Beter beleggen in 5 stappen

Beter beleggen met meer winst? Dat kan! In dit artikel behandelen we 5 stappen die ervoor kunnen zorgen dat je beter gaat beleggen dan de meeste mensen. Lees ze goed door, pas te toe en wie weet behaal jij dit jaar een enorme winst met je beleggingen.

Stap 1: kies de juiste broker

Ten eerste is het belangrijk om de juiste broker te selecteren. In ons artikel over goedkoop beleggen hebben we kort onderzocht welke broker het voordeligst is voor de beginnende belegger; we hebben het hier over particuliere beleggers die met een bedrag van enkele honderden of duizenden euro’s wilt gaan beleggen.

Hierbij kwam de broker Plus500 het voordeligst uit. Deze broker heeft een eenvoudig te gebruiken software waardoor je geen verkeerde beslissingen maakt. Daarnaast biedt de broker alle mogelijkheden aan die vereist zijn om beter te kunnen beleggen, denk hierbij aan:

  • Onbeperkt oefenen met een demo
  • Geen commissies op al je beleggingen
  • Beschikbaarheid van alle populaire Nederlandse aandelen
  • Automatisch beleggen dankzij de beschikbaarheid van orders

Klik hier om gratis aan de slag te gaan met een (demo) account bij Plus500 >>

Stap 2: kies waarin je gaat beleggen

beter beleggenWees geen duizendpoot! Wat veel beginnende beleggers proberen te doen is goed in alles zijn; het is echter erg lastig om en in goud en in bitcoins en in 25 aandelen en in 12 valuta paren te handelen. Kies daarom eerst waar je je echt op wilt gaan focussen.

Zelf ben in begonnen met het verhandelen van Forex of valuta paren, dit omdat de bewegingen vaak kalmer zijn dan bij aandelen en door het hoge volume komen er weinig onverwachte bewegingen voor.

Stap 3: oefen met een demo

Goede beleggers kennen een zekere discipline. Het is daarom belangrijk om eerst te oefenen met een demo of een klein bedrag. Zodra je door hebt hoe alles in elkaar steekt kan je beginnen met beleggen door middel van een klein bedrag.

Het is belangrijk om niet zomaar wat te oefenen; besteedt je tijd nuttig en gedraag je als een echte wetenschapper. Probeer te achterhalen welke strategie voor je werkt, zet deze op papier en wees vervolgens streng voor jezelf; volg de stappen nauwlettend op en je zult een betere belegger worden.

Stap 4: betere belegger door te verliezen

Wanneer je echt beter wilt beleggen, is het ook belangrijk om zo nu en dan te verliezen. Veel mensen geloven in de eerste instantie dat verliezen het ergste is wat je kunt doen; de waarheid is echter dat soms verliezen het beste is wat je kunt doen.

Trek daarom een goede fles champagne open, nodig wat vrienden uit en vier je verlies! Doordat je je verlies hebt genomen voorkwam je namelijk dat al je geld is verdwenen en dat is zeker een feestje waard.

Stap 5: managen van je posities

Wanneer je echt beter wilt beleggen moet je je posities goed managen. Hierbij is het van belang dat je actief bijhoudt wat er gebeurd met je belegging. Besluit alvast op welk moment je je verlies gaat nemen en op welk moment je je winst neemt.

Hierbij is het belangrijk dat je meer winst maakt dan verlies. Dit klinkt redelijk logisch; maar het is hierbij wel van belang om ervoor te zorgen dat je eerder verlies neemt dan winst. Op die manier kan je meer verliesgevende beleggingen uitvoeren zonder dat dit direct een ramp is; je beste paarden halen immers het geld binnen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!