Geld laten beleggen met veel winst?

Je kunt jouw vermogen zelf in diverse beleggingsproducten investeren, maar je kunt er ook voor kiezen dit aan een ander over te laten. Investeer je (een deel van) jouw vermogen in een beleggingsfonds, dan wordt er voor jou in diverse beleggingsproducten geïnvesteerd. Dit betekent dat je jouw vermogen voor je kunt laten werken, zonder dat je zelf actief bezig hoeft te zijn met beleggen.

Geld laten beleggen: de voordelen

Het laten beleggen van jouw vermogen brengt diverse voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van het laten beleggen van je geld, is dat je zelf niet bezig hoeft te zijn met investeren. Heb je het al druk genoeg met je werk, de kinderen, het huishouden en je vele sociale verplichtingen, dan is dit zeker een voordeel te noemen. Je hoeft niet uren per week bezig te zijn met beleggen, maar je kunt wel geld verdienen met jouw vermogen.

Een ander voordeel van het laten beleggen van je geld, is dat je in dit geval van de expertise van een professional kunt profiteren. Zeker als je niet veel verstand hebt van beleggen, de verschillende beleggingsproducten en de diverse beleggingsrisico’s, is het slim jouw geld door een ander te laten beleggen. Door de juiste beleggingsbeslissingen van een expert, kun jij veel geld verdienen.

Hoe kan je beleggen in een fonds?

Het is eenvoudig om deel te nemen aan een fonds. Dit doe je doorgaans door zogenaamde participaties te kopen. Dit kan je doen bij een broker. Een broker is een partij alwaar je in allerlei effecten kunt handelen. Naast het kopen en verkopen van bijvoorbeeld aandelen of obligaties kan je er dus ook handelen in participaties van een beleggingsfonds. De waarde hiervan fluctueert vervolgens afhankelijk van de prestaties van het fonds.

Klik hier om je aan te melden bij een broker >>

geld laten beleggen

Geld laten beleggen met veel winst: 3 tips

Er zijn vele beleggingsfondsen waar je (een deel van) jouw vermogen in kunt investeren om je geld te laten beleggen. Welk fonds je kiest, heeft zeker invloed op de winst die je maakt met jouw belegging. Daarom is het belangrijk een goed fonds te kiezen om in te investeren. Onderstaande drie tips kunnen je hierbij een handje helpen.

Tip 1: onderzoek het team achter een fonds

Als je in een fonds investeert, wordt jouw geld door de team achter het fonds geïnvesteerd. Hoeveel winst je maakt, is afhankelijk van de prestaties van dit team. Daarom is het verstandig je even te verdiepen in het team dat achter een fonds zit. Heb je een goed gevoel bij dit team? Dan kun je prima in dit fonds investeren. Voelt het team toch niet zo goed, dan ga je op zoek naar een ander fonds.

Tip 2: lees een recensie

Veel mensen weten het niet, maar er worden zeker recensies geschreven over beleggingsfondsen. Door een recensie door te lezen, kom je er vanzelf achter of een fonds wel of niet bij jou past. Lees je meerdere recensies door, zowel van professionals als van beleggers zoals jijzelf, dan krijg je een nog beter beeld van een beleggingsfonds. Het kost even tijd, maar het helpt je wel de juiste beslissing te maken bij het selecteren van een fonds om in te beleggen.

Tip 3: check de kosten

Het is zonde als je onnodig te veel betaalt om in een fonds te investeren, simpelweg omdat de kosten van een fonds van jouw winst af gaan. Check daarom altijd de kosten van een fonds, zodat je niet onnodig te veel betaalt voor jouw belegging.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!