Hoe kan ik Polygon kopen? Veilig beleggen in Polygon

Polygon of vroeger MATIC kan een interessante cryptomunt zijn om te kopen. Maar hoe kan je eigenlijk investeren in de Polygon cryptomunt? Met deze duidelijke 3 stappen open je direct een belegging op de cryptomunt.

In 3 stappen Polygon kopen

  • Stap 1: open een account bij een betrouwbare crypto broker
  • Stap 2: voeg voldoende geld toe aan je crypto account
  • Stap 3: vul het bedrag in waarvoor je Polygon wilt kopen

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om Polygon te verhandelen? Bij Bitvavo kan je de eerste € 1000 geheel zonder kosten kopen & verkopen. Klik hier & open direct een account.

Hoe kan je beleggen in Polygon?

Nadat je een account hebt geopend bij Bitvavo, kan je binnen enkele minuten je eerste Polygon (MATIC) cryptomunten kopen. We laten eenvoudig zien hoe je dit doet in deze korte handleiding.

Voordat je cryptomunten kunt kopen, moet je eerst geld toevoegen aan je account. Dit kan je doen via bijvoorbeeld iDEAL of bankoverschrijving. Nadat het geld is toegevoegd kan je beginnen met handelen.

Bitvavo tegoeden storten

Navigeer hiervoor in het aanbod van cryptomunten naar Polygon en druk op de kopen knop. Je kunt binnen het orderscherm invullen voor welk bedrag je Polygon wilt kopen: dit kan € 100 zijn, maar ook gerust € 10 of € 1000, de keuze is helemaal aan jou!

Het is vaak verstandig om je crypto investering een tijdje met rust te laten. Wil je de belegging in de toekomst weer verkopen? Dat kan door simpelweg weer op de verkopen knop te drukken. Je kunt dan invullen voor welk bedrag je Polygon wilt verkopen en het geld maak je vervolgens weer over naar je persoonlijke bankrekening.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je investeert in Polygon?

Polygon is een cryptomunt; net zoals alle andere cryptomunten is de koers dan ook erg volatiel. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen in deze crypto; op die manier voorkom je dat je straks huilend voor je computer zit.

Net zoals bij andere cryptomunten, zie je dat de koers van Polygon sterk afhankelijk is van externe omstandigheden. Wanneer de politieke en economische onzekerheid toeneemt, zie je dat de koersen van crypto’s kunnen stijgen en daar profiteert Polygon ook van.

Wanneer het vertrouwen in crypto’s toeneemt, zie je dat de koersen vaak samen omhoog bewegen. Polygon functioneert op basis van Ethereum: wanneer het goed gaat met de koers van Ethereum, is de kans dan ook groot dat Polygon het ook beter doet. Houdt de Ethereum cryptomunt dan ook goed in de gaten wanneer je een belegging overweegt.

Een groot deel van de koers van MATIC wordt bepaald door een kleine groep speculanten. Je ziet dat dit type belegger vaak erg impulsief is, waardoor de koers flink kan schommelen. Je kunt ervoor kiezen om hierop in te spelen door actief te handelen. Wanneer je hier geen tijd voor hebt, kan het interessant zijn om periodiek met een vast bedrag Polygon te kopen.

Wat is de huidige Polygon koers?

Ben je benieuwd hoe de Polygon koers zich ontwikkelt? Wanneer je gaat beleggen in deze cryptomunt, is het zeker aan te raden om de koers goed in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Polygon kunt kopen & verkopen.

Wat is Polygon Matic?

Polygon stond vroeger ook wel bekend als het Matic Network en probeert het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen. Het schaalbaarheidsprobleem bij crypto’s verwijst naar het beperkte aantal transacties dat je per seconde kan uitvoeren. Om een toekomst te hebben, is het voor crypto’s essentieel om de mogelijkheid voor het uitvoeren van veel transacties sterk te vergroten.

Polygon maakt dus gebruik van Ethereum: dit doet de cryptomunt met een protocol en framework. Dankzij Polygon is het mogelijk om verschillende Ethereum netwerken met elkaar te verbinden wat het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om blockchain netwerken te lanceren met unieke kenmerken.

Hoe werkt Polygon?

Polygon bestaat uit vier lagen die samenwerken, namelijk:

  • Ethereum laag: deze laag bestaat uit Ethereum contracten die draaien op het Ethereum netwerk.
  • Beveiligingslaag: deze kan optioneel worden ingeschakeld, met een validator as a service kan worden gecontroleerd of alles goed loopt.
  • Polygon-netwerk laag: essentieel om gebruik te maken van Polygon, hierop wordt alles gebouwd.
  • Uitvoeringslaag: deze laag voert alles wat ontwikkeld is op de bovenstaande lagen correct uit.

Gelukkig hoef je geen programmeur of ontwikkelaar te zijn om te beleggen in Polygon. Ook zonder technische kennis is het gewoon mogelijk om de cryptomunt te kopen.

Beleggen in Polygon

Wat is de koersverwachting voor Polygon?

De koersverwachting voor Polygon is onzeker. Aan de ene kant biedt Polygon een nette oplossing voor een bekend probleem op het Ethereumnetwerk. Bovendien zorgt de link met Ethereum ervoor dat het project goed kan meeliften met het betrouwbare imago van de Ethereum. Ook worden er al applicaties op het netwerk gedraaid, wat een goed teken is. Wanneer meer ontwikkelaars gebruikmaken van Polygon, zal de koers namelijk stijgen.

Tegelijk zie je wel dat er veel concurrentie is: er zijn op het moment veel verschillende partijen die op zoek zijn naar manieren om de nadelen van Ethereum op te lossen. Het is dan ook maar de vraag of het Polygon is die dit het beste doet en het lukt om te ‘overleven’.

Ook moet je er rekening mee houden dat Polygon erg volatiel is. De koers beweegt in sterke mate mee met die van andere cryptomunten. Gaat het even minder goed op de Bitcoin markt? Dan is de kans groot dat het ook even minder gaat met het koersverloop van Polygon.

Veelgestelde vragen over Polygon kopen

Het is erg lastig om te bepalen of het een goed moment is om Polygon te kopen. Cryptomunten zijn zeker op de korte termijn erg bewegelijk. Heb je vertrouwen in het project op de lange termijn? Dan kan het aantrekkelijk zijn om langzaam Polygon op te kopen. Wanneer je bijvoorbeeld iedere week of maand wat geld inlegt, profiteer je van de gemiddelde koersontwikkeling.

Er zijn veel Matic tokens in de omloop: meer dan 6 biljoen. Over de lange termijn kan dit aantal doorgroeien tot 10 biljoen.

De waarde van de Polygon cryptomunt schommelt sterk. Momenteel is de crypto nog erg nieuw; de prijs wordt dan ook voornamelijk bepaald door een kleine groep speculanten. Wanneer meer ontwikkelaars gebruikmaken van Polygon kan de prijs flink toenemen, maar wanneer andere munten de positie overnemen kan de prijs ook gerust richting de nul euro bewegen. Het is dan ook aan te raden om je investeringen te spreiden over verschillende cryptocurrencies.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *