Waltonchain kopen: hoe kan je beleggen in Waltonchain?

De kans is groot dat jij ook graag wilt beleggen in cryptocurrency, je bent hier namelijk met een reden terecht gekomen. Heb je interesse in altcoins dan is het verstandig om Waltonchain eens te overwegen voor jouw beleggingen. Nu nog lang iet iedereen weet wat Waltonchain is en wat de belangrijkste voordelen zijn is het tijd om hier wat dieper op in te gaan. Tijd om je alles te laten zien over het investeren in Waltonchain!

Hoe kan je Waltonchain kopen?

Waltonchain is een cryptmunt die goed inzetbaar is voor het volgen van logistieke routes. Met de Waltonchain kunnen producenten hun producten goed volgen, waarbij de gegevens decentraal en veilig worden opgeslagen. Hierdoor kan de Waltonchain bijvoorbeeld goed worden ingezet om namaakproducten tegen te gaan.

Wil je de Waltonchain cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Waltonchain kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Waltonchain – functie van het project

Voordat we gaan kijken naar de voordelen van Waltonchain is het handig om even kort in te zoomen op het project zelf. Waltonchain combineert blockchain met een speciale soort RFID om een managementsysteem voor supply chains te creëren. Het project is vernoemd naar Charlie Walton, de bekende uitvinder van de RFID-technologie. Waltonchain gebruikt RFID-identificatie om producten te volgen tijdens elke stap van de productie en distributie. De gegevens van elk item worden opgeslagen op een vaste blockchain die alles nauwkeurig in de gaten weet te houden.

Waltoncoins (WTC’s) zijn de primaire valuta in het Walton-ecosysteem. Er zijn 100 miljoen WTC’s uitgegeven en er  zullen net als bij Bitcoin geen nieuwe WTC’s meer worden gecreëerd. WTC wordt gebruikt als een transactiemunt om activiteiten buiten de hoofdketen uit te voeren door middel van byte-vergoedingen. Dit wordt gedaan om de samenwerking tussen de sub-ketens eenvoudiger te maken.

De komst van Value Internet of Things

Waltonchain is met name groot geworden met het speciale concept met de naam Value Internet of Things. De Value Internet of Things wordt gebruikt om hun eigen RFID-chips met speciale blockchain technologie te beschrijven. Met behulp van RFID-tags kunnen blockchains nu fysieke items (of ten minste de gegevensweergave ervan) op de keten opslaan. RFID-tags (radiofrequentie-identificatie) maken gebruik van elektromagnetische velden om objecten te identificeren. Deze worden veel gebruikt bij de inventarisering van goederen.

Waltonchain maakt het mogelijk om met een eenvoudige RFID-tag alle informatie in kaart te brengen die je maar nodig kunt hebben. Hier kan je denken aan informatie over waar het product is, waar het is geweest, wie het heeft behandeld en andere belangrijke gegevens. Alle data wordt opgeslagen op de Blockchain en kan niet meer worden vervalst. Dit maakt het echt een stuk veiliger dan reguliere vormen van inventarisering.

Waltonchain beleggen

Het overkoepelende Walton-ecosysteem

Belangrijk is om even te kijken naar het Walton ecosysteem. Waltonchain is de naam voor de moedermaatschappij in het Walton-ecosysteem. Deze keten volgt de transacties van Waltoncoin (WTC), beheert sub-ketens en voert onder andere slimme contracten uit. Iedereen die gebruik maakt van Waltonchain-technologie is in staat om een eigen sub-keten te maken om zo beschikking te hebben over persoonlijke tokens. Daarnaast kan hij kiezen voor een consensusalgoritme dat afwijkt van de bovenliggende keten.

Het scheiden van het netwerk in de overkoepelende Waltonchain- en sub-ketens brengt verschillende voordelen met zich mee. De eerste is dat elk bedrijf dat gebruik maakt van de technologie een blockchain kan aanpassen aan hun specifieke bedrijfsbehoeften. Ze zijn niet gebonden aan het protocol of de netwerkactiviteit van de hoofdketen. Daar komt bij dat het helpt bij prestaties zoals de netwerkschaal. Omdat het grootste deel van de gegevens zich in de sub-keten van een bedrijf bevindt, zal hun activiteit niet in het hele netwerk vastlopen.

Is het slim om te beleggen in Waltonchain?

Een vraag die veel mensen hebben is of het slim is om te investeren in Waltonchain. Belangrijk om te weten is dat Waltonchain op dit moment is aan te merken als een ERC20-token. Hier zal binnenkort echter verandering in komen. Voorlopig kun je jouw WTC opslaan in elke portemonnee die ERC20-munten ondersteunt. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat Waltonchain niet altijd serieus wordt genomen, het is nu eenmaal een afhankelijk project.

Daar komt bij dat het maar de vraag is of Waltonchain zal slagen. Hoewel het idee achter Waltonchain erg goed is, zal het in de praktijk brengen ervan niet bepaald makkelijk zijn. Het is dan ook echt zo dat lang niet alle consumenten zitten te wachten op een grote blockchain waar alle informatie over het product op te vinden is. Mocht je bijvoorbeeld iets hebben gekocht dan is het niet echt een prettig idee als iedereen dit zomaar in kan zien.

Waltonchain bewaren in speciale wallet

Beleggen in Waltonchain kan verstandig zijn. Heb je nu zelf wat Waltonchain tokens op de kop getikt en wil je ervoor zorgen dat deze veilig bewaard worden dan is het handig om een wallet aan te maken. Zonder een wallet heb je namelijk nooit de controle over jouw munten. Deze staan dan immers op de website van de exchange. Alleen met een goede wallet weet je zeker dat je jouw vermogen veilig kunt stellen tegen hackers en andere rare figuren die op je geld uit zijn.

Welke wallets bestaan er vraag je je af? Het makkelijkste is om een software wallet te installeren op je computer. Met deze offline wallet weet je zeker dat mensen niet zomaar met je munten aan de haal kunnen gaan. Wil je echt de best mogelijke bescherming en heb je wat meer belegd dan is het handig om te kiezen voor een hardware wallet. Deze wallets lijken op een USB stick en slaan je munten echt volledig offline op. Bekende aanbieders van hardware wallets zijn onder andere Ledger en Tezos. Zorg er dus wel voor dat jouw wallet de ERC-20 tokens ondersteund.

Conclusie – in Waltonchain beleggen of niet

Dit artikel heeft je meer laten zien over wat Waltonchain eigenlijk is en wat je er precies mee kunt doen. Of het verstandig is om te investeren in Waltonchain hangt volledig af van jouw visie over de toekomst van de cryptomarkt. Denk je dat Waltonchain veel voordelen met zich mee weet te brengen dan is het zeker een verstandige altcoin om op te nemen in jouw portefeuille. Denk je echter dat de visie te hoog gegrepen is voor het team dan is het handiger om deze cryptocurrency links te laten liggen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *