Gnosis kopen: hoe kan je beleggen in Gnosis (GNO)?

Indien je zelf graag aan je eigen vermogen wilt werken dan is investeren natuurlijk van cruciaal belang. Je geld op de spaarrekening laten staan levert nu eenmaal niets op. Nu is het wel zo dat er heel wat dingen zijn waar je in kunt beleggen. Wat zijn de beste investeringen om te maken? Beleggen in digitale valuta is één van de mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Eén van de projecten waar je zelf in kunt investeren is Gnosis.

Wil je weten wat Gnosis is en wat je precies kunt verwachten van deze belegging? Dan is het handig om dit artikel goed door te nemen, we hebben de belangrijkste informatie namelijk voor je op een rijtje gezet. Door dit door te lezen kom je niet meer voor verrassingen te staan!

Waar kan je Gnosis (GNO) kopen?

Wil je Gnosis voor de lange termijn kopen en vind je het fijn om de volledige controle te houden over de cryptomunt? Dan is Bitvavo een goede optie! Bij het Nederlandse Bitvavo koop je cryptomunten tegen ongekende lage transactiekosten: je betaalt nooit meer dan 0,25%. Bovendien hoef je over de eerste € 1000 helemaal geen kosten te betalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Gnosis?

Cryptomunten zoals Gnosis schommelen constant in waarde. Je kunt hier slim op in te spelen door posities te openen op zowel dalende als stijgende koersen. Bij Binance kan je actief handelen in cryptomunten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Binance:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Gnosis? – functie van het project

Straks zullen we gaan kijken naar de belangrijkste onderdelen van Gnosis. Maar voor het zover is zullen we eerst even moeten kijken naar wat het precies voor project is. Gnosis is aan te merken als een speciale voorspellingsmarkt platform dat is gebouwd als een gedecentraliseerde applicatie (dapp) op het Ethereum netwerk. Dit is een hele mond vol, maar het houdt in feite in dat Gnosis een soort klein projectje is wat draait op het platform van Ethereum zelf.

Het platform bevat zowel een wallet als een Nederlandse Exchange. Hier zullen we alleen niet verder op in gaan nu dit niet de focus is van het project zelf. Gnosis is voorzien van een volledige infrastructuur laag die je kunt gebruiken om je eigen app te maken voor het voorspellen van de markt.

Wat is een voorspellingsmarkt eigenlijk en waarom is het handig om deze markt op te zetten? Een voorspellingsmarkt gebruikt gebruikersvoorspellingen om informatie te verzamelen over toekomstige gebeurtenissen. Gebruikers op de markt verhandelen tokens die de uitkomst van een bepaalde gebeurtenis vertegenwoordigen. Omdat sommige uitkomsten sneller voor zullen komen dan andere, hebben deze tokens uiteindelijk verschillende waarden op de open markt.

Naarmate de tijd verstrijkt of gerelateerde gebeurtenissen zich voortdoen kunnen bepaalde uitkomsten sneller voorkomen. Dit zorgt ervoor dat hun waarde toe zal nemen. Zodra de gebeurtenis plaatsvindt, krijgen de tokens die de uiteindelijke uitkomst vertegenwoordigen de volledige waarde. De rest van de tokens zal niets meer waard worden.

Gnosis kopen

De speciale Management Interface

De volgende fase van Gnosis is de Management Interface. Het team bracht in december 2017 een bètaversie uit. Ze hebben alleen nog geen datum aangekondigd voor de hoofdrelease van het platform. De Management Interface is in feite je dashboard voor de voorspellingsmarkten van Gnosis. Dit is de plek waar je jouw saldo kunt zien en waar je zelf deel kunt nemen aan het voorspellen van uitkomsten.

Sinds de lancering van Apollo (versie 1.0 van het voorspellingsmarktprotocol) in mei 2018, heeft het Gnosis-team de focus verlegd naar de Gnosis Safe. De Safe is in feite niets meer dan een cryptocurrency wallet die je kunt gebruiken voor je tokens. De wallet werkt over het algemeen prima, al bevindt hij zich nog wel volledig in de testfase.

In Gnosis beleggen via een exchange

Krijg je door de bovenstaande informatie interesse om ook te beleggen in Gnosis, dan zul je je waarschijnlijk afvragen hoe je dit het beste kunt doen. Voor het beleggen kom je eigenlijk altijd uit bij de exchange. De exchange is aan te merken als een beurs waar kopers en verkopers van digitale valuta samen komen.

Het is belangrijk om te kiezen voor een beurs met een betrouwbare reputatie. Dit is namelijk de enige manier waarop ook jij veilig kunt gaan beleggen in een project als Gnosis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beurs als Bitvavo. De betrouwbaarheid draagt bij aan een zo hoog mogelijke veiligheid bij het beleggen in cryptocurrencies. Kies je voor het beleggen in Gnosis dan is het mogelijk om de munten over te zetten naar een wallet, al kan je ze ook op de exchange laten staan.

Maak kennis met Olympia

Olympia is op dit moment de testversie van het project. Op een gegeven moment organiseerden ze gratis toernooien in dit product. Dit gaf je als gebruiker de kans om het uit te proberen zonder geld uit te geven. Elke twee dagen gaf het team je een bepaald aantal Olympia (OLY) tokens die je kon gebruiken om te wedden op verschillende voorspellingsmarkten. Als je het goed deed op de markt, dan kreeg je hiervoor een bepaald aantal Gnosis (GNO) tokens. Deze tokens kon je vervolgens weer verkopen voor echt geld.

Hoewel het niet om heel veel geld ging was het wel de eerste keer dat het project daadwerkelijk gebruikt werd. Het lijkt erop dat het Gnosis team sindsdien Olympia uit de markt heeft gehaald. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer het zal terugkeren. Tot die tijd kan je het dus helaas nog niet gebruiken.

Conclusie – in Gnosis beleggen of niet?

Hoewel Gnosis wat minder bekend is dan de andere projecten die er op de markt te vinden zijn, is het zeker een project wat veel groei mee kan maken. Dit komt met name door het feit dat Gnosis één van de enige projecten is die zich richt op het opzetten van een eigen voorspellingsmarkt. Het is een bedrijf wat dan ook uniek is in zijn soort.

Nu zijn er ook mensen die denken dat Gnosis niet echt veel voordelen met zich mee weet te brengen en dat je hierdoor niet zou moeten beleggen. Is het dan wel of niet handig om Gnosis te kopen? Dit is echt een persoonlijke keuze om te maken. Het hangt volledig af van de vraag over wat jij denkt over het team en het project. Wij zijn er alleen om je van handige informatie te voorzien voor het maken van je keuze.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *