Ravencoin kopen: hoe kan je beleggen in Ravencoin?

De kans is groot dat jij op dit moment nadenkt over de vraag of je ook niet eens cryptocurrencies zou moeten kopen. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Als het aankomt op het kopen van digitale valuta zijn er heel wat opties om voor te kiezen. Eén van de projecten die een goede toekomst heeft is Ravencoin. Nu lang niet iedereen weet wat voor soort project dit is, laat staan wat je er precies mee kunt, hebben we in dit artikel het een en ander voor je verzameld. Door dit goed door te nemen krijg je een volledig antwoord op de vraag of beleggen in Ravencoin verstandig is of niet.

Hoe kan je Ravencoin kopen?

Ravencoin wil het mogelijk maken om bezittingen via de blockchain te verzenden: dit kunnen bijvoorbeeld games zijn of goudstaven. De cryptmunt is een hard fork van de bitcoin en wil miners eerlijk belonen voor hun bijdrage. Denk je dat Ravencoin een goede toekomst tegemoet ziet? Dan kan het slim zijn om de cryptomunt Ravencoin te kopen.

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Ravencoin munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in Ravencoin?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop inspelen door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij Binance kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypo’s zoals Ravencoin. Open direct een account bij Binance:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Ravencoin? – functie van het project

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is Ravencoin voor project vraag je je af? Het project van Ravencoin is aan te merken als een blockchain die zich specifiek richt op de creatie en peer-to-peer overdracht van activa. Het project van Ravencoin is echt puur gespecialiseerd in de overdracht van activa, ze doen niets meer dan dit. Hoewel je activa kunt uitwisselen via andere blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, is dit niet het doel van het project. Ravencoin stelt je in staat om reële (bijv. goudstaven, grondbewijzen) of digitale (bijv. gaming items, softwarelicenties) activa te creëren. Deze kan je vervolgens verhandelen op een overzichtelijk platform voor echt geld.

Het koppelen van activa

Belangrijk om te weten is dat Ravencoin ervoor zorgt dat er normale activa gekoppeld kan worden aan de blockchain. Dit is overigens niets nieuws, al is het wel zo dat het Ravencoin gelukt is om dit tenminste echt goed te doen. Het koppelen van activa aan deze bovenliggende blockchains verbetert de veiligheid, al heeft het ook een paar nadelen. Zo is het een groot nadeel dat je een bepaald niveau aan basisvaluta moet uitgeven om de bijbehorende transactie te laten slagen. Als de netwerkkosten hoog zijn kan dit erg duur uitpakken.

Bovendien bieden deze netwerken geen bescherming tegen veelvoorkomende problemen die zich voordoen bij de overdracht van activa. Zo is het bij Ethereum op dit moment zo dat het mogelijk is om onbewust een bepaald type token bezitten, denk bijvoorbeeld aan de ERC20 tokens. Als je die token naar de verkeerde exchange of bepaalde wallet stuurt, kan de waarde van de munt vernietigd worden. Hoewel Ravencoin ook te maken krijgt met deze problemen proberen ze dit tot een minimum te beperken.

Ravencoin vs. Bitcoin – wat zijn de verschillen?

Ravencoin is een fork van Bitcoin en gebruikt daarom het UTXO-model van Bitcoin. Hoewel Ravencoin een fork is van Bitcoin, werkt het op zijn eigen blockchain. Dit houdt in dat de onderliggende techniek wel hetzelfde is maar dat er een aantal grote verschillen te vinden zijn tussen beide projecten. Om je een duidelijk overzicht te geven hebben we deze belangrijkste verschillen onder elkaar gezet:

  • De beloning van Ravencoin begon met 5.000 RVN terwijl Bitcoin begon met 50 BTC
  • Met één minuut is de bloktijd van Ravencoin één tiende van die van Bitcoin
  • Er is een totale voorraad van 21 miljard RVN vs. 21 miljoen BTC.
  • Bitcoin implementeert het SHA-256 hashing algoritme terwijl Ravencoin X16R gebruikt

Deze voordelen brengen met zich mee dat Ravencoin echt een bijzonder project is om te zien, al is het niet zo dat het iets superrevolutionairs is. Je kunt het zien als een verbeterde vorm van Bitcoin, alleen dan specifiek bedoeld voor de overdracht van activa middels de blockchain. Toch is het wel degelijk een project wat zomaar eens bekend kan worden als het veel gebruikt gaat worden. De vraag is natuurlijk altijd of dit ook zal gaan gebeuren of niet.

Het team van Ravencoin

Ravencoin heeft niet echt een vast team. Dit komt met name door het feit dat het hier gaat om een  open-source project. Dit houdt in dat ontwikkelaars zelfstandig mee kunnen werken aan de onderliggende code van de blockchain. Bruce Fenton, bestuurslid van The Bitcoin Foundation, adviseert het team. De belangrijkste ontwikkelaars lanceerden Ravencoin op 3 januari 2018. Dit was de negende verjaardag van de lancering van Bitcoin. Fenton trapte de lancering af met een Tweet waarin hij aankondigde dat de eerste blokken van Ravencoin werden gemaakt.

In Ravencoin beleggen via een exchange

Iedereen die van plan is om te beleggen in Ravencoin zou op zoek moeten gaan naar een goede exchange. Een exchange is de plek waar je allerlei soorten crypto valuta’s kunt kopen. Het is superbelangrijk om altijd te kiezen voor een betrouwbare exchange als je op een veilige manier wilt handelen en je munten op wilt slaan. Zo kan je met een bekende aanbieder als Bitvavo eigenlijk niet echt de fout in gaan. Dit platform maakt het voor jou als beginner mogelijk om de munten eenvoudig aan te schaffen. Indien je Ravencoin koopt bij een beurs kan je ervoor kiezen om ze over te zetten naar een wallet of om ze gewoon op de beurs zelf te laten staan.

Conclusie – in Ravencoin beleggen of niet?

De informatie uit dit artikel zul je als het goed is beter op weg hebben geholpen bij de vraag of je er verstandig aan doet om ook te investeren in Ravencoin. Je weet nu precies wat de voordelen zijn die dit project met zich mee weet te brengen. De vraag of je er zelf in zou moeten beleggen is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze om te maken, deze keuze kunnen wij niet echt voor je maken. Indien je in de veronderstelling bent dat Ravencoin het goed zal gaan doen dan is het logischerwijs ook verstandig om te investeren in het project. Als je hier niet zo zeker van bent dan raden wij je aan om eens bij de andere artikelen hier op de site te kijken over de andere cryptocurrencies die je kunt vinden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *