classic beter links laten liggen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *