Loopring kopen: hoe kan je beleggen in Loopring?

Op dit moment zijn er een paar duizend verschillende cryptocurrencies te vinden. De meeste mensen denken aan Ripple of aan Bitcoin, maar er zijn genoeg andere projecten die een veelbelovende toekomst hebben. Eén van deze projecten is Loopring. Ben je benieuwd wat het project van Loopring inhoudt en of het een munt is waar je in zou moeten beleggen? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het allemaal aan de orde!

Hoe kan je Loopring kopen?

Het kan zeker interessant zijn om Loopring te kopen. De cryptomunt kan gebruikt worden voor de uitwisseling van activa tussen verschillende exchanges. Doordat de orders van verschillende exchanges worden gecombineerd, kunnen orders tegen de beste prijzen worden uitgevoerd.

Wil je de Loopring cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Loopring kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Loopring?

Wil je actief beleggen in Loopring cryptomunten? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende Loopring koersen. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500;

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Loopring – functie van het project

Laten we eerst eens kijken naar wat Loopring eigenlijk is. Loopring (LRC) is aan te merken als een open-source gedecentraliseerd digitaal valutaprotocol met een geautomatiseerd uitvoeringssysteem op Ethereum. Dit klinkt een beetje ingewikkeld, maar het houdt in dat het is gemaakt om gebruikers in staat te stellen om activa uit te wisselen tussen verschillende beurzen.

Loopring is geen gedecentraliseerde uitwisseling in de originele zin van het woord, maar maakt gebruik van technologieën voor het matchen van orders en het delen van ringen. Het project streeft ernaar om orders van zoveel mogelijk beurzen te bundelen. Vervolgens willen ze deze bundel van orders matchen met de orderportefeuilles van alle beurzen die te vinden zijn op het Loopring-netwerk.

Het unieke protocol achter Loopring

Loopring is voorzien van een uniek protocol vergeleken met andere projecten op de cryptomarkt. Dit protocol maakt het makkelijk om ERC20-munten op de Ethereum-blockchain te verhandelen. Loopring maakt bijvoorbeeld de uitwisseling van meerdere tokens mogelijk. Ook zorgen zij voor een hoge mate van liquidatie onder verschillende omstandigheden op de beurs. Dit biedt voordelen voor zowel de gebruikers als de exchanges doordat er meerdere risico’s worden verminderd.

Dit wordt met name gedaan door het gebruik van slimme contracten en door het minimaliseren van vergoedingen en kosten. Hierdoor kunnen meer winstgevende worden gecreëerd door middel van ring matching en ordertoewijzing. Bovendien zorgt het voor een verbeterde beveiliging voor online data. Elk platform dat slimme contracten heeft geïmplementeerd komt in aanmerking voor een integratie binnen het netwerk van Loopring. Zoals je wel begrijpt kan dit betekenen dat het project echt ontzettend groot wordt.

beleggen in Loopring

De komst van Loopring 3.0

Loopring 3.0 is de laatste versie van het protocol. Deze versie weet veel betere prestaties te leveren zonder dat er een wisselwerking in de beveiliging optreedt. Het is ontworpen met twee belangrijke doelstellingen in het achterhoofd: prestaties en veiligheid. Deze versie zorgt ervoor dat gebruikers altijd in staat zijn om hun vermogen terug te trekken als ze het niet helemaal vertrouwen. Zelfs in het slechtste geval kunnen gebruikers hun vermogen gelijk terug krijgen met behulp van Merkle Proofs.

Gebruik van de LRC token

Indien je belegt in Loopring, dan kies je ervoor om de LRC token te kopen. LRC is de speciale token die op het Loopring netwerk wordt verhandeld. De token wordt gebruik om een percentage uit te keren van alle vergoedingen die op het netwerk tot stand komen. 70% van de vergoedingen wordt aan stakers uitgekeerd, 20% wordt gebruikt voor de financiering van de Loopring DAO en de resterende 10% wordt afgeschreven.

De speciale LRC token speelt een belangrijke rol voor het Loopring reputatiesysteem. De DEX-eigenaren op Loopring zijn verplicht om LRC in te zetten om hun reputatie op te bouwen en zo meer zekerheid te bieden voor alle gebruikers van het platform. Dit betekent dat beurzen met slechte bedoelingen een deel van hun inzet zullen verliezen als ze slecht handelen en dit biedt gebruikers een verzekering.

Risico’s van beleggen in Loopring

Er zitten een aantal risico’s aan het investeren in Loopring. Deze risico’s zijn hetzelfde als voor de andere soorten gedecentraliseerde beurzen. Het belangrijkste risico is dat overheden niet zitten te wachten op een gedecentraliseerde beurs. Bij deze beurzen is het namelijk lastig om het overzicht te houden. Door het gebrek aan een centrale instantie is het voor de lidstaten in de EU bijvoorbeeld onmogelijk om witwassers aan te pakken.

Het risico bestaat dat overheden daarom zullen besluiten dat de handel via het platform van Loopring niet is toegestaan. Dit zou zeker een negatief effect kunnen hebben op de prijs. Een ander risico is dat er uiteindelijk een betere exchange zal komen die Loopring in feite overbodig maakt. Hoewel de kans hierop klein is moet je je hier wel degelijk bewust van zijn als je Loopring wilt gaan kopen.

Loopring bewaren in een speciale wallet

Goed, je hebt ervoor gekozen om te investeren in Loopring. Wat nu vraag je je af? Het eerste wat wij je aanraden is om jouw munten over te zetten naar een wallet. Dit is namelijk de enige manier waarop je in staat bent om de volledige controle te behouden over al jouw munten. Je kunt kiezen voor verschillende soorten wallets voor het opslaan van jouw munten. Een papieren wallet is via internet te downloaden, echter is dit niet bepaald praktisch.

Een software of een hardware wallet is daarentegen wel weer een goede optie voor het opslaan van de munten. De hardware wallet is het veiligste nu deze niet verbonden is met het internet. Deze kosten wel weer wat geld. Heb je niet zoveel belegd dan is een software wallet handiger nu je deze gratis op je computer kunt zetten. Ongeacht je budget is het handig om je munten niet op te beurs te laten staan. Deze kan namelijk gehackt worden, dit zou niet de eerste keer zijn.

Conclusie – in Loopring beleggen of niet?

Zoals je in dit artikel wel hebt kunnen lezen is Loopring echt aan te merken als een project met een bijzondere visie voor de cryptomarkt in het algemeen. Mocht deze DEX echange gebruikt worden dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat de koers van Loopring aanzienlijk zal gaan stijgen. Het is echter de vraag of dit het team zal lukken. De vraag of je er verstandig aan doet om te beleggen in Loopring is dan ook echt een persoonlijke keuze om te maken. Deze kunnen we helaas niet voor jou maken, hier zul je zelf goed over na moeten denken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *