NEM (XEM) kopen: hoe kan je beleggen in NEM?

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er talloze cryptocurrencies waar je in kunt investeren. Deze verscheidenheid maakt het voor veel mensen lastig om een keuze te maken. Voor welke munt zou je namelijk moeten kiezen? Eén van de projecten die erg veel groei heeft meegemaakt is NEM. In dit artikel laten wij je zien wat NEM voor digitale valuta is, wat je er eigenlijk mee kunt en of het slim is om hier momenteel in te beleggen. Tijd om snel verder te lezen!

Hoe kan je NEM (XEM) kopen?

NEM (XEM) kan worden ingezet als een schakel tussen private en publieke blockchains. Met deze cryptomunt kunnen bedrijven eenvoudiger netwerken met elkaar verbinden. Wanneer deze visie goed uitpakt, kan een investering in NEM goed uitpakken.

Wil je de NEM (XEM) cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je NEM (XEM) kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is NEM – functie van het project

Als eerste zullen we even stil moeten staan bij het project zelf, wat is NEM namelijk? NEM staat voor “New Economy Movement” en heeft als doel om ondernemers te voorzien van een efficiëntere manier om blockchain gegevens te controleren en te verplaatsen. Je kunt het bedrijf zien als een soort ontbrekende schakel tussen private en publieke blockchains door deze netwerken met elkaar te verbinden. Door de netwerken te verbinden wordt de blockchain veel efficiënter. Hoewel het natuurlijk afwachten is of het zal lukken belooft de visie van het bedrijf veel goeds.

NEM wordt met name door grote bedrijven geprezen nu zij inzien dat NEM veel voordelen met zich mee zou kunnen brengen. De klanten van NEM kunnen eenvoudig activa en data efficiënter beheren door gebruik te maken van een volledig vernieuwde blockchain. Belangrijk om te weten is dat NEM van de grond af aan is opgebouwd met het oog op de behoeften van grote bedrijven. Deze wens om aan de eisen van de markt te voldoen heeft ervoor gezorgd dat ze de bijnaam “Smart Asset Blockchain” hebben gekregen.

beleggen in NEM

Schakel voor het bedrijfsleven

Waarom is beleggen in NEM slim vraag je je af? NEM zou zomaar eens in staat kunnen zijn om grote problemen op de cryptomarkt te verhelpen. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit platform is het vergroten van de interoperabiliteit tussen private blockchain netwerken. Er is momenteel echt veel te veel chaos tussen de publieke en private blockchain sector. Bedrijven zijn daarom op zoek naar iets nieuws. Het probleem op dit moment is dat alle blockchains los van elkaar staan. Ze zijn niet in staat om met elkaar te communiceren over digitale middelen.

Met NEM kan dit echter in de toekomst mogelijk wel. Door het speciale protocol wordt er gezorgd voor een betere overdracht van alle digitale middelen binnen het bedrijf. Hier kan je denken aan de tokens, contracten of bestanden. Bovendien is de blockchain van NEM zo opgezet dat het gegevens kan verzenden van een privaat intern bedrijfsnetwerk naar een ander bedrijf door middel van een publieke blockchain. Als je dit een beetje begrijpt dan snap je waarschijnlijk waarom er zoveel mensen positief staan tegenover het project.

Voordelen van de NEM blockchain

Er zijn verschillende voordelen die NEM te bieden heeft voor de huidige cryptomarkt. Het platform is van cruciaal belang voor de mainstream adoptie omdat het enkele van de beste blockchains ter wereld samen weet te brengen. Bovendien maakt de focus van het bedrijf op grote bedrijven het een belangrijke speler voor institutionele beleggers. Ontwikkelaars erkennen het feit dat hun platform wendbaar moet blijven om verdere groei in de markt te bereiken. Dit maakt NEM mogelijk door bijvoorbeeld een volledige API-interface te bieden.

NEM-gebruikers kunnen aanpassen hoe ze de toegang en het gebruik van NEM toestaan. Het beste van dit alles is dat deze taken in een open en zelf-schaalbaar kader worden uitgevoerd. Het systeem stelt ontwikkelaars in staat om eenvoudig cryptocurrencies en tokens te creëren, te distribueren en te verhandelen via de NEM-blockchain. Door al deze voordelen is het zeker een project wat zomaar eens ontzettend groot kan worden over de komende maanden. Heb je hier vertrouwen in? Dan kan het slim zijn om te investeren in NEM door de cryptomunt te kopen.

Gebruik van de XEM token

XEM is aan te merken als de token die wordt gebruikt op de NEM-blockchain. XEM heeft meerdere belangrijke rollen te spelen in het ecosysteem van NEM. Gebruikers krijgen op de eerste plaats stemrecht bij het bezitten van de token. Ook hebben ze het speciale goedkeuringsrecht. Daarnaast werkt XEM als een snelle valuta met erg snelle transactietijden.

Het belangrijkste doel tot nu toe is het faciliteren van slimme contracten. Je kunt dit dus vergelijken met de functie van Ether op het Ethereum netwerk. De koers van XEM is uiteraard gekoppeld aan het succes van het protocol en de blockchain.

Wat zijn de voordelen van NEM?

Voordat je belegt in NEM, is het verstandig om te onderzoeken of de voordelen van de cryptomunt sterk genoeg zijn. Een duidelijk voordeel van NEM zijn de lage transactiekosten: deze bedragen nooit meer dan 0,01% van je transactie. Wanneer je deze transactiekosten vergelijkt met die op je creditcard dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Een transactie wordt op het NEM netwerk bovendien snel uitgevoerd: binnen 6 seconden.

Een mogelijk probleem voor NEM is de beperkte schaalbaarheid. Er kunnen een beperkt aantal transacties tegelijk behandeld worden, maar een toekomstige update kan dit aantal verhogen. Natuurlijk is NEM ook als systeem niet bedoeld als transactie: de cryptomunt wordt alleen gebruikt voor het verzenden van bijvoorbeeld documenten. De token XEM wordt dan gebruikt voor het betalen van de transactiekosten.

Uniek aan NEM is dat de transacties traceerbaar zijn. Veel mensen gebruiken cryptomunten juist omdat hun transacties op die manier goed verborgen zijn. Volgens de makers van NEM kunnen traceerbare transacties juist bijdragen aan de veiligheid door bijvoorbeeld kopers- en verkopersbescherming toe te passen. Wanneer je denkt dat dit inderdaad positief is, kan een investering in de NEM cryptomunt interessant zijn.

Een laatste voordeel van beleggen in NEM, is dat de cryptocoin milieuvriendelijker is. Het algoritme van NEM gebruikt maar 1% van de stroom van Bitcoin om hetzelfde te bereiken.

NEM bewaren in een speciale wallet

Indien je ervoor kiest om te beleggen in NEM dan is het echt ontzettend belangrijk dat je jouw munten overzet naar een eigen wallet. De reden hierachter? Dit is de enige manier waarop je echt zelf de controle uit kunt oefenen over je munten. Wanneer je jouw munten namelijk op je account bij de exchange laat staan loop je altijd het risico dat deze gehackt worden. Zit je hier niet op te wachten dan is een wallet de enige optie die je kunt kiezen.

Hoewel je voor een papieren wallet kunt kiezen is het over het algemeen handig om te kiezen voor een software of hardware wallet. Zoals je kunt zien aan de naam is een hardware wallet een klein fysiek apparaatje. Dit lijkt een beetje op een USB-stick en kan in de computer worden geplaatst. Een software wallet is juist een volledig digitale wallet die je kunt installeren bij jou op de computer. De software wallets zijn gratis, de hardware wallets kosten vaak een paar tientjes.

Conclusie – in NEM beleggen of niet?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het beleggen in NEM. Of het een goed project is om in te beleggen hangt echt volledig af van de vraag of jij achter de visie van het team staat of niet. De vele voordelen maken de blockchain van NEM erg bijzonder, al is het natuurlijk de vraag of het uiteindelijk ook de meest gebruikte blockchain zal worden binnen de cryptomarkt. Hier laten we jou dus echt helemaal vrij in.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *