fbpx

Beleggen in Cardano cryptocurrency

De Cardano cryptocurrency is één van de meest wetenschappelijke cryptocurrencies. De cryptocurrency wordt namelijk ontwikkeld via de wetenschappelijke methode door een team van professionele computer ingenieurs. De munt onderscheidt zich onder andere door lagen toe te voegen. Maar hoe kan je beleggen in Cordana en wat maakt de munt interessant?

Beleggen in Cordano

Je kunt actief beleggen in de koers van Cardano door CFD’s op de munt te kopen en verkopen. De koersen van cryptomunten zijn doorgaans erg volatiel. Je kan inspelen op deze bewegingen door de juiste beslissing te nemen. Bij een stijgende koers kan je besluiten om de munt te kopen en bij een dalende koers kan je juist besluiten om short te gaan.

Maar waar kan je het beste beleggen in Cordano door de CFD’s op de munt te kopen en verkopen? Plus500 is hiervoor de beste partij. Bij Plus500 kan je al vanaf 100 euro actief handelen in de munt. Dankzij de demo functionaliteit is het mogelijk om te oefenen zodat je kan bekijken of deze manier van beleggen ook bij jou past. 76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.

Klik hier om een account aan te maken bij Plus500 >>

Beleggen in Cordano

Wat is Cordano?

Voordat je besluit om Cordano te kopen of verkopen, is het verstandig om je te verdiepen in wat Cordano precies is. Cordano is een zogenaamde cryptomunt of digitale munt. Net zoals de Bitcoin kan je ook door middel van de Cordano betalingen uitvoeren. Wel biedt deze munt wat unieke extra kenmerken.

Meer veiligheid dankzij code tests

Bij cryptomunten is de veiligheid erg belangrijk. Cordano is een platform waarbij de code uitgebreid getest wordt. Dit is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van open source code. Hierdoor kan de code uitgebreid getest worden door verschillende programmeurs. Dit voorkomt dat er voor miljoenen euro’s aan digitale munten worden gestolen. Door deze uitgebreide tests, ligt de veiligheid van de Cordano extra hoog.

Meerdere lagen

Een ander uniek kenmerk van Cordano, is dat er meerdere lagen zijn. Bij de Bitcoin wordt er opgeslagen waar een munt vandaan komt en waar deze heen moet. Bij de Ethereum wordt hier nog zogenaamde metadata aan toegevoegd. Deze metadata kan gebruikt worden voor het maken van slimme contracten waarbij er extra informatie over de transactie wordt bijgevoegd. Dit gaat echter ten koste van de privacy van de transactie.

Bij Cordano zijn deze twee lagen gescheiden. Hierdoor kan de transactie plaatsvinden zonder de metadata. Hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijker om onderhoud uit te voeren op het netwerk. Er kan dan aan één laag gewerkt worden, zonder dat de andere laag beïnvloedt wordt.

Geen mining

Het is niet mogelijk om Cordano te minen zoals dat bij veel andere cryptomutnen wel een mogelijkheid is. Gebruikers ontvangen de Cordano aan de hand van het aantal tokens dat je hebt en niet aan de hand van de rekenkracht. Dit is een stuk energievriendelijker. Als je duurzaam wilt beleggen, dan kan het dus aantrekkelijk zijn om in een cryptomunt als Cordano te investeren.

De democratie staat centraal

Bij de Cordano kunnen alle gebruikers meestemmen over ontwikkelingen rondom de munt. Wanneer je democratie belangrijk vindt, dan kan dit een reden zijn om de munt te kopen. Wel brengt dit een risico met zich mee. Net zoals bij aandelen, zijn ook cryptomunten vaak niet in de handen van de mensen die er het meeste van af weten. Het is dan ook maar de vraag of beleggers staan te springen op een groep amateurs die de toekomst van Cordano kunnen bepalen.

Wel zorgt dit systeem ervoor dat de kans op een split veel lager ligt. Mensen hebben immers al de mogelijkheid om mee te denken en werken aan het systeem. Voordat je gaat beleggen in Cordano is het verstandig om de laatste ontwikkelingen na te gaan.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!