Lisk kopen: hoe kan je beleggen in Lisk?

Als het aankomt op beleggen in cryptocurrencies zijn er nogal wat opties te vinden waar je voor kunt kiezen. Het feit dat er zoveel keuze te vinden is maakt het er natuurlijk niet bepaald makkelijk op. Voor welke soort digitale valuta zou je namelijk moeten kiezen voor jouw investering? Eén van de projecten waar je wellicht wel eens van hebt gehoord is Lisk. Door de veelbelovende toekomst is dit zeker een cryptocurrency om te overwegen voor jouw beleggingen. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met Lisk en met de redenen waarom je hierin zou moeten beleggen hebben we besloten om de belangrijkste informatie voor je op een rijtje te zetten.

Hoe kan je Lisk kopen?

Lisk maakt het mogelijk voor programmeurs om software te ontwikkelen voor de blockchain die werkt op Javascript. Dit kan het interessant maken om te beleggen in Lisk door de cryptomunt te kopen.

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Lisk munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in Lisk?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop inspelen door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij Binance kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypo’s zoals Lisk. Je kunt de mogelijkheden bij deze aanbieder uitproberen:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Lisk? – functie van het project

Als eerste zullen we even moeten kijken naar wat Lisk eigenlijk is. Het is namelijk noodzakelijk dat je weet waar je precies in gaat beleggen. Lisk is aan te merken als een open source blockchain platform. Dit platform werkt metde  LSK token. Deze speciale munten stellen de ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties te schrijven in de JavaScript programmeertaal. Lisk zal ontwikkelaars de mogelijkheid geven om applicaties te bouwen op hun eigen blockchain gekoppeld aan het Lisk netwerk. Dit wordt ook weer gedaan met behulp van hun eigen aangepaste token.

Lisk is momenteel bezig met de ontwikkeling van zijn Software Development Kit (SDK). Dit maakt het bouwen van een eigen persoonlijke blockchain mogelijk. De SDK zal JavaScript gebruiken om dit te doen. In wezen is het mogelijk om je eigen gedecentraliseerde versie van een App Store te maken met behulp van de techniek van Lisk. De dApps die op het Lisk netwerk worden gebouwd zullen in individuele side-chains draaien om het algemene Lisk netwerk en zijn schaalbaarheid niet in gevaar te brengen. Hier laten we je zo nog wat meer over zien.

Lisk kopen

Doelstellingen van het team

Lisk is een cryptocurrency die als platform wil dienen voor gedecentraliseerde applicaties (dapps). Dit zijn speciale programma’s die zijn ontworpen om te draaien op een netwerk van computers met gedeelde software. Het doel van het project is om ontwikkelaars in staat te stellen sneller vaardigheden over te dragen voor het bouwen van dapps. Dit komt met name door het feit dat het hen in staat stelt programma’s te schrijven met behulp van de talen Javascript en Typescript. Als een van de vroegste blockchains voor dapp-ontwikkeling, houdt het Lisk-team zijn gebruikers sinds 2016 op de hoogte van de status van zijn roadmap via zijn officiële website.

Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS)

Om de blockchain te beveiligen en het gedistribueerde netwerk van computers synchroon te houden, gebruikt Lisk een consensus systeem genaamd gedelegeerde proof-of-stake (DPoS). DPoS maakt gebruik van een real-time stemsysteem om te bepalen welke computers die de software draaien het volgende blok op de Lisk blockchain mogen maken. Dit betekent dat iedereen die LSK bezit in staat is om zijn steentje bij te dragen bij het onderhoud van het netwerk. Elke LSK-token kan worden vergrendeld of “gestaked”, om een stem te vertegenwoordigen.

Alle eigenaars die LSK staken stemmen vervolgens voor 101 actieve gedelegeerden, die verantwoordelijk zijn voor het creëren van blokken. Er zijn in totaal 101 blokken per cyclus. Er zitten ongeveer 10 seconden tussen elk nieuw blok. Elke blokcyclus is ruwweg elke 16 minuten. Dit is een stuk korter dan bij de andere projecten. Voor het voorstellen en toevoegen van nieuwe blokken aan de Lisk blockchain, ontvangen de mensen een beloning.

De voordelen van Lisk – waarom beleggen in Lisk?

Je vraagt je wellicht af wat Lisk zo bijzonder maakt vergeleken met enkele andere projecten die je op de algehele cryptomarkt kunt vinden. Eén van de grootste problemen met andere cryptocurrencies zoals Bitcoins en Ethereum is de schaalbaarheid. Omdat het Lisk platform een sidechain implementeert voor elke applicatie die erop ontwikkeld wordt, is het veel makkelijker dan de andere soorten projecten. Omdat applicaties worden ontwikkeld op side-chains zal er geen probleem zijn als er iets mis gaat met de blockchain zelf. Side-chains betekenen ook meer veiligheid en snellere applicatie voor de ontwikkelaars van de applicaties op het platform.

Een ander voordeel van Lisk is het feit dat het een open source platform is. Er zijn momenteel 29 bijdragers aan het Lisk project en het is gerangschikt als een van de beste cryptocurrencies door werkelijke ontwikkelaars. Het feit dat het een open source platform is, betekent dat het voor andere ontwikkelaars mogelijk is om mee te werken aan het project. Precies, dit zorgt ervoor dat de blockchain en de onderliggende techniek iedere keer beter wordt dan voorheen. Deze voordelen kunnen het aantrekkelijk maken om te beleggen in Lisk door de cryptomunt te kopen.

In Lisk beleggen via een exchange

Iedereen die graag zelf wilt beleggen in een project als Lisk komt natuurlijk uit bij de exchange. Je kunt een exchange eigenlijk ook wel zien als een soort verhandelpunt voor de aankoop en verkoop van alle mogelijke soorten cryptovaluta. Bij het beleggen in Lisk is het noodzakelijk om te kiezen voor een betrouwbare exchange. Dit is de enige manier waarop je zeker weet dat je met een gerust gevoel kunt gaan beleggen. Het is mogelijk om te beleggen via een exchange als Bitvavo. Door de hoge mate van betrouwbaarheid en autoriteit is dit dé plek om jouw munten te kopen. Na aankoop kun je de munten overzetten naar een wallet, al kan je ze ook laten staan.

Conclusie – in Lisk beleggen of niet?

We hopen dat je door de informatie uit dit artikel beter weet wat er komt kijken bij het beleggen in Lisk. Lisk is zeker een van de projecten die mogelijk een grote rol zal gaan spelen voor de cryptomarkt in het algemeen. Nu is het wel de vraag of het team van Lisk inderdaad alle doelstellingen weet te behalen of dat er uiteindelijk toch een ander project met de winst naar huis zal gaan. Indien je zelf in de veronderstelling bent dat het Lisk wel zal gaan lukken dan is investeren in Lisk natuurlijk geen gekke gedachte.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *