oX kopen: hoe beleg je in oX

Ben je aan het overwegen om oX te kopen? Begrijpelijk want het is een interessante optie. Wil je meer weten over wat oX precies is, hoe het werkt en wat de voorspellingen zijn voor de toekomst van oX? Lees dan snel verder.

Hoe kan je 0X kopen?

0X is een decentraal handelsplatform waarmee het in de toekomst mogelijk moet worden om veel goedkoper in allerlei producten te handelen. Geloof je in de toekomst van 0X? Dan kan het slim zijn om de 0X cryptomunt te kopen.

Wil je de 0X cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je 0X kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in 0X?

Wil je actief beleggen in 0X? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende 0X koersen. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is 0X?

0X is een cryptocurrency (met als token ZRX) die door middel van het zogenoemde ‘Zero Exchange’ protocol het mogelijk maakt om exchanges gedecentraliseerd te maken. Het is opgebouwd vanuit de basisprincipes van de Ethereum blockchain en het is dan ook beschikbaar voor alle ERC20-tokens. Misschien klinkt dit wat technisch voor je, daarom leggen we kort de voordelen uit.

Het voordeel van het 0X-protocol is dat verschillende exchanges hiervan gebruik kunnen maken, waardoor de kosten per transactie lager uitvallen. Er wordt namelijk simpelweg een hoger volume verhandeld. De verschillende exchanges, die op het 0X-protocol gebouwd worden, delen hun liquiditeit en verlagen op deze manier de losse transactiekosten door gezamenlijk een hoger handelsvolume te verwerken. Zo kunnen twintig kleine exchanges hetzelfde volume verwerken als één grote exchange. Tegelijkertijd profiteren ze van de lagere kosten.

De oX is ook vergelijkbaar met de Waves cryptocurrency. Deze cryptomunt werkt echter niet specifiek samen met Ethereum.

beleggen in 0X

Hoe is de oX ontstaan?

Amir Bandeali en Will Warren hebben in oktober 2016 dit project opgericht. Beiden geloven ze in een toekomst waar alles wat waarde heeft wordt verhandeld door middel van tokens. Of het nu gaat om aandelen, kunstwerken, auto’s, elk voorwerp kan zijn eigen token krijgen. Vervolgens worden ze verhandeld op een gedecentraliseerd netwerk.

Werking van 0X

Op een exchange wordt het eigendom van cryptocurrencies geregeld door zogenoemde Smart Contracts. Dit biedt het voordeel dat jij als bezitter ook altijd in het bezit bent van de token in plaats van een intermediair (zoals een bank). Bij het uitvoeren van transacties van deze Smart Contracts, bijvoorbeeld bij de verkoop van een crypto coin, wordt een kleine transactie fee gerekend voor de dienst.

Kleine exchanges hebben het nadeel dat deze fee vaak veel hoger ligt dan op een grote exchange. Dit komt doordat er een kleiner handelsvolume wordt verhandeld. 0X omzeilt dit probleem door kleine exchanges samen te voegen en het te laten werken als één grote exchange met een groter handelsvolume. Op deze manier valt de kostprijs voor een transactie veel lager uit en is het dus goedkoper om gebruik te maken van deze exchange.

Blockchain & 0X

Ook het gebruik van de Blockchain technologie wordt door 0X iets anders ingevuld om lagere kosten te kunnen realiseren. Zo worden koop- en verkooporders buiten de blockchain om geplaatst. Pas bij uitvoering wordt het op de blockchain gezet. Dit heeft als gevolg dat de blockchain minder zwaar wordt belast, aangezien hiervan minder datatransities worden gevraagd. Daarentegen is het inzien van een kooporderboek voor een bezitter van crypto wel zo prettig.

Om hierin te kunnen voorzien, heeft 0X ‘relayers’ bedacht. Relayers zijn decentrale exchanges die alle kooporders bijhouden en informatie van bijvoorbeeld onuitgevoerde orders met gebruikers delen. Onderling wordt er voor de dienstverlening, die zij uitvoeren, betaalt in de ZRX-token. Daarnaast biedt het 0X-protocol een optie om direct tokens te verkopen aan individuen tegen een vooraf afgesproken prijs. Dit is ongeacht de marktprijs en wordt ook wel een ‘point to point order’ genoemd.

Gebruik van ZLX

ZLX is de token die hoort bij het 0X-protocol. Zoals eerder aangegeven, wordt het gebruikt bij transacties binnen de blockchain om fees voor data-uitwisseling mee te betalen. Daarnaast wordt de coin gebruikt voor zeggenschap binnen het protocol. Zo kan een grootaandeelhouder in ZLX ook aansturen op toekomstige plannen van het platform. Aanpassingen en innovaties kunnen op deze manier door individuen worden doorgezet en geïmplementeerd.

Er bestaan in totaal 1 miljard ZLX coins, waarvan momenteel ruim 500 miljoen in omgang zijn. In januari 2021 staat ZLX op een waarde van €0,5186 per token. Er zit hier een market cap van nagenoeg 400 miljoen USD aan verbonden. De munt wordt in hoge volumes verhandeld wat het kopen en verkopen aanzienlijk versnelt.

Kopen van ZLX

Het kopen van de ZLX-token, die gebruik maakt van het 0X-protocol, is erg eenvoudig. Je kunt het kopen via de meeste grote exchanges van crypto’s. Zoals hieronder zal worden uitgelegd, wordt het aanhouden van deze token via een wallet gedaan. Het 0X-systeem heeft het vermogen zich aan te passen aan de vele verschillende Dapp’s.

Dapp’s zijn de softwaresystemen achter de Blockchain technologie die het mogelijk maken om betalingen in de vorm van andere crypto’s uit te voeren. 0X zet hier vol op in om het systeem makkelijker te maken voor gebruikers. Hierdoor kun je met verschillende coins betalen op het 0X-platform en is het niet nodig om al je tokens eerst om te zetten naar de ZLX coin van 0X zelf. Dat is wel zo gemakkelijk!

Waar op te letten wanneer je gaat beleggen in de ZLX wallet

De ZLX coin, gebaseerd op het 0X-protocol, kan eenvoudig door standaard crypto wallets worden aangehouden. De hardware wallet is hiervoor het meeste geschikt, aangezien deze is voorzien van een persoonlijke versleuteling. Voor de eigenaren van de wallet garandeert dit een volledige verzekering van de eigendom van de crypto’s in de wallet.

Let wel goed op: je moet deze persoonlijke versleuteling wel goed onthouden. Deze wallet is zeer veilig en lastig te hacken, maar als je de versleuteling vergeet, dan wordt de wallet met daarin de crypto’s waardeloos. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop in de cryptowereld en hier speelt 0X dan ook op in. Ze hebben een enorm betrouwbaar systeem opgezet en het probleem van lage transactievolumes van kleine exchanges slim opgelost. Op deze manier wordt aan de vraag van velen voldaan.

Wel of niet investeren in 0X?

De toekomst voor 0X ziet er rooskleurig uit. Ze bieden een innovatief en veilig blockchain protocol dat het mogelijk maakt om de technologie te commercialiseren. Het is een gedecentraliseerde exchange die gebruik maakt van een slimme combinatie van kleinere exchanges om zo de transactiekosten te drukken, zonder hierbij de betrouwbaarheid aan te tasten.

Over blockchain technologie doen wij nooit uitspraken over eventuele toekomstige waardes van coins of protocollen. Maar 0X heeft al laten zien dat er zeer veel vraag is naar dergelijke technologie. Bovendien staat er nog veel op de planning voor dit platform.

Het is daarom erg interessant om jezelf hierin te verdiepen en te kijken of het mogelijk een goede investering vormt. Lees je altijd eerst goed in voordat je deze token of vergelijkbare tokens gaat aankopen. Zo weet je zeker dat je op de hoogte bent van de ontwikkeling en toekomstplannen van het platform of de crypto zelf.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *