Zilliqa kopen: hoe kan je beleggen in Zilliqa?

Ben je aan het overwegen om Zilliqa te kopen? Dit is zeker een interessante keuze. Zilliqa is namelijk de eerste blockchain cryptocurrency die profiteert van de voordelen van sharding. Door zijn schaalbaarheid is dit een zeer krachtig en fascinerend cryptoproject. Ben je Benieuwd wat Zilliqa precies is, wat de functies zijn en wat de voor- en nadelen zijn? Lees dan snel verder.

Hoe kan je Zilliqa kopen?

Wil je de Zilliqa cryptomunt kopen? Dat kan je het beste via het internet doen! Bij Bitvavo kan je Zilliqa kopen tegen ongekend lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Bovendien betaal je over de eerste € 1000 helemaal geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een openbaar, toestemmingsloos blockchain platform dat zich vooral richt op de schaalbaarheid en snelheid van blockchain. Zilliqa heeft de ambitie om een hoge doorvoer te bieden met de mogelijkheid om duizenden transacties per seconde te verwerken. Zilliqa heeft een veel betere schaalbaarheid dan bijvoorbeeld Ethereum.

Zilliqa heeft de potentie om de hoogste doorvoer van data te bieden van alle bestaande blockchains. Hierdoor zal het netwerk van Zilliqa altijd snel, betrouwbaar en goedkoop blijven, ongeacht hoeveel mensen hiervan gebruik maken. Nog belangrijker: dit gaat niet ten koste van het decentrale karakter. Het platform biedt een groot aantal gedecentraliseerde applicaties.

Hoe is de Zilliqa cryptocoin ontstaan?

Zilliqa is ontstaan vanuit het idee rondom sharding. Sharding werd verder ontwikkeld en dit leidde uiteindelijk tot Zilliqa’s ICO. Deze haalde 22 miljoen USD op. Officieel vindt Zilliqa zijn oorsprong in juni 2017. Het testnet ging ongeveer een jaar later live in maart 2018. Een jaartje en een paar maanden verder lanceerde het platform in juni 2019 het mainnet.

Wat zijn de functies van Zilliqa?

Zilliqa streeft ernaar om de blockchain schaalbaar te maken door middel van “sharding”. Bij sharding wordt het werk niet door alle nodes afzonderlijk gedaan, maar wordt het in groepen uitgevoerd. Een node is een afzonderlijke computer die aan het blockchainnetwerk deelneemt. Een node controleert de betrouwbaarheid van een transactie. Hierdoor kunnen betalingen voor en met cryptocurrency anoniem en veilig uitgevoerd worden.

Hoe werkt sharding?

Stel je voor dat er een netwerk bestaat uit 600 verschillende nodes en dat er vier transacties worden gedaan op dit netwerk. Bij een traditionele blockchain zou elke node, dus 600 in totaal, alle vier deze transacties controleren. In het geval van sharding wordt dit werk verdeeld.

Het kan zijn dat de eerste 150 nodes de eerste transactie controleren, de andere 150 nodes de tweede transactie controleren, de derde groep van 150 nodes de derde transactie en het laatste groepje de vierde transactie. Het netwerk wordt in dit geval in 4 ‘shards” verdeeld. Zodoende zijn ze vier keer zo snel klaar.

Iedere keer dat een shard een transactie heeft gevalideerd, wordt het verpakt tot een block. Via een protocol wordt dit block toegevoegd aan de blokchain. Wanneer de blockchain groter wordt, komen er meer nodes en groepen bij. Wanneer een Zilliqa’s blockchain groeit, dan zal de snelheid van de transactie oplopen. Hoe meer groepen, hoe groter de transactiecapaciteit.

Sharding is een interessante techniek die Zilliqa een extra interessante investering kan maken. Onderzoek voordat je belegt in Zilliqa de voor- & nadelen van beleggen in deze cryptomunt.

Wat zijn de voordelen van Zilliqa cryptocoin?

Er zitten een groot aantal voordelen aan Zilliqa. Het kan dan ook interessant zijn om te investeren in de Zilliqa cryptomunt. De voornaamste voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Wat Zilliqa uniek maakt, is dat de blockchain van Zilliqa gebruik maakt van het nieuwe protocol genaamd “Sharding”.
  • Hoe meer nodes er op het netwerk gebruikt worden, hoe sneller de transacties zijn.
  • Schaalbaarheid gaat niet ten koste van het volledig decentrale karakter.
  • Momenteel is het de snelste en meest schaalbare blockchain.
  • Het lineaire opschalen zorgt voor constante en lage energiekosten.
  • Zilliqa biedt een optimale transparantie, veiligheid, onveranderlijkheid en betaalbaarheid tegen de hoogste snelheid.

Wat zijn de nadelen van Zilliqa?

  • Kracht als valkuil: als we kijken naar de kracht van Zilliqa (momenteel de snelste en meest schaalbare blockchain), dan kan dit ook een zwakte worden. Het geeft namelijk een behoorlijke reputatiedruk. Zodra er een betere optie komt, dan kan het vrij snel gedaan zijn met de populariteit van Zilliqa.
  • Gebrek aan goede marketeers: het huidige managementteam bestaat uit mensen die uitstekende kennis hebben van het programmeren. Het ontbreekt echter nog wel aan goede marketeers. Het kan zijn dat de technologie zichzelf gaat verkopen. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij NANO. Toch is het in de huidige cryptomarkt, waar veel innovatieve en veelbelovende projecten voorbijkomen, belangrijk dat je jezelf regelmatig laat horen.
  • De geplande adoptie van shardingtechnologie door Ethereum: zodra dit gebeurd is, zal Zilliqa niet meer de enige partij zijn die zich richt op het oplossen van het schaalbaarheidsprobleem.

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in Zilliqa?

Na de introductie in juni 2018 is de Zilliqa koers flink omhoog en ook weer omlaaggegaan. Na een tijd lang een vrij vlakke koers te hebben gehad, is de koers in 2020 in 30 dagen tijd met bijna 200% in waarde toegenomen. Sterke schommelingen maken het interessant om de cryptomunt in de gaten te houden. De koers is nog steeds vrij volatiel.

Als je wilt beleggen in Zilliqa, dan is het zeker een goede optie voor een lange termijn belegging. Als je voor de korte termijn wilt investeren in Zilliqa en van plan bent om te profiteren van de schommelingen in de koers, dan is dit mogelijk door te speculeren op een stijging of een daling.

Wel of niet investeren in Zilliqa?

Het is zeker interessant om met mate te investeren in Zilliqa en zo je portfolio te spreiden. De unieke kenmerken van Zilliqa kunnen de prijs in de toekomst verder laten stijgen. Maar zoals bij elke belegging brengt het beleggen de nodige risico’s met zich mee.

Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen in het koersverloop van deze bitcoin en een goede prijsanalyse te maken. Stel daarnaast ook voor jezelf een investeringsstrategie op, zoals je dat ook zou doen bij een traditionele belegging. Zo kun je jouw potentiële koerswinst maximaliseren en je beleggingsrisico verkleinen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *