GW Pharmaceuticals aandelen kopen

Let op: GW Pharmaceuticals is overgenomen door Jazz Pharmaceuticals.

Met de legalisering van wiet in grote delen van Noord-Amerika is het een echte groeimarkt geworden. GW Pharmaceuticals is één van de bedrijven die hiervan profiteert. Met cannabidiol behandelen ze onder andere tubereuze sclerose gerelateerde aanvallen. Wil je beleggen in dit veelbelovende bedrijf? Ontdek dan snel hoe je aandelen kunt kopen in GW Pharmaceuticals of bekijk de actuele koers!

Waar kan je GW Pharmaceuticals aandelen kopen?

GW Pharmaceutials is een bedrijf met veel potentie. De markt voor wiet wordt steeds opener en hier kan een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt op basis van Marihuana natuurlijk alleen maar van profiteren.

Hieronder kan je direct zien bij welke brokers je het beste GW Pharmaceutials aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van GW Pharmaceuticals?

Wil je weten hoe het koersverloop van GW Pharmaceutials is? Bekijk hieronder dan de actuele koers van het CFD-aandeel GW Pharmaceutials. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van GW Pharmaceuticals

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van GW Pharmaceuticals.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van GW Pharmaceuticals zien van de laatste 5 dagen:

Meer over GW Pharmaceuticals

GW Pharmaceutials is een biofarmaceutisch bedrijf dat actief is op het gebied van innovatie, ontwikkeling en het commercieel maken van geneesmiddelen. Het gaat om nieuwe geneesmiddelen die nog niet op de markt zijn.

Het belangrijkste product van hun is een cannabinoïde product. Het heet cannabidiol (CBD) en helpt bij de behandeling van aanvallen gerelateerd aan tubereuze sclerose complex. GW Pharmaceuticals Plc is in 1998 opgericht. Brian Whittle en Geoffrey William Guy zijn de oprichters.

Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn de wereldleider op het gebied van innovatie voor geneesmiddelen die op basis van cannabinoïde wordt gemaakt. De middelen van het bedrijf werken naast de behandeling van multiple sclerose ook bij enkele epilepsievormen bij kinderen.

Beleggen in GW Pharmaceuticals

De geschiedenis van GW Pharmaceuticals

Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft direct een teeltvergunning gekregen om legaal cannabis te telen. Hiermee konden ze direct starten met onderzoeken voor medicinaal gebruik van de plant. Het bedrijf ging een jaar later samenwerken met HortaPharm bv.

GW Pharmaceuticals is een cannabis onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf in Amsterdam. Het bedrijf mag gespecialiseerde cannabis soorten ontwikkelen van de Nederlandse overheid. In 2001 kreeg GW Pharmaceuticals een notering aan de AIM wat een junior markt is op de London stock Exchange. In 2013 kreeg GW Pharmaceuticals ook een notering op Nasdaq. Het is dus mogelijk om aandelen te kopen van dit bedrijf.

De producten van GW Pharmaceuticals

Het belangrijkste product van dit moment is Sativex: een cannabis extract welke via een mondspray wordt toegediend. Het medicijn is in 2010 goedgekeurd en helpt mensen met multiple sclerose (MS). Het medicijn helpt om de pijn te bestrijden. Daarnaast helpt het medicijn om de spasticiteit te verbeteren en om de blaas te verlichten. In 2011 hebben ze een partnership opgezet met Bayer om het medicijn te distribueren. Jaarlijks maken ze nu 100 ton medicinale cannabis.

Nieuwe producten ontwikkelen

GW Pharmaceuticals is ook actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Epidiolex is hiervan een goed voorbeeld: dit middel werd 2019 op de markt gebracht en was direct een ware hit.

Dit nieuwe medicijn kan een groot succes worden en dit kan dan ook een goede reden zijn om aandelen van dit bedrijf te kopen. GW Pharmaceuticals is zeer te spreken over de lancering van het medicijn wat een groot verschil kan maken voor haar patiënten.

Marihuana, een nieuwe groeimarkt?

Eigenlijk zou het geen vraag moeten zijn: de cannabismarkt is een duidelijke groeimarkt in Noord-Amerika en kan jaarlijks tientallen procenten toenemen. De hele globale markt kan tot 340 miljard uitgroeien: ongekende en ook realistische bedragen zijn dit!

Deze groei komt door de legalisatie voor medisch en privé gebruik. Wanneer je hier financieel je slag mee wil slaan, moet je wel in de juiste bedrijven investeren. GW Pharmaceuticals wordt genoemd als een goede kanshebber om sterk te groeien dankzij ontwikkelingen.

Wel is het in het geval van GW Pharmaceuticals belangrijk om waakzaam te zijn. Het bedrijf is nog steeds erg afhankelijk van één specifiek medicijn. Houd de concurrentie daarom goed in de gaten voordat je in GW Pharmaceuticals investeert!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *