Direct Bitcoins kopen bij de Triodos Bank

Bij de Triodos bank kan je niet direct Bitcoins kopen. Dit is jammer, want op die manier kan je een mooi rendement mislopen wanneer de Bitcoin in waarde toeneemt. Wil je toch beleggen in de Bitcoin en heb je een rekening bij de Triodos Bank? Geen probleem! Ik laat je graag zien hoe je Bitcoins kunt kopen bij deze aanbieder.

Hoe kan je Bitcoins kopen bij de Triodos Bank?

Alhoewel je niet direct Bitcoins kunt kopen bij de Triodos Bank, zijn er nog voldoende mogelijkheden. Je kunt namelijk via een online exchange alsnog via de Triodos rekening direct Bitcoins kopen. Je maakt dan gebruik van een online crypto exchange, wat een bedrijf is dat gespecialiseerd is in het aanbieden van de handel in cryptocurrencies.

Zelf maak ik gebruik van Bitvavo, vanwege de lage transactiekosten (nooit meer dan 0,25%) en de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt er echt met enkele muisklikken Bitcoins en andere crypto’s kopen zonder verdere technische kennis. Bovendien ontvangen nieuwe klanten de mogelijkheid om de eerste € 1.000 aan crypto geheel zonder transactiekosten te verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

In 3 stappen je eerste Bitcoin

Voor het kopen van je eerste Bitcoin dien je drie stappen te doorlopen. Eerst moet je een account openen bij Bitvavo; hiervoor laat je een e-mailadres en een wachtwoord achter.

Bitvavo account openen

Nadat je een account hebt geopend kan je geld van je Triodos Bank overmaken naar je Bitvavo account. Nog sneller is het om gebruik te maken van iDEAL: op die manier staat het geld bijna direct op je rekening bijgeschreven.

Tegoed storten Bitvavo

Zodra deze stappen zijn doorlopen, kan je je eerste Bitcoins kopen. Klik hiervoor op de cryptomunt Bitcoin, je ziet hier direct tegen welke prijs je de cryptomunt kunt kopen. Vul in voor welk bedrag je Bitcoins wilt kopen en voordat je het weet worden ze toegevoegd aan je account.

Bitcoins kopen Triodos

Gaat Triodos Bank zelf Bitcoins aanbieden?

Dat valt te betwijfelen.. de bank is vooral actief groene & maatschappelijk verantwoorde projecten. De bank ziet zelf de Bitcoin meer als een nadelige dan een positieve invloed: dit heeft waarschijnlijk te maken met de vervuiling waar de cryptomunt mee kampt vanwege de hoge elektriciteitskosten.

Het is dan ook waarschijnlijker dat je bij andere grote banken in de toekomst Bitcoins kunt kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *