Umicore aandelen kopen

Duurzaamheid is steeds belangrijker voor de gemiddelde belegger. Umicore is een Belgisch bedrijf die hier goed op weet in te spelen. Dit doen ze door bijvoorbeeld oplaadbare batterijen te produceren. Wil je beleggen in het bedrijf Umicore? Lees dan in dit artikel hoe je Umicore aandelen kunt kopen en bekijk de actuele aandelenkoers.

Hoe kan je Umicore aandelen kopen?

Voor serieuze, lange termijn beleggers kan een investering in Umicore interessant zijn. Om het aandeel te kopen, heb je een account nodig bij een online broker. Een broker is een partij die namens jou aandelen kan kopen & verkopen.

Wil je weten wat een goede partij is om Umicore aandelen te kopen & verkopen? In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je de aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Umicore. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Umicore
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Umicore?

De prijzen van een aandeel kunnen constant schommelen. Dit is niet anders voor het aandeel Umicore. Speculanten handelen actief in het koersverloop van een aandeel.

Een goede partij waar je actief in Umicore aandelen kunt handelen is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s zowel een positie innemen op een dalende als een stijgende koers. Hierdoor bereik je maximale flexibiliteit. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Umicore?

Je kan de actuele CFD-aandelenkoers van Umicore zien in de onderstaande grafiek. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Umicore

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Umicore.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Umicore zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Umicore

Het multinationale materiaaltechnologiebedrijf Umicore N.V. heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, België. Voorheen stond het bedrijf bekend als Union Minière. In 1989 fuseerden 4 bedrijven in de mijnbouw- en smeltindustrie met elkaar. Die fusie leidde tot de oprichting van Umicore.

Na de oprichting vormde het bedrijf zich om tot een meer technologiegericht bedrijf. Activiteiten van het bedrijf zijn onder andere raffinage en de recycling van metalen. Ook worden er gespecialiseerde producten van edelmetalen, kobalt, zink, germanium en andere metalen geproduceerd. Umicore is sinds de oprichting in 1991 te vinden in de Belgische BEL-20 beursindex.

Umicore aandelen kopen

De activiteiten van Umicore

Het bedrijf verkrijgt zijn inkomsten vooral door actief bezig te zijn met het opbouwen van een duurzamere samenleving. Het bedrijf doet dit door oplaadbare batterijen te produceren. Daarnaast is het bedrijf bezig met emissiebeheersing en recycling.

Het bedrijf ontving in 2011 de Fray International Substainability Award. Ze ontvingen deze prijs omdat ze baanbrekende technologieën voor het recyclen van oplaadbare batterijen hadden ontwikkeld. Bovendien waren er door het bedrijf belangrijke initiatieven opgezet voor milieubescherming. Op een ranglijst van de 100 meest duurzame bedrijf in de wereld stond het bedrijf  in 2014 op de negende plaats.

Denk je dat deze duurzame insteek zal bijdragen bij het behalen van betere resultaten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Umicore door aandelen te kopen.

Afscheid van de mijnbouw

In het verleden was mijnbouw de belangrijkste activiteit van het bedrijf. De mijnbouw speelt op dit moment geen rol meer: al deze activiteiten zijn verkocht. In 2005 werden de koperwinning en raffinageactiviteiten verkocht aan Aurubis. In 2007 werden de zinkraffinage- activiteiten verkocht aan Nyrstar.

In 2008 werden de laatste activiteiten in de mijnbouw beëindigd. Het bedrijf had als enige overgebleven activiteit in de mijnbouw tot 2008 een minderheidsbelang in de zinkproducent Padaeng Industry. Deze zinkproducent exploiteert een mijn in het noorden van Thailand. Dit minderheidsbelang werd in april 2008 verkocht.

De divisies van Umicore

Umicore heeft vier divisies: Energiematerialen, Recycling, Katalyse en Prestatiematerialen.

Door de divisie Energiematerialen worden een reeks metalen en metalloïde producten voor industrieel gebruik geproduceerd. Voorbeelden van die producten zijn bijvoorbeeld de oxiden en zouten van kobalt. Daarnaast produceren ze ook lithium en nikkel die gebruikt worden in glas, keramiek en batterijen. Deze divisie van Umicore produceert en verkoopt ook producten die gemaakt zijn van germanium.

De voornaamste activiteit van de divisie Recycling is het raffineren en recyclen van diverse kostbare metalen en andere non-ferro metalen. Wat betreft recycling is Umicore de grootste recycler van edelmetalen in de wereld.

Het onderdeel recycling heeft ook nog andere activiteiten. Zo richt de businessunit Battery Recycling zich op het recyclen van oplaadbare batterijen die gebruikt worden in bijvoorbeeld laptops en mobiele telefoons. Door de businessunit Jewellery and Industrial Materials worden halffabricaten op basis van edele metalen geproduceerd. Ook worden er schroot en residuen uit de juwelenindustrie gerecycled. Door het Recycle-segment worden edelen metalen in gegoten vorm verkocht aan industriële klanten.

De divisie Katalyse bestaat uit de twee onderdelen: Precious Metal Chemistry en Automotive Catalystics. Deze divisie doet al sinds 1968 onderzoek op het gebied van autokatalysatoren.

De divisie Prestatiematerialen produceert gespecialiseerde artikelen. Deze artikelen zijn vooral gemaakt van edele metalen en zink.

Wanneer je een belegging overweegt in Umicore, dan is het belangrijk om de activiteiten en perspectieven van deze verschillende divisies goed te onderzoeken.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *