Verge kopen: hoe kan je beleggen in verge?

Hoewel de meeste mensen aan Bitcoin denken bij het begrip cryptocurrency zijn er natuurlijk nog veel meer andere munten te vinden. Eén van de bekende cryptocurrencies die een veelbelovende toekomst heeft is Verge. Door de prima rendementen is investeren in Verge zeker geen verkeerd idee. Ben je benieuwd waarom Verge kopen zo verstandig is en wat voor project het precies is? Lees dan snel verder, in dit artikel laten we het je allemaal zien!

Hoe kan je Verge kopen?

Wil je de Verge cryptomunt kopen? Dat kan je het beste via het internet doen! Bij Bitvavo kan je Verge kopen tegen ongekend lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Bovendien betaal je over de eerste € 1000 helemaal geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Verge – wat is het voor munt?

Verge is bekend geworden als een cryptovaluta die zich volledig inzet voor een zo groot mogelijke online anonimiteit. Het project draait op een open source blockchain, dit kun je vergelijken met de Blockchain van Bitcoin. De Blockchain is een soort grootboek waar alle transacties in vermeld staan. Dit grootboek zorgt ervoor dat fraude nagenoeg onmogelijk wordt en dat banken overbodig zijn.

Los van het feit dat Verge op een soortgelijke Blockchain draait zijn er meerdere overeenkomsten met Bitcoin zelf. Zo is Verge net als Bitcoin aan te merken als een digitale valuta die je kunt gebruiken om online spullen te kopen. Het bijzondere aan Verge is alleen wel dat de IP adressen iedere keer veranderen nadat er een transactie is gemaakt via het netwerk. Het resultaat? Niemand kan zien wie er achter de transactie zit, je bent volledig anoniem.

Het doel van Verge

Het doel achter Verge is om een Blockchain te maken die draait volgens het Bitcoin concept, maar die net even wat meer privacy weet toe te voegen voor de gebruikers. Echter kan het meer dan alleen dit. Het is namelijk zo dat Verge ook gebruik gaat maken van een smart contract platform met de naam Rootstock. Dit platform maakt het mogelijk om ruim 400 transacties per seconde te realiseren. Hoewel dit platform nog niet actief is zal dit in de toekomst geïmplementeerd worden.

Voordat Verge bekend werd onder deze naam stond het bekend als DogecoinDark. Deze naam verwijst natuurlijk naar de bekende Dogecoin, een cryptovaluta die met name bekend staat om de satirische insteek van het team. De makers hebben in 2016 besloten om de munt te hernoemen naar Verge. Vandaag de dag kan je de munt kopen onder de speciale code XVG. Verge kan verhandeld worden op de meeste bekende beurzen.

Het speciale Wraith Protocol

Een van de onderdelen die beleggen in Verge zo interessant maakt is dat Verge gebruik maakt van Wraith Protocol. Dit speciale protocol zorgt ervoor dat gebruikers zelf kunnen kiezen of ze een transparante transactie willen of niet. Met andere woorden, als de gebruiker niet bekend wilt worden dan hoeft dit ook niet. Als de gebruiker anoniem wilt blijven dan zorgt een private ledger ervoor dat alle persoonlijke gegevens worden afgeschermd.

Op de Blockchain wordt vervolgens alleen vermeld hoeveel er is overgemaakt, niet naar wie er iets is overgemaakt. Bij een openbare transactie zijn de persoonlijke gegevens wel weer bekend. Het bijzondere is dat je als gebruiker snel en eenvoudig kunt aanklikken of je gebruik wilt maken van het Wraith Protocol of niet. Deze extra functie kan beleggen in de Verge cryptomunt extra interessant maken.

In Verge beleggen – slim of niet?

Over de afgelopen maanden heeft Verge een aardige groei meegemaakt. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat er een hoop mensen zijn die ook wel zouden willen beleggen in Verge. Het bijzondere aan Verge is dat het een enorme potentie heeft om door te breken in de top 10 cryptovaluta. Op dit moment wordt Verge namelijk gezien als een van de beste privacy munten van dit moment.

Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat de prijs echt aanzienlijk is gestegen. Toen de munt net uit werd gebracht werd hij verhandeld voor 0,00003 cent. Een paar jaar later was dit al 0,20 cent, een enorm rendement in verhouding tot enkele andere crypto projecten. Hoewel de prijs op dit moment relatief stabiel is, is de kans groot dat de koers verder zal gaan oplopen.

Risico’s van investeren in Verge

Belangrijk om te weten is wel dat er risico’s verbonden zitten aan het investeren in Verge. Dit komt met name door het feit dat een privacy-coin als Verge vatbaar is voor regulering door de overheid. De overheid zit er namelijk niet echt op te wachten dat iedereen anoniem transacties kan verrichten via het internet.

Als reden wordt natuurlijk aangevoerd dat dit criminele transacties in de hand kan werken. Hoewel de overheden op dit moment nog vrij open staan tegenover cryptovaluta’s hoeft dit niet altijd zo te blijven. Indien een grote overheid zoals de overheid van de Verenigde Staten besluit om privacy-coins te verbieden dan zou dit een grote invloed kunnen hebben op de prijs.

Verge bewaren in een speciale wallet

Heb je besloten om te investeren in Verge dan is het ontzettend belangrijk om je munten goed te beschermen. De beste manier om volledige controle te behouden over je munten is door een wallet aan te maken. Op dit moment is het mogelijk om vier verschillende soorten wallets te gebruiken. Je kunt kiezen voor een reguliere paper wallet, echter zijn deze vrij kwetsbaar.

Het is daarom beter om te kiezen voor een software of een hardware wallet. Wij raden je af om jouw munten in een exchange wallet te laten staan. Het is namelijk zo dat beurzen helaas nog wel eens gehackt worden. Als dit gebeurd dan kun je in veel gevallen fluiten naar je centen. Heb je jouw munten nog op een beurs staan dan kan je ze gelukkig eenvoudig overzetten naar een software wallet. Ook bij een site als Bitvavo kan je Verge cryptomunten extra veilig opslaan door gebruik te maken van de extra beveiligsoptes.

Conclusie – in Verge beleggen of niet?

Of je zelf in Verge moet beleggen hangt volledig af van de vraag hoeveel risico je wilt nemen en wat je toekomstvisie over de markt is. Indien je denkt dat privacy-coins een belangrijke rol zullen gaan spelen voor het internationale betalingsverkeer dan is beleggen in Verge zo gek nog niet. Denk je echter dat de overheid van plan is om de munten op een gegeven moment aan banden te leggen dan is het toch handiger om te beleggen in een iets minder risicovolle munt zoals Bitcoin.

Het is sowieso slim om je beleggingen te spreiden over verschillende altcoins: op die manier voorkom je dat je een groot deel van je investering verliest wanneer Verge minder goed presteert.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *