7-eleven aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in de bekende winkelketen 7-Eleven? Dan moet je aandelen Seven & i Holdings Co kopen. Deze holding is namelijk de huidige eigenaar van dit grote bedrijf. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste in 7-Eleven aandelen beleggen? En wat is de actuele koers van de aandelen achter het 7-Eleven bedrijf? In dit artikel lees je alles over dit aandeel!

Hoe kan je 7-Eleven aandelen kopen?

Wil je beleggen voor de lange termijn in 7-Eleven? Dan kan je Seven & i Holdings Co aandelen kopen. Dit aandeel kan je vinden bij alle grote brokers. Het is belangrijk om een broker te kiezen met lage tarieven. Op die manier behaal je immers een hoger rendement met je beleggingen.

Hieronder zie je een overzicht met de brokers waar je aandelen Seven & i Holdings Co kunt kopen.

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor 7-Eleven. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen 7-Eleven & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van 7-Eleven?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe 7-Eleven aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van 7-Eleven aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van 7-Eleven

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van 7-Eleven.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van 7-Eleven zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om 7-eleven aandelen te kopen?

 • Wereldwijd actief: 7-eleven is actief in 18 landen waardoor het bedrijf inkomsten kan genereren in verschillende markten.
 • Marktleider: 7-eleven is de marktleider binnen de covenience stores waardoor het bedrijf veel controle heeft over de prijzen van de producten die het verkoopt.
 • Franchise model: doordat 7-eleven opereert als een franchise onderneming, kan het bedrijf de risico’s zoveel mogelijk uitbesteden.
 • Diversificatie: 7-eleven verkoopt een breed aanbod aan producten waardoor het minder afhankelijk is van één specifieke leverancier.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in 7-eleven aandelen

 • Afhankelijkheid: 7-Evelen is afhankelijk van één specifiek business model.
 • Reputatie: het merk 7-eleven heeft in het verleden schade opgelopen door problemen met lonen en het exploiteren van werknemers.
 • Concurrentie: 7-eleven heeft te maken met intense concurrentie van bedrijven zoals Amazon en Walmart.

Wat zijn de grootste concurrenten van 7-eleven?

 • FamilyMart
 • Lawson
 • Circle K
 • Tesco Express
 • Carrefour Express

Hoe kan je beleggen in aandelen 7-eleven?

 1. Onderzoek eerst of het interessant is om 7-eleven aandelen te kopen.
 2. Open vervolgens een beleggingsrekening bij een aandelen broker.
 3. Stort voldoende geld op je beleggingsrekening voor je investering.
 4. Selecteer het aandeel 7-eleven en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Druk vervolgens op kopen om de order naar de beurs te versturen.
 6. Evalueer regelmatig om je belegging nog bij je past.

Over het bedrijf 7-eleven

Sinds 2007 is 7-Eleven de grootste winkelketen ter wereld. Landen met winkels van 7 Eleven zijn onder andere De Verenigde Staten, Japan, Australië, Canada, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore, China en de Scandinavische landen.

De winkelketen begon in een winkel in Dallas, Texas. In die winkel werd melk, ijs en eieren verkocht. De naam van die winkel was Speedeee-Mart. De naam van de winkel werd in 1946 in 7- Eleven veranderd om duidelijk te maken wat de openingstijd van de winkel was. De winkel was open van 7 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds. In die tijd was het belangrijk om klanten hierop te wijzen, aangezien het voor de tijd ongewone openingstijden waren.

Tegenwoordig zijn vestigingen van 7-Eleven ondanks de naam bijna altijd 24/7 open. Dit maakt het een ideale keten om nog even snel een boodschap te halen na een feestje.

7 eleven

Etenswaren en andere producten

Onder backpackers in Azië zijn de 7-Eleven winkels erg populair. Dat is niet verbazingwekkend: je vindt in deze winkels allerlei westerse producten. Je vindt er onder andere frisdrank, koffie, broodjes, drogisterijartikelen, sigaretten en praktische artikelen als oplaadkabels en wereldstekkers. Vaak bevindt zich in een 7-Eleven winkel ook een pinautomaat waardoor je er met je bankpas geld kunt opnemen.

Waarom de 7-Eleven winkels veel fans hebben

De 7-Eleven winkels hebben veel fans doordat je er snel kunt vinden wat je nodig hebt. Dat komt doordat alle 7-Eleven winkels hetzelfde zijn ingericht en doordat het assortiment slim is uitgedacht.

Marktleider in Thailand

Wat betreft de gemakswinkels is 7-Eleven marktleider in Azië. In Thailand bevinden zich maar liefst 11.000 filialen van deze winkelketen. Deze filialen in Thailand 24 uur per dag geopend. Je kunt er altijd binnenstappen om een snack of een maaltijd te halen.

Wel of niet aandelen 7-eleven kopen?

Je vraagt je misschien af of je wel of niet 7-eleven aandelen zou moeten kopen na de beursgang. Het merk heeft een sterke positie opgebouwd in veel Aziatische landen. Dit kan het een interessante investering maken.

Wel is het belangrijk om de financiële prestaties van het bedrijf te blijven bijhouden. Op die manier kan je bepalen of het nu slim is om 7-Eleven aandelen te kopen. Koop bovendien alleen aandelen 7-Evelen wanneer ze binnen je risicoprofiel passen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *