Bank of China Limited aandelen kopen

De Chinese Bank of China Limited is een staatsbedrijf. De in 1912 opgerichte bank is één van de belangrijkste staatsbanken van China. Met de sterk stijgende Chinese economie kan het interessant zijn om te investeren in Bank of China door aandelen te kopen. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in dit bedrijf. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van de Bank of China opvragen.

Hoe kan je Bank of China aandelen kopen?

Het is voor buitenlanders ook mogelijk om Bank of China aandelen te kopen. Dit gaat wel via een omweg: je kan namelijk geen aandelen kopen aan de Chinese aandeelbeurzen. Het is echter wel mogelijk om de aandelen te kopen via de beurs van Hong Kong. Deze beurs is toegankelijk voor investeerders uit alle landen.

Een investering in Bank of China kan goed uitpakken: het is een bank in één van de economisch sterkst groeiende gebieden van de wereld. De kans is dan ook groot dat het bedrijf in de toekomst nog winstgevender kan worden. Bij een online broker kan je vaak Bank of China aandelen kopen, bekijk direct hoeveel je betaalt bij de verschillende brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Bank of China. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoGratis trackers voor Bank of China
Mexem aandelen kopen0,15% met CHN 25 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!
China

Hoe kan je actief beleggen in Bank of China?

De Chinese aandelenmarkt is niet de meest open markt. Toch is het via allerlei omwegen toch mogelijk om actief in Chinese aandelen te handelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van het platform van Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s handelen in het koersverloop van Plus500.

CFD’s zijn derivaten waarmee je kunt speculeren op prijsverschillen van de koers. Het is niet mogelijk om de aandelen zelf te kopen en vast te houden zoals bij een traditionele broker. Deze manier van beleggen is dan ook het meest geschikt voor mensen die actief willen speculeren. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Bank of China?

Wanneer je gaat beleggen, is het belangrijk om de aandelenkoers van Bank of China goed in de gaten te houden. In deze grafiek zie je de CFD-koers van het aandeel. Met de knoppen kan je direct een belegging openen in het aandelen

Over Bank of China

De bank werd opgericht ter vervanging van de Imperial Bank of China. De bank vervulde tot 1948 de rol van Centrale Bank. Van de vier grote banken die China heeft is dit de bank met de meeste internationale contacten. Aan vooral zakelijke klanten en ook aan particuliere klanten biedt de bank een breed pakket van bankdiensten aan. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in Beijing.

Geschiedenis van de bank

Vanaf 1912 speelde deze bank een belangrijke rol in het handelsverkeer van China met andere landen. De Bank of China kreeg na 1949 de verantwoordelijkheid voor de handel in buitenlandse valuta.

Ook na 1949 speelde de bank een ondersteunende rol in de handel van Chinese bedrijven met buitenlandse partijen. De bank kwam in 1994 in staatshanden. Het werd toen een commerciële organisatie. In augustus 2004 werd de bank een naamloze vennootschap.

In het begin had de staat alle aandelen in handen. In juni 2006 werden aandelen van de bank genoteerd op de Hongkong Stock Exchange. In juli 2006 volgde er een beursnotering op de Shanghai Stock Exchange.

Bank of China aandelen kopen

De belangrijkste aandeelhouder van de bank

Central Huijn Investments is de belangrijkste aandeelhouder van de bank. Dit is uitsluitend een houdstermaatschappij voor de staat, want Huijn heeft zelf geen commerciële activiteiten. Het is een sovereign wealth fund dat een belang heeft van 65% in deze bank. Dit fonds heeft ook belangen in de drie andere grote Chinese banken.

De Bank of China is een  grote en wereldwijd actieve bank

In China is de Bank of China de op één na grootste kredietverstrekker. Wat betreft marktkapitalisatiewaarde is het de op vier na grootste bank in de wereld. De bank werd in juni 2006 100% 100% eigendom van de staat.

De wereldwijd actieve bank heeft vestigingen op elk continent. De bank is buiten China actief in 27 landen en gebieden. Zo is de bank onder andere actief in Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Maleisië, Thailand, Indonesië en Zuid-Afrika. Op de Kaaimaneilanden heeft de bank een bijkantoor. De bank is ook actief in de Verenigde Staten. Het filiaal van de bank in New York was in 2010 de eerste Chinese bank die Amerikanen renminbi-producten aanbood.

De dochterondernemingen van de bank

De Bank of China heeft een aantal dochterondernemingen. Belangrijke dochterondernemingen:

  • Het onderdeel BOC Hongkong, dat een beursnotering heeft op de Hongkong Stock Exchange, zijn de activiteiten van de bank in Hongkong.
  • Het onderdeel BOC International is Investment banking
  • De verzekeringen zijn ondergebracht bij het onderdeel Bank of China Insurance.
  • De eigen investeringen van de bank en het vermogensbeheer voor derden worden beheerd door de Bank of China Group Investment.
  • De beleggingsfondsen zijn ondergebracht bij het onderdeel Bank Of China Management.
  • Het onderdeel BOC Aviation is de vliegtuigleasemaatschappij van de bank. De bank heeft vliegtuigen in eigendom en vliegtuigen onder beheer. In 2014 had de bank 230 eigen vliegtuigen. Bovendien waren er in dat jaar 20 vliegtuigen onder eigen beheer.

 

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *