fbpx

Beleggen in Litecoins: waar kopen?

De crypto currencies zijn booming! Naast de Bitcoin komt nu ook de Litecoin op: volgens speculaties kan Litecoin wel eens de opvolger van de Bitcoin zijn. Maar hoe kan je ook geld verdienen met het verhandelen van de Litecoin via het internet? In dit artikel lees je er alles over!

Litecoin: profiteren van plotselinge bewegingen

litecoin kopenDe Litecoin is net zoals de Bitcoin erg volatiel: de koers kan op een dag zo tien procent dalen of stijgen. Dit maakt de Litecoin enorm aantrekkelijk voor speculanten; Door op het juiste moment in te stappen kan je immers enorme rendementen behalen!

Bij een online broker kan je eenvoudig met een druk op de knop Litecoins kopen & verkopen. Tegenwoordig kan je ook bij een dalende koers geld verdienen, dit doe je door short te gaan op de Litecoin. Het aangaan van een short positie maakt het mogelijk om te profiteren van negatief nieuws rondom de cryptocurrencies.

Het is verstandig om het beleggen in Litecoins eerst uit te proberen door middel van een demo. Hiervoor is de broker Plus500 uitermate geschikt: bij Plus500 kan je als nieuwe gebruiker onbeperkt fictieve beleggingen uitvoeren zonder risico te lopen. Probeer de mogelijkheden daarom direct uit door een gratis account te openen:

Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Plus500 >>

Hoe bepaal je wanneer je Litecoins (ver)koopt?

Door de hoge volatiliteit kan je binnen enkele minuten al snel vele euro’s verdienen… of verliezen! Het is dus van cruciaal belang om je beleggingen goed te timen. Dit kan je bij beleggingen in de Litecoin het beste doen door het nieuws goed in de gaten te houden.

De Litecoin wordt door professionele fondsen met rust gelaten vanwege de sterke volatiliteit. De markt bestaat dan ook bijna volledig uit speculanten, mensen zoals jij en ik die wat extra geld willen verdienen met beleggen in effecten.

Speculanten zijn over het algemeen geen experts en reageren daardoor sterk op nieuws. Een erg negatief nieuwsbericht kan een verwoestend effect hebben op de koers van de Litecoin. Wanneer je de grafiek met het koersverloop van de Litecoin bekijkt, valt het op dat extreme dalingen vaak weer worden opgevolgd door behoorlijke stijgingen.

Profiteer van het grillige koersverloop

Je kunt als belegger profiteren van de onkunde en onwetendheid van de gemiddelde speculant door precies het tegenovergestelde te doen van de massa. Bij negatief nieuws blijf je niet weg van de Litecoin, nee, door short te gaan profiteer je juist van de daling!

Zodra de koers flink is ingestort  koop je juist weer Litecoins: op die manier maximaliseer je de winst die je behaalt met je beleggingen in de Litecoin. Hierbij is het overigens essentieel om altijd een stop loss te gebruiken zodat je bij een verkeerde timing niet direct al het geld op je account verliest.

Al met al is de Litecoin net zoals de Bitcoin een interessant financieel instrument. De Litecoin staat nu nog in de schaduw van de Bitcoin, maar dit kan natuurlijk veranderen! Houd de Litecoin daarom goed in de gaten en profiteer van de plotselinge koersschommelingen door de Litecoin op het juiste moment te kopen of verkopen!

Actuele koers

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!