Polkadot kopen: hoe kan je beleggen in Polkadot (DOT)?

Polkadot is een crypto die enorm snel is opgekomen: de cryptomunt is tegenwoordig terug te vinden in de top 10 van populairste cryptomunt met een waarde van rond de 50 miljard dollar. Heb je vertrouwen in de unieke kenmerken van DOT? In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt investeren in Polkadot door de token DOT te kopen.

Hoe & waar kan je beleggen in Polkadot?

Poldator heeft veel potentie, maar waar & hoe kan je nu eigenlijk beleggen in deze cryptomunt? We bespreken de mogelijkheden graag!

Stormgain

Een goede en betrouwbare partij waar je kunt beleggen in Polkadot, is Stormgain. Bij Stormgain kan je door gebruik te maken van futures speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen van deze crypto. Bovendien kan je een hefboom tot 30 inzetten, waardoor je zelfs met een klein bedrag een grote positie kunt innemen.

Wil je het verhandelen van Polkadot en andere cryptocurrencies gratis & zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Stormgain:

Stormgain aanmelden

Wat is Polkadot?

Polkadot is een open-source multi-chain protocol dat het mogelijk moet maken voor verschillende blockchains om met elkaar samen te werken door gegevens uit te wisselen. Polkadot biedt daarmee een oplossing voor de zogenaamde interoperabiliteit, een probleem waar de Bitcoin mee kampt. De Bitcoin kan namelijk maar beperkt samenwerken met andere blockchains wat natuurlijk een groot nadeel is.

De ontwikkelaars van Polkadot willen met deze nieuwe crypto het internet opnieuw indelen. Naar hun inzicht hebben centrale corporaties teveel macht over de vorm van het internet. Met Polkadot willen ze web 3 lanceren waarbij centrale instanties geen rol van betekenis hebben.

De crypto token DOT heeft ook een duidelijke functie binnen de blockchain van Polkadot. DOT wordt gebruikt voor het beveiligen van het netwerk. Wanneer mensen de crypto vasthouden (dit noemen we ook wel staken) dragen ze bij aan het verifiëren van transacties. Ook wordt DOT gebruikt voor het bouwen en onderhouden van nieuwe chains en om transacties uit te voeren binnen het netwerk. Aangezien DOT duidelijke functies heeft binnen het netwerk, kan het een goede investering zijn.

Polkadot beleggen

Wat zijn de voordelen van een investering in Polkadot?

Polkadot biedt de nodige voordelen die het een aantrekkelijke investering kunnen maken. In dit deel van het artikel bespreken we waarom het aantrekkelijk kan zijn om DOT te kopen.

Schaalvergroting

Een groot probleem van veel bestaande blockchains, is de beperkte schaal. Doordat iedere transactie door iedere partij (node) in het netwerk moet worden gecontroleerd, duurt het erg lang voor een transactie wordt uitgevoerd.

Polkadot biedt hiervoor een oplossing: het is namelijk een multichain-netwerk wat betekent dat data-overdrachten over meerdere chains kan worden verwerkt. Hierdoor kunnen transacties sneller plaatsvinden wat een goede reden kan zijn om te investeren in Polkadot door de cryptocurrency te kopen.

Interoperabiliteit

Een ander sterk punt van Polkadot is de interoperabiliteit: dit betekent simpelweg dat het mogelijk is voor openbare en private blockchains met elkaar te verbinden. Dit soort onafhankelijke blockchains worden ook wel parachains genoemd die door middel van bridges verbonden worden.

Het is een groot voordeel wanneer blockchains eenvoudiger met elkaar te verbinden zijn en informatie kunnen uitwisselen: op die manier kunnen alle blockchains gezamenlijk een sterk en nuttig netwerk vormen. Wanneer het Polkadot lukt om deze functie uit te voeren, kan het de koers verder opdrijven.

Hoge rendementen

Een laatste goede reden om Polkadot te kopen, zijn de hoge potentiële rendementen die je ermee kunt behalen. De ontwikkelaars hebben aangeven dat Polkadot niet bedoeld is als speculatieve munt. Dit neemt niet weg dat je er een hoog rendement mee kunt behalen: de koers is immers flink gestegen.

In de praktijk investeren de meeste nieuwe beleggers dan ook in crypto’s zoals Polkadot omdat ze daar een goed rendement mee willen verdienen. Vergeet echter niet om uitgebreid onderzoek te doen voordat je je zuurverdiende spaarcentjes in Polkadot investeert.

Wat zijn de risico’s van Polkadot investeringen?

Beleggen in Polkadot of DOT brengt de nodige risico’s met zich mee, net zoals bij alle beleggingen in crypto’s. Het is daarom belangrijk om alleen in Polkadot te beleggen met geld dat je echt kunt missen. Onthoud dat er een grote kans bestaat dat je een groot deel van je inleg verliest. Het is zeker zo dat mensen veel geld verdienen met Polkadot of zelfs rijk worden, maar daar staan ook veel mensen tegenover die fors geld verliezen met hun investeringen.

Strategie voor beleggen in Polkadot

Er bestaan verschillende strategieën voor het verhandelen van Polkadot. Je kunt ervoor kiezen om actief te speculeren op het koersverloop van DOT. Je kunt op die manier optimaal reageren op de laatste marktontwikkelingen en nieuwsberichten. Het blijkt in de praktijk voor veel beleggers lastig om de markt daadwerkelijk te verslaan.

Je kunt natuurlijk ook Polkadot kopen als een lange termijn investering: dit pakt goed uit wanneer Polkadot steeds meer gebruikt gaat worden. Een slimme strategie voor het kopen van Polkadot kan dollar cost averaging zijn: je koopt dat gespreid de cryptomunt op. Door periodiek een vast bedrag te investeren voorkom je dat je al je geld investeert op de top van de markt.

Conclusie: moet je Polkadot kopen?

Of Polkadot een investering is die bij je past, moet je voor jezelf bepalen. Polkadot heeft in ieder geval voldoende potentie om door te groeien, wat het een interessante potentiële investering maakt. Tegelijkertijd zijn crypto’s erg risicovol, waardoor het belangrijk is om alleen met een klein percentage van je vermogen te investeren.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!