Sundial Growers aandelen kopen

Verdovende middelen zijn nog steeds een beetje een taboe. Wanneer is het even lekker iets pakken om te ontspannen en wanneer wordt dit een verslaving? Hierover zijn de meningen verdeeld, maar dat betekent niet dat je er geen geld op kunt verdienen. Zo is Sundial Growers een prima investeringsmogelijkheid om aandelen in te kopen. En dat terwijl hun voornaamste exportproduct bestaat uit dat wat waar menig toerist voor naar Amsterdam gaat. Of beleggen in aandelen in deze groene onderneming iets voor jou is? Dat hangt af van hoe je jouw investeringen kunt scheiden van je mogelijke ideaal.

Wil je Sundial Growers aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de cannabismarkt? Dan kan je een investering in Sundial Growers aandelen overwegen. Ben je benieuwd waar je het beste Sundial Growers aandelen kunt kopen? Bekijk dan het overzicht van beste aandelen brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor cannabis aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor wiet aandelen
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Geld verdienen met cannabis

Sundial Growers is een onderneming die is opgericht in 2006 in de Canadese plaats Calgary. Het bedrijf is volledig gericht op de handel in cannabisproducten. Hierbij moet je vooral denken aan medicinale marihuana die voorgeschreven wordt door artsen en ziekenhuizen, bijvoorbeeld omdat patiënten zo beter tot rust kunnen komen en minder met klachten van stress of een burn-out kunnen lopen. Sundial Growers is actief in de volledige toestroom van cannabisproducten naar de consument. Het distribueert, produceert en verkoopt de softdrug aan volwassen klanten die hier baat bij kunnen hebben.

De werkzaamheden van Sundial Growers worden gedoogd door de Canadese overheid. Er is bij dit bedrijf dus geen sprake van illegale praktijk, voor zover bekend. Sundial Growers houdt zich binnen de voorwaarden van de overheid om cannabis te kunnen verkopen en is alleen actief in deze vorm van softdrugs.

Sundial Grower aandelen kopen

De waarde van Sundial Growers

Het cannabisbedrijf timmert sinds de oprichting aardig aan de weg, waardoor het een goede afzetmarkt heeft in Canada. Hiervoor zijn de regels en voorwaarden ook goed opgesteld en de producent houdt zich ook aan deze regels. De waarde van Sundial Growers lijkt dan ook aardig te groeien, ook al leed het bedrijf in 2020 een zwaar verlies van zo’n 36 procent. Dit is echter niet te zien op de aandelenmarkt.

Sundial Growers is actief op de Amerikaanse beurzen. Je kunt de cannabisproducent terugvinden bij de NASDAQ, de standaard aandelenbeurs van de Verenigde Staten. Hier staat Sundial Growers bekend onder de afkorting SNDL. Sundial Growers is in de Verenigde Staten alleen op de beurs actief. Dit komt doordat er in de VS nog geen landelijke legalisatie is van cannabis. De aandelen van Sundial Growers werden in de eerste maand van 2021 al veel meer waard. Op de NASDAQ kon je toen een waardestijging zien van 15 procent. Het totale eigen vermogen van Sundial Growers werd toen geschat op 170 miljoen Amerikaanse dollar en 1,3 miljard dollar marktkapitalisme.

Is aandelen in Sundial Growers kopen verstandig?

De explosieve waardestijging van de aandelen van Sundial Growers is van onbekende duur. De waarde kan blijven stijgen, maar ook binnen de kortste keren in elkaar zakken. Dit is hetzelfde als andere aandelen in de handel in natuurlijke producten, maar in deze branche kan dit veel sneller schommelen. Dit komt ook doordat er veel kan gebeuren op het gebied van legalisering.

In de VS is er maar een handjevol staten die cannabis volledig hebben gelegaliseerd, waardoor Sundial Growers niet zo snel verkooppunten op gaat zetten. Het ziet er ook niet naar uit dat de regelgeving om cannabis nationaal te legaliseren dan wel te gedogen snel zal gaan veranderen.

De aandelen in Sundial Growers zijn nu aan de dure kant en er zit een hoog risico aan. Voor durfkapitalisten is investeren in deze aandelen erg aantrekkelijk, maar voor wie iets meer zekerheid wil kunnen hebben is het risico misschien iets te hoog. Zeker aangezien de waarde van de aandelen kan instorten voor je het doorhebt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *