Vertcoin kopen: hoe kan je beleggen in Vertcoin?

Cryptocurrency is natuurlijk dé toekomst. De ongekende groei die de markt heeft meegemaakt laat zien dat er veel beleggers interesse hebben in de verschillende soorten munten. Eén van de munten waar je wellicht nog niet zoveel over weet is Vertcoin. Aangezien dit project veelbelovend is, is het handig om hier toch even wat dieper op in te gaan. Door dit artikel goed door te nemen weet je binnen no time of beleggen in Vertcoin iets voor jou is of niet.

Hoe kan je Vertcoin kopen?

Vertcoin wil dat minen ook aantrekkelijk is voor individuen. Doordat dure ASIC processoren worden uitgesloten, kan iedereen profiteren van het delven van de munten. Bovendien kunnen transacties sneller worden uitgevoerd met de Vertcoin in vergelijking met de Bitcoin.

Wil je de Vertocin cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Vertcoin kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Vertcoin – functie van het project

Vertcoin is voor het eerst verhandelbaar geworden in 2014. Het project werd bedacht om te concurreren met eerdere blockchains zoals die van Bitcoin. Het is een cryptocurrency die mensen in staat stelt om munten naar elkaar te sturen en te ontvangen, zonder dat ze een derde partij nodig hebben om transacties te verifiëren. Een belangrijk verschil met Bitcoin is dat Vertcoin transacties in slechts 2,5 minuten bevestigen. Bitcoin doet er al snel 10 minuten over.

Vertcoin kent nog meer verschillen vergeleken met een munt als Bitcoin. In tegenstelling tot Bitcoin is het niet meer mogelijk om ASIC-hardware-apparaten te gebruiken voor het minen. Hierdoor kunnen mensen in plaats daarvan hun GPU’s gebruiken. Dit geeft iedereen de kans om deel te nemen aan het project. Normaal is het zo dat de mensen met ASIC-apparaten altijd met het geld naar huis gaan. Hier wil Vertcoin graag verandering in brengen.

ASIC bescherming – hoe werkt dit eigenlijk?

Het algoritme is dus echt speciaal ontworpen om de grote bedrijven te beletten om enige vorm van ASIC-hardware te gebruiken om de blockchain te beheersen. Dit betekent dat de miners op een eerlijke manier met elkaar kunnen concurreren en dat transacties nauwkeurig worden gevalideerd door een gedistribueerd netwerk. Dit is dan ook gelijk het belangrijkste voordeel van Vertcoin. Het team heeft publiekelijk verklaard dat het algoritme in een hard fork zal veranderen als het slecht gaat en ASIC ooit zou worden toegestaan.

De speciale Vertcoin 1-Click Miner

Naast de ASIC-weerstand heeft Vertcoin nog een aantal voordelen ten opzichte van andere projecten. Eén van de belangrijkste voordelen is de Vertcoin 1-Click Miner. Deze toepassing zorgt ervoor dat vrijwel iedereen in de Vertcoin-mijnbouw kan komen en Vertcoin voor zichzelf kan genereren. De app kan direct worden gedownload van de officiële GitHub repository van Vertcoin. Eenmaal geïnstalleerd, hoef je alleen maar je portemonnee-adres in te voeren waar je beloningen voor het minen naartoe kunnen worden overgezet. Het Vertcoin-adres moet altijd beginnen met een V en moet tussen 26-36 alfanumerieke tekens bevatten. De rest van het proces is echt super makkelijk.

Je hoeft je namelijk alleen maar aan te sluiten bij een mining pool en kiezen of je een GPU of CPU gaat gebruiken voor het minen. Mocht je zelf graag Vertcoin willen minen dan zou je deze app zeker eens moeten installeren. MobileCash en Unitus zijn twee munten die je kunt samenvoegen met Vertcoin. Met deze functie kunnen de miners meer dan één blockchain tegelijk minen. In feite draagt elke hasj die een mine indient bij aan de totale hasjkoers van beide valuta.

Vertcoin beleggen

Koers van de munt – slim om te beleggen in Vertcoin?

Toen de VTC-munt in mei 2014 voor het eerst op de markt kwam, steeg de koers echt ontzettend hard. De koers bereikte de 5 dollar per munt. In de loop van de volgende drie maanden ging het echter al snel helemaal naar beneden naar $0,091. De laatste jaren is de prijs vrij constant gebleven en heeft de koers eigenlijk niet extreem veel gedaan. Met uitzondering van de stijging in 2017, tijdens de bullmarkt steeg de prijs namelijk kort tot de 10 dollar.

Hoewel de hele cryptocurrency-industrie grote prijsbewegingen kent, blijkt dat Vertcoin een zeer hoge mate van volatiliteit heeft gekend. Dit maakt het een lastige munt om in te beleggen. Wel is het zo dat je door de huidige lage prijs veel Vertcoin kunt kopen voor een relatief lage prijs. Het is echter niet duidelijk of de koers weer zal gaan stijgen of dat de koers voor de komende tijd zo zal blijven.

Vind je het leuk om actief te speculeren op koersstijgingen & -dalingen? Dan is beleggen in Vertcoin zeker een interessante optie!

Vertcoin bewaren in een speciale wallet

Beleggen in Vertcoin is één ding, de munten bewaren is iets volledig anders. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet verstandig om jouw Vertcoin tokens op je exchange account te laten staan. Dit is namelijk veel risicovoller dan je zou denken. Helaas komt het namelijk voor dat exchanges gehackt worden. Gebeurt dit, dan is de kans groot dat je jouw munten voor altijd kwijt bent, de exchange betaalt het namelijk lang niet altijd terug.

Om ervoor te  zorgen dat jouw Vertcoin munten tenminste wel veilig zijn is het handig om te kiezen voor een goede wallet. Een hardware wallet zoals een Ledger is de meest veilige optie om voor te kiezen. Hoewel deze wallets wel wat kosten bieden ze je een optimale bescherming. Heb je hier het budget niet voor dan kan je altijd nog kiezen voor een software wallet. Dit is een speciale wallet die je eenvoudig bij jou op de computer kunt installeren. Hier worden je munten vervolgens offline opgeslagen.

Conclusie – in Vertcoin beleggen of niet

Zie je een toekomst in de mining van cryptocurrency dan is Vertcoin zeker een project wat je zou kunnen overwegen. Door de speciale ASIC bescherming is het een unieke munt in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin. Nu is het wel de vraag of mining in de toekomst überhaupt nog nodig zal zijn of dat er nieuwe projecten zullen zijn die dit overbodig maken. De vraag of je Vertcoin zou moeten beleggen hangt dus echt volledig af van wat je voor ogen hebt voor de toekomstige cryptomarkt. Wij kunnen je alleen van handige informatie voorzien.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *