Insys Therapeutics aandelen kopen

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Insys Therapeutics is gevestigd in de plaats Chandler in Arizona. De miljonair John Kapoor richtte dit bedrijf op in 1990 op. Hij was ook  geruime tijd CEO en president van Insys therapeutics. In 2017 ging hij met pensioen. Een van de medicijnen die het bedrijf produceert is fentanyl. Deze zeer krachtige en snelwerkende opioïde verlicht de hevige pijnpieken bij kankerpatiënten.

Insys Therapeutics is failliet

Het bedrijf Insys Therapeutics is failliet gegaan op maandag 10 juni 2019. Dit komt doordat de hoogste leiders binnen het bedrijf dokters omkochten om hun verslavende medicijnen voor te schrijven. Het faillissement kwam onder andere doordat er ruim $225.000.000 betaald moest worden. De managers van het bedrijf zijn de gevangenis in en de aandelen zijn niet meer verhandelbaar. Wil je in vergelijkbare bedrijven beleggen? Met de onderstaande knop kan je cannabis aandelen vinden waar je in kunt beleggen:

Het door Insys Therapeutics verlochte medicijn Syndros

Insys Therapeutics wil cannabisderivaten verkopen. Daarom werkt het bedrijf aan de goedkeuring van die producten. Het bedrijf verkoopt al het door de FDA goedgekeurde cannabisderivaat Syndros. Dit is een synthetisch THC-product. Syndros wordt gebruikt om eetlustverlies bij volwassenen met aids te behandelen.

Dit medicijn wordt ook gebruikt om door geneesmiddelen tegen kanker veroorzaakte misselijkheid en braken te behandelen. Het is een vloeibaar medicijn. Daardoor is een snelle absorptie en flexibele dosering mogelijk. Wellicht is dit medicijn een oplossing voor mensen die bij voorkeur een vloeibaar medicijn gebruiken.

Insys Therapeutics

Nieuwe producten zijn in ontwikkeling

Insys Therapeutics is bezig met het ontwikkelen van vier  nieuwe producten. Er worden onder andere enkele nieuwe neussprays ontwikkeld. Met de Eprineferine neusspray kunnen allergische reacties worden behandeld. Met de Naloxone neusspray kan een overdosering met fentanyl worden behandeld.

 Insys Therapeutics stevent in 2019 af op een faillissement

In 2019 komt het farmaceutische bedrijf Insys Therapeutics in grote financiële problemen. Die problemen worden veroorzaakt door het feit dat het bedrijf artsen heeft omgekocht. Die omgekochte artsen schreven jarenlang het medicijn Subsys voor. Dit is een zware pijnstiller op basis van fentanyl. Voor wie dit lang gebruikt is dit geneesmiddel verslavend. De Amerikaanse justitie heeft het bedrijf aangeklaagd voor fraude. Het bedrijf staat, door een miljoenen schadeclaim, op de rand van een bankroet. De aandelenkoers zakte in 2019 ruim 70 procent.

In de zomer van 2018 trof Insys Therapeutics een minnelijke schikking. Het bedrijf kan de overeengekomen 150 miljoen euro aan schadevergoedingen echter niet betalen. In 2019 beschikt het bedrijf over 87,6 miljoen euro aan cash.

Aanvraag van faillissement

Insys Therapeutics vroeg op 10 juni 2019 faillissement aan. De rechtszaken en de dalende inkomsten hebben het bedrijf in financiële problemen gebracht. Het bedrijf had tien dagen voor deze faillissementsaanvraag nog en schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Insys Therapeutics in cijfers

Bij dit bedrijf zijn in 2017 343 mensen werkzaam. Het bedrijf heeft in dat jaar een omzet van 146,6 miljoen dollar.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *