Steem kopen: hoe kan je beleggen in Steem?

Veel mensen denken bij crypto’s vaak direct aan Bitcoins of Ethereum, maar er zijn nog veel meer cryptomunten. Steem is hier een voorbeeld van, en we leggen je hier precies uit hoe deze coin werkt. De werking van de cryptomunt, voor- en nadelen, en toekomst worden beschreven. Op die manier kan je direct bepalen of het interessant is om te beleggen in Steem door de munt te kopen.

Hoe kan je Steem kopen?

De Steem munt is in tegenstelling tot veel andere cryptomunten niet schaars: er komen onbeperkt nieuwe munten bij. De munt is verbonden met een sociaal netwerk waarbij gebruikers worden betaald voor het delen van content van hoge kwaliteit. Doordat het gebruik van data door socialemediaplatforms steeds centraler komt te staan kan een investering in een munt als Steem goed uitpakken.

Wil je de Steem cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Steem kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Steem?

Wil je actief beleggen in Steem? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende Steem koersen. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Steem?

Steem is een online gedecentraliseerd platform waarop mensen die content delen direct worden beloond voor zijn of haar bijdrage. Het is niet zo dat iedereen die schrijft dagelijks Steem coins ontvangt. Deze beloning wordt gebaseerd op beoordelingen van lezers en de populariteit van de gedeelde content. Op deze manier worden gebruikers financieel beloond voor het delen van zinvolle content.

De beloning die wordt uitgekeerd is in de vorm van een cryptocurrency. Het platform maakt hierbij gebruik van de Blockchain technologie en de vele voordelen die dit biedt. Het voornaamste voordeel is het gedecentraliseerd handelen van cryptovaluta.

Hoe is Steem ontstaan?

Afgelopen decennia wordt er enorm veel geld verdiend door de socialemediaplatformen aan het relevant houden van hun content en aan contentmarketing. Op het moment dat er interessante en populaire content wordt gedeeld, blijft het platform relevant voor gebruikers. Dit zorgt voor aantrekkingskracht op adverteerders en op die manier maakt het sociale mediabedrijf winst.

Daarentegen worden de mensen die de content delen vaak niet beloond voor de bijdrage, en daarom is Steem in het leven geroepen. Steemit zorgt ervoor dat de auteurs beloond en betaald worden op basis van de content waardering van andere gebruikers. Dit zorgt voor meer kwalitatieve content en ook objectievere content.

Steem: hoe werkt het?

De cryptovaluta, waar Steem omheen gebouwd is, wordt openbaar verhandeld. Deze heeft dan ook een koers die af te zetten is tegen andere (crypto-)valuta. Gezien het feit dat de Blockchain constant nieuwe coins aanmaakt, bestaat er een sterke vorm van inflatie op de koers van Steem. Zo wordt ieder jaar het aantal aangeboden Steem verdubbeld. Dit zorgt voor enorme inflatie op de directe waarde van de coin. Deze coins worden gebruikt om content creators te belonen in de vorm van hieronder beschreven SP en SMD.

Verschillende waardes van Steem

Het Steemit platform heeft drie currencies, namelijk de Steem (STEEM), Steem Power (SP) en de Steem Dollar (SMD). Dit lijkt ingewikkeld, maar het is eenvoudiger en logischer dan het in eerste instantie klinkt. Het platform waar de cryptocurrency Steem wordt verhandeld heet STEEMIT. Content creators worden beloond in 50% SP en 50% SMD.

Steem

Deze currency kun je net als andere crypto’s kopen en verkopen via de verschillende crypto exchanges. Omdat er steeds meer nieuwe tokens bijkomen, zou de prijs van deze currency op den duur moeten dalen. Echter, door de populariteit van het platform is de koers de afgelopen tijd gestegen.

SP

SP, of Steem Power, vormt waarde op het platform van Steemit waarbij gebruikers van het platform worden beoordeeld op basis van de hoeveelheid SP in bezit. Als bezitter van SP wordt er namelijk niet alleen stemrecht verworven op Steemit, maar bovendien geldt er ook een dividend op. Zo betaalt iedere Steem token die wordt gemaakt door de Blockchain een dividend van 9 STEEM aan alle houders van SP. Zo word je op de lange termijn beloond voor het aanhouden van SP vanuit het platform.

Je moet SP minimaal 13 weken in bezit houden en daarmee is het een langetermijninvestering. Het voordeel van het lang vasthouden van Steem Power is dat naarmate je meer van deze currency in je bezit hebt, je steeds meer autoriteit hebt op het Steemit platform. Je stem telt bij een vote zwaarder mee en zal beter beloond worden.

SMD

SMD, of Steem Dollar, is het onderdeel van de valuta die alleen waarde vertegenwoordigd op het Steemit platform. Hierbij is 1 SMD altijd gelijk aan de waarde van $1 (Amerikaanse dollar), vandaar de naam. Dit is dus ongeacht wat de waarde van 1 STEEM token is. Jaarlijks wordt er een rente uitbetaald van 10% van de waarde van aangehouden SMD. Zo worden de gebruikers beloond voor het aanhouden van liquiditeit op het platform.

Beleggen in Steem

Zoals met alle financiële waardes is de waarde van STEEM gebaseerd op vraag en aanbod. Zo is de interesse in de technologie en het gebruik van Steemit samen met de bovengenoemde SMD- en SP-interesses de basis voor de koers. Ieder jaar wordt het aantal STEEM verdubbeld en vindt er dus enorme inflatie plaats op de waarde van de token. Zo gaat de waarde per coin met bijna 0,2% per dag omlaag in de vorm van koopkracht.

Om deze reden wordt aangeraden om direct bij het aankopen van STEEM dit om te zetten naar SMD om zo gebruik te maken van de relatief stabiele dollarkoers. Hierbij is 1 SMD altijd 1 USD waard. Als de gebruiker voor de lange termijn wil investeren in de STEEM, dan wordt het aangeraden om SP aan te houden. Met een dergelijke investering is de gebruiker ervan overtuigd dat het platform van Steemit in de toekomst gaat bijdragen aan creatie van online content.

Het aanhouden van cryptovaluta is een goede optie om je portfolio verder te diversifiëren. Steem is hier dan ook uitermate geschikt voor. De afgelopen decennia hebben laten zien dat sociale media een enorme bron van inkomsten kunnen vormen, en een daaraan gerelateerde token is dan ook erg interessant voor de toekomst.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *