Kan je een halve Bitcoin kopen?

Jazeker! Je kunt via het internet eenvoudig een halve Bitcoin kopen. Doordat Bitcoins deelbaar zijn kan je bijvoorbeeld 0,5 0,1 0,01 of 0,001 Bitcoin kopen. In dit artikel bespreken we hoe je zelf een deel van een Bitcoin kunt kopen.

Stappenplan: een halve Bitcoin kopen

  • Stap 1: open een account bij het gratis Bitvavo door hier te klikken
  • Stap 2: stort voldoende geld op je account om een halve Bitcoin te kopen
  • Stap 3: vul het deel van een Bitcoin in dat je wilt kopen, bijvoorbeeld 0,5
  • Stap 4: druk op kopen en de Bitcoin wordt direct toegevoegd aan je account

Kan je een deel van een Bitcoin kopen?

Het is mogelijk om gedeeltes van een Bitcoin te kopen. Je kunt een Bitcoin namelijk verdelen in kleine stukjes, deze stukjes worden ook wel Satoshi genoemd. De kleinste hoeveelheid Bitcoin die je kunt kopen is 0,00000001 BTC. De cijfers achter de komma zijn eigenlijk te vergelijken met de eurocenten.

Het enige verschil is dat de cijfers na de komma ook veel waard kunnen zijn. Tegenwoordig is 0,5 Bitcoin meer dan tienduizend euro waard! In de toekomst kan zelfs één miljoenste Satoshi een groot bedrag waard zijn.

Is het de moeite waard om 0,5 0,01 of 0,01 Bitcoin te kopen?

Wanneer je weinig geld te besteden hebt, kan het alsnog interessant zijn om met een klein bedrag in Bitcoins te investeren. Je kan bijvoorbeeld periodiek voor een paar tientjes een investering uitvoeren in de Bitcoin.

Zeker wanneer je bedenkt dat de koers van de Bitcoin nog verder kan stijgen: de cryptomunt is immers schaars en er worden nooit meer Bitcoins dan 21 miljoen geproduceerd. Wel is het de vraag of er niet een andere cryptomunt is die de Bitcoin in de toekomst van de troon gaat stoten… de tijd zal het zeggen…

Let wel op de transactiekosten

Let wel op de transactiekosten wanneer je een gedeelte van een Bitcoin wilt versturen. Miners moeten betaald worden en deze vergoeding is vaak een vast bedrag. Wanneer je een te kleine hoeveelheid Bitcoins verstuurd, dan kan je hiermee je volledige bedrag aan Bitcoins verliezen.

Een halve Bitcoin is tegenwoordig echter veel geld waard. Met 0,5 Bitcoin heb je dan ook al een behoorlijk bedrag in Bitcoins geïnvesteerd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *