Bank of China aandelen kopen (2024): koers & analyse
SDenk je erover na om Bank of China aandelen te kopen? In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in dit bedrijf. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van de Bank of China opvragen.
Hoe kan je Bank of China aandelen kopen?
Het is voor buitenlanders ook mogelijk om Bank of China aandelen te kopen. Dit gaat wel via een omweg: je kan namelijk geen aandelen kopen aan de Chinese aandeelbeurzen. Het is echter wel mogelijk om de aandelen te kopen via de beurs van Hong Kong. Deze beurs is toegankelijk voor investeerders uit alle landen.
Een investering in Bank of China kan goed uitpakken: het is een bank in één van de economisch sterkst groeiende gebieden van de wereld. Je kunt bij de volgende brokers direct investeren in Bank of China aandelen:
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden * Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd * Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen | |||
Beleg voordelig in aandelen Bank of China & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de actuele aandelenkoers van Bank of China?
Wanneer je gaat beleggen, is het belangrijk om de aandelenkoers van Bank of China goed in de gaten te houden. In deze grafiek zie je de CFD-koers van het aandeel. Met de knoppen kan je direct een belegging openen in het aandelen
Waarom kan het interessant zijn om in Bank of China te beleggen?
- Sterke marktpositie: de bank is één van de grootste banken ter wereld wat het een interessante belegging kan maken.
- Diversificatie: Bank of China is actief in verschillende financiële diensten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzekeringen, asset management & investment banking.
- Internationaal actief: de bank heeft ook binnen Azië sterke posities opgebouwd.
- Ondersteund door de overheid: Bank of China is in handen van de Chinese overheid, waardoor deze steun geniet van de politieke elite.
Grootste risico’s van beleggen in Bank of China
- Concurrentie: de bank moet concurreren met andere grote Chinese banken.
- Beperkte herkenning: Bank of China is buiten China weinig bekend en trekt daardoor weinig investeerders aan.
- Beperkte markt: de bank is sterk afhankelijk van de Chinese markt voor haar inkomsten.
- Onzekerheid: de regelgeving in China kan sterk veranderen, wat negatief kan uitpakken voor beleggers.
Wat zijn de grootste concurrenten van Bank of China?
- ICBC
- CCB
- ABC
- BOC
- Citigroup
Over Bank of China
De bank werd opgericht ter vervanging van de Imperial Bank of China die tot 1948 de rol van Centrale Bank vervulde. Van de vier grote banken die China heeft, is dit de bank met de meeste internationale contacten.
Aan vooral zakelijke klanten en ook aan particuliere klanten biedt de bank een breed pakket van bankdiensten aan. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in Beijing.
Geschiedenis van Bank of China
Vanaf 1912 speelde deze bank een belangrijke rol in het handelsverkeer van China met andere landen. De Bank of China kreeg na 1949 de verantwoordelijkheid voor de handel in buitenlandse valuta.
Ook na 1949 speelde de bank een ondersteunende rol in de handel van Chinese bedrijven met buitenlandse partijen. De bank kwam in 1994 in staatshanden en werd toen een commerciële organisatie. Sinds augustus 2004 is de bank een naamloze vennootschap.
In het begin had de staat alle aandelen in handen. In juni 2006 werden aandelen van de bank genoteerd op de Hongkong Stock Exchange. In juli 2006 volgde er een beursnotering op de Shanghai Stock Exchange.
De belangrijkste aandeelhouder van de bank
Central Huijn Investments is de belangrijkste aandeelhouder van de bank. Dit is uitsluitend een houdstermaatschappij voor de staat, want Huijn heeft zelf geen commerciële activiteiten. Het is een sovereign wealth fund dat een belang heeft van 65% in deze bank. Dit fonds heeft ook belangen in de drie andere grote Chinese banken.
De Bank of China is een grote en wereldwijd actieve bank
In China is de Bank of China de op één na grootste kredietverstrekker. Wat betreft marktkapitalisatiewaarde is het de op vier na grootste bank in de wereld. De bank werd in juni 2006 100% 100% eigendom van de staat.
De wereldwijd actieve bank heeft vestigingen op elk continent. De bank is buiten China actief in 27 landen en gebieden. Zo is de bank onder andere actief in Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Maleisië, Thailand, Indonesië en Zuid-Afrika.
De bank is ook actief in de Verenigde Staten. Het filiaal van de bank in New York was in 2010 de eerste Chinese bank die Amerikanen renminbi-producten aanbood.
De dochterondernemingen van de bank
De Bank of China heeft een aantal dochterondernemingen. Belangrijke dochterondernemingen zijn:
- Het onderdeel BOC Hongkong, dat een beursnotering heeft op de Hongkong Stock Exchange, zijn de activiteiten van de bank in Hongkong.
- Het onderdeel BOC International is Investment banking
- De verzekeringen zijn ondergebracht bij het onderdeel Bank of China Insurance.
- De eigen investeringen van de bank en het vermogensbeheer voor derden worden beheerd door de Bank of China Group Investment.
- De beleggingsfondsen zijn ondergebracht bij het onderdeel Bank Of China Management.
- Het onderdeel BOC Aviation is de vliegtuigleasemaatschappij van de bank. De bank heeft vliegtuigen in eigendom en vliegtuigen onder beheer. In 2014 had de bank 230 eigen vliegtuigen. Bovendien waren er in dat jaar 20 vliegtuigen onder eigen beheer.
Wel of niet Bank of China aandelen kopen?
Voordat je investeert in Bank of China aandelen, moet je eerst bepalen of deze binnen je beleggingsportfolio passen. Beleggingen in China zijn bovengemiddeld risicovol en de financiële sector is lastig te voorspellen. Dit maakt een belegging in Bank of China aandelen misschien niet geschikt voor beginners.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!