Numeraire kopen: hoe kan je beleggen in Numeraire (NMR)?

Cryptocurrencies zijn zoals je waarschijnlijk wel weet ontzettend populair onder beleggers. Veel mensen vinden het dan ook een mooie vorm van activa om zelf in te beleggen. Dit komt met name door het feit dat veel projecten een hoog rendement neerzetten. Eén van de minder bekende projecten van dit moment is Numeraire. Doordat dit project mogelijk veel potentie heeft is het zo dat er steeds meer beleggers kiezen voor deze digitale valuta. Ben je ook benieuwd wat Numeraire is en of het handig is om hier in te beleggen? Neem dit artikel dan zeker even door, hieronder kan je namelijk de belangrijkste informatie vinden die je maar kunt vinden.

Waar kan je Numeraire (NMR) kopen?

Numeraire is een veelbelovende cryptocurrency met een originele insteek. De munt wordt namelijk gebruikt om wetenschappelijke financiële modellen beschikbaar te stellen. De cryptocurrency moet wetenschappers aansporen om hun bevindingen te delen, aangezien ze daar nu ook financieel voor beloond kunnen worden. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in Numeraire?

Wil je Numeraire voor de lange termijn kopen en vind je het fijn om de volledige controle te houden over de cryptomunt? Dan is Bitvavo een goede optie! Bij het Nederlandse Bitvavo koop je cryptomunten tegen ongekende lage transactiekosten: je betaalt nooit meer dan 0,25%. Bovendien hoef je over de eerste € 1000 helemaal geen kosten te betalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Numeraire?

Cryptomunten zoals Numeraire schommelen constant in waarde. Je kunt hier slim op in te spelen door CFD-posities te openen op zowel dalende als stijgende koersen. Bij Binance kan je door gebruik te maken van CFD’s actief handelen in cryptomunten. Het mooie is dat je Binance geheel gratis & zonder risico kunt uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Binance:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Numeraire? – functie van het project

Voordat je zomaar kunt gaan beleggen moet je natuurlijk wel weten waar je precies je geld in zet. Dit is de reden dat het belangrijk is om te kijken naar de functie van het project achter Numeraire. Numeraire is een speciale soort digitale valuta die is gemaakt door het bekende hedgefonds Numeraire. Dit project is opgezet om wetenschappers te stimuleren om financiële modellen te voorspellen met behulp van versleutelde gegevens die aan hen worden verstrekt. Het bedrijf gebruikt een mix van data science, machine learning, kunstmatige intelligentie en cryptografie om hun doel te bereiken. Dit is één van de weinige projecten die zich echt weet te richten tot de wetenschap.

Numeraire stelt wetenschappers in staat hun gegevens altijd te versleutelen en om zo op een veiliger manier te downloaden vanaf een ander apparaat. De gegevens worden vervolgens door de wetenschappers gebruikt om modellen te creëren die marktbewegingen voorspellen. De modellen worden gemaakt met behulp van een mix van machine learning-algoritmen en kunstmatige intelligentie. Numeraire betaalt de wetenschappers met de topmodellen in Bitcoin. Alleen betalen ze ook uit in de native ERC20 token Numeraire (NMR). Dit is dus de munt die gebruikt wordt op het platform zelf. NMR wordt bijvoorbeeld gebruikt door wetenschappers om hun modellen vorm te geven. Hierdoor heeft de token NMR dus eigenlijk twee verschillende functies op het platform.

Oprichting van het project

Het bijzondere aan dit project is natuurlijk dat het is bedacht door een hedgefondsbedrijf. De bedenker achter het project is CEO Richard Craib. Samen met Georey Bradway en Xander Dunn zit hij in de Raad van Bestuur van het project. De cryptocurrency werd ongeveer een jaar na het hedgefonds gelanceerd. Het doel was om de uitdagingen te overwinnen die het project ondervond bij het opereren op het Bitcoin-netwerk.

Craib kwam op het idee toen hij als vermogensbeheerder in Zuid-Afrika werkte. Tijdens het werken realiseerde hij zich hoe de geheimzinnigheid van bedrijven met hun gegevens de kwaliteit van de financiële modellen die ze maakten beïnvloedde. Hij wilde een hedgefonds oprichten dat gegevens zou verdelen onder gebruikers die er verschillende modellen mee zouden maken. Deze modellen zouden de onderneming vervolgens om de beste investeringsstrategieën op te stellen.

Hoe werkt Numeraire?

Het project achter Numeraire kan dus zeker groei meemaken als het in staat is om de verschillende soorten hedgefondsen te helpen bij het maken van strategieën. Maar hoe werkt Numeraire precies? Numeraire houdt elke week een wedstrijd waarbij wetenschappers toegang krijgen tot bijgewerkte gegevens. Deze gebruiken ze vervolgens om hun financiële modellen te creëren. Die uploaden ze vervolgens allemaal op het platform. De modellen worden vervolgens drie weken lang getest op markten in de echte wereld. De wetenschappers die het beste werk hebben verricht krijgen een beloning voor hun geleverde diensten. Aangezien ze betaald worden in Bitcoin kan dit al snel flink oplopen.

Van de wetenschappers wordt verwacht dat ze een aantal Numeraire tokens (NMR) inzetten op hun modellen om te voorkomen dat er iemand op een oneerlijke manier met de prijs naar huis kan gaan. De wetenschappers met de succesvolle modellen krijgen hun NMR tokens terug, evenals een extra Bitcoin uitbetaling. Dit kan dus eigenlijk gezien worden als een soort onderpand wat geplaatst wordt om mee te doen aan de wedstrijd. De Numeraire tokens ingezet op verliezende modellen worden verbrand. Doordat er maar een beperkt aantal Numeraire tokens te vinden zijn zal de koers toenemen door het verbranden van deze munten. Hierdoor kan je een aardig rendement behalen met je investeringen in Numeraire.

Beleggen in Numeraire via een exchange

Wil je graag in Numeraire beleggen dan is dit zeker mogelijk als beginner. Wellicht dat je in staat bent om een mooi rendement te boeken. Waar kan je nu terecht voor het investeren in Numeraire vraag je je af? De makkelijkste manier om zelf te beleggen in Numeraire is via een exchange. Dit is een plek die je kunt vergelijken met een reguliere beurs, alleen dan gaat het om het verhandelen van crypto valuta. Zie het als een plek waar vraag en aanbod bij elkaar aan komt.

Er zijn veel beurzen te vinden op dit moment. Kies je voor een bekende beurs als Bitvavo dan zal ook jij in staat zijn om op een veilige manier te beleggen. Na de aanschaf is het mogelijk om je tokens te bewaren of om ze over te zetten naar een eigen wallet.

Conclusie – in Numeraire beleggen of niet?

Mocht je nu na het lezen van dit artikel denken dat Numeraire veel groei mee zal gaan maken dan is het wellicht geen gek idee om zelf te beleggen in het project. De speciale techniek maakt het zeker een project om in de gaten te houden.

Nu er veel specialisten zijn die denken dat Numeraire een belangrijke rol kan gaan spelen is het zeker een goede optie om zelf mee te nemen. De vraag of je Numeraire zou moeten kopen is natuurlijk wel volledig afhankelijk van je eigen persoonlijke instelling over de toekomst van de cryptomarkt. In ieder geval heb je door de info uit dit artikel een beter beeld gekregen over de voordelen die Numeraire te bieden heeft.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *