Umicore aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Duurzaamheid is steeds belangrijker voor de gemiddelde belegger. Umicore is een Belgisch bedrijf die hier goed op weet in te spelen. Dit doen ze door bijvoorbeeld oplaadbare batterijen te produceren. Wil je beleggen in het bedrijf Umicore? Lees dan in dit artikel hoe je Umicore aandelen kunt kopen en bekijk de actuele aandelenkoers.
Hoe kan je Umicore aandelen kopen?
Voor serieuze, lange termijn beleggers kan een investering in Umicore interessant zijn. Om het aandeel te kopen, heb je een account nodig bij een online broker. Een broker is een partij die namens jou aandelen kan kopen & verkopen. In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je de aandelen Umicore kunt verhandelen:
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden * Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd * Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen | |||
€0 aan kosten voor Umicore. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de aandelenkoers van Umicore?
Je kan de actuele aandelenkoers van Umicore raadplegen in de onderstaande grafiek. Met de kopen en verkopen knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.
Bedrijfsgegevens van Umicore
Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Umicore.
Beurskoersen van Umicore over de laatste 5 dagen
In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Umicore zien van de laatste 5 dagen:
Wat kan het interessant maken om aandelen Umicore te kopen?
- Leidende positie: Umicore heeft een dominante positie opgebouwd binnen de markt voor duurzame oplossingen. De expertise van Umicore op het gebied van recycling en duurzame materialen draagt bij aan de potentie voor verdere toekomstige groei.
- Elektrische voertuigen: Umicore is een belangrijke leverancier voor producten die worden gebruikt voor de batterijen van elektrische voertuigen. De vraag naar elektrische auto’s stijgt en Umicore kan hiervan profiteren.
- Technische innovatie: Umicore heeft een sterke onderzoeksafdeling en ontwikkelt daardoor steeds nieuwe materialen gericht op de nieuwe standaarden binnen de industrie.
- Diversificatie: doordat Umicore actief is binnen meerdere industrieën en haar producten verkoopt in meerdere regio’s, liggen de risico’s lager.
Wat zijn de risico’s van beleggen in Umicore aandelen?
- Afhankelijkheid van de auto-industrie: de prestaties van Umicore hangen sterk af van de ontwikkelingen binnen de auto-industrie.
- Grondstofprijzen: stijgende grondstofprijzen kunnen de winstmarge van Umicore onder druk zetten.
- Technologische ontwikkelingen: de industrie voor nieuwe materialen ontwikkelt zich snel en Umicore zal steeds moeten innoveren om de concurrentie bij te houden.
Wat zijn de grootste concurrenten van Umicore?
- Johnson Matthey
- BASF
- Sumitomo Metal Mining
- Albemarle Corporation
Hoe kan je aandelen Umicore kopen?
- Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
- Activeer nu je beleggingsrekening door je identiteit te verifiëren
- Stort voldoende geld op je beleggingsrekening om Umicore aandelen te kopen
- Selecteer het aandeel Umicore binnen je brokerage account
- Vul het bedrag in dat je wilt investeren & druk op kopen
- Log regelmatig in om je belegging in de gaten te houden
Over het bedrijf Umicore
Het multinationale materiaaltechnologiebedrijf Umicore N.V. heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, België. Vroeger stond het bedrijf bekend als Union Minière. In 1989 fuseerden 4 bedrijven in de mijnbouw- en smeltindustrie met elkaar waardoor Umicore ontstond.
Na de oprichting vormde het bedrijf zich om tot een meer technologiegericht bedrijf. Activiteiten van het bedrijf zijn onder andere raffinage en de recycling van metalen. Ook worden er gespecialiseerde producten van edelmetalen, kobalt, zink, germanium en andere metalen geproduceerd. Umicore is sinds de oprichting in 1991 te vinden in de Belgische BEL-20 beursindex.
De activiteiten van Umicore
Het bedrijf verkrijgt haar inkomsten vooral door actief bezig te zijn met het opbouwen van een duurzamere samenleving. Het bedrijf doet dit door oplaadbare batterijen te produceren. Daarnaast is het bedrijf bezig met emissiebeheersing en recycling.
Het bedrijf ontving in 2011 de Fray International Substainability Award. Ze ontvingen deze prijs omdat ze baanbrekende technologieën voor het recyclen van oplaadbare batterijen hadden ontwikkeld.
Denk je dat deze duurzame insteek zal bijdragen bij het behalen van betere resultaten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Umicore door aandelen te kopen.
Afscheid van de mijnbouw
In het verleden was mijnbouw de belangrijkste activiteit van het bedrijf. De mijnbouw speelt op dit moment geen rol meer: al deze activiteiten zijn verkocht. In 2005 verkocht het bedrijf de koperwinning en raffinageactiviteiten aan Aurubis en in 2007 verkocht het bedrijf ook de zinkraffinage- activiteiten aan Nyrstar.
In 2008 verkocht Umicore de laatste activiteiten in de mijnbouw. Het bedrijf had als enige overgebleven activiteit in de mijnbouw tot 2008 een minderheidsbelang in de zinkproducent Padaeng Industry. Deze zinkproducent exploiteert een mijn in het noorden van Thailand.
De divisies van Umicore
Umicore heeft vier divisies: Energiematerialen, Recycling, Katalyse en Presentatiematerialen.
Energiematerialen
Door de divisie Energiematerialen worden een reeks metalen en metalloïde producten voor industrieel gebruik geproduceerd. Voorbeelden van die producten zijn bijvoorbeeld de oxiden en zouten van kobalt. Daarnaast produceren ze lithium en nikkel die gebruikt worden in glas, keramiek en batterijen. Deze divisie van Umicore produceert en verkoopt ook producten die gemaakt zijn van germanium.
Recycling
De voornaamste activiteit van de divisie Recycling is het raffineren en recyclen van diverse kostbare metalen en andere non-ferro metalen. Wat betreft recycling is Umicore de grootste recycler van edelmetalen in de wereld.
Het onderdeel recycling heeft ook nog andere activiteiten. Zo richt de businessunit Battery Recycling zich op het recyclen van oplaadbare batterijen die gebruikt worden in bijvoorbeeld laptops en mobiele telefoons. Door de businessunit Jewellery and Industrial Materials worden halffabricaten op basis van edele metalen geproduceerd. Ook worden er schroot en residuen uit de juwelenbranche gerecycled. Door het Recycle-segment worden edelen metalen in gegoten vorm verkocht aan industriële klanten.
Katalyse
De divisie Katalyse bestaat uit de twee onderdelen: Precious Metal Chemistry en Automotive Catalystics. Deze divisie doet al sinds 1968 onderzoek op het gebied van autokatalysatoren.
Prestatiematerialen
De divisie Prestatiematerialen produceert gespecialiseerde artikelen gemaakt van edele metalen en zink.
Wanneer je een belegging overweegt in Umicore, dan is het belangrijk om de activiteiten en perspectieven van deze verschillende divisies goed te onderzoeken.
Wel of niet aandelen Umicore kopen?
Umicore heeft een sterke positie opgebouwd binnen de markt van duurzame oplossingen en kan als leverancier van materialen voor elektrisch rijden zeker verder groeien. Tegelijkertijd is Umicore kwetsbaar voor ontwikkelingen op de markt voor de auto-branche. Wanneer het bijvoorbeeld minder goed gaat met de economie, kunnen de verkoopcijfers bij het bedrijf tegenvallen.
Het is daarom belangrijk om alle voordelen en nadelen van een belegging in Umicore aandelen goed af te wegen voordat je investeert in het bedrijf. Vergelijk Umicore met de concurrentie en bepaal of de aandelen binnen je eigen risicoprofiel passen.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!