Periodiek beleggen zonder veel tijd te investeren

Heb je periodiek een bepaald bedrag over waar je eigenlijk niets mee doet? Dan is het verstandig om dit geld te beleggen! Wanneer je weinig tijd hebt kan het lastig zijn om dit op actieve wijze te doen: gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden waarmee je toch periodiek met succes kunt beleggen zonder een al te grote investering van je tijd.

De eerste mogelijkheid: daytrading

periodiek beleggenDe eerste mogelijkheid die erg veel geld kan opleveren is daytraden. Als daytrader verdien je geld door in onder andere aandelen, grondstoffen en indexfondsen te handelen op de korte termijn. Zodra je reden hebt om te geloven dat een bepaald effect in waarde gaat toe- of afnemen kan je hierop reageren door een positie in te nemen: vervolgens kan je veel geld verdienen door de wijziging in prijs.

Veel mensen denken dat daytraden een behoorlijke investering in tijd met zich meebrengt, maar dit hoeft gelukkig absoluut niet het geval te zijn. Het is bij moderne brokers namelijk mogelijk om gebruik te maken van orders, met orders opent een positie automatisch bij een bepaalde prijs. Door orders te combineren met een stop loss, het moment waarop je verlies neemt, en een take profit, het moment waarop je winst neemt, kan je beleggingen geheel automatisch laten voltrekken.

Je hoeft in dit geval alleen zo nu en dan het nieuws in de gaten te houden. Wanneer je een kans ziet speel je hierop in en verdien je geld.

Zelf daytraden uitproberen? Vergelijk brokers & open een gratis demo account >>

Voorbeeld: hoe kan je geld verdienen met daytrading

Je besluit om iedere ochtend voor de opening van de AEX kort het nieuws door te nemen om vervolgens een beleggingsbeslissing te nemen. Net voor de opening van de beurs komt er een winstwaarschuwing uit voor het bedrijf Aegon. Bij een winstwaarschuwing neemt de waarde van het aandeel vaak af; de winstgevendheid is immers in het geding.

Bij online brokers heb je de keuze om short te gaan: wanneer je short gaat op een aandeel verdien je geld bij een dalende koers. Wanneer je verwacht dat een aandeel gaat dalen is het dus verstandig om short te gaan. Laten we er in dit voorbeeld vanuit gaan dat de prijs van Aegon vijf euro bedraagt en dat je voor deze prijs een order plaatst.

Van een koersdaling kan je profiteren door short te gaan, dit is een aparte nieuwe mogelijkheid waarmee het mogelijk is om geld te verdienen bij dalende koersen. Wanneer je vervolgens de stop loss instelt op vijf euro tien en de take profit op vier euro tachtig verdien je uiteindelijk per aandeel ongeveer twintig cent of je verliest tien cent. Door gebruik te maken van een order hoef je de positie voor de rest niet meer in de gaten te houden.

werking orders beleggen

De tweede mogelijkheid: periodiek geld opzijzetten

Wanneer je liever niet actief bezig bent met beleggingen is het ook mogelijk om gewoon periodiek een bedrag opzij te zetten. Dit geld kan je bijvoorbeeld storten in een goedlopend beleggingsfonds waar je op de lange termijn een beter rendement mee behaalt dan uit spaargeld. Het is ook mogelijk om zelf fysiek aandelen aan te kopen met als doel het behalen van koerswinst op de lange termijn.

Bedenk dat het, wanneer je periodiek geld opzijzet, belangrijk is om goed te onderzoeken of hetgeen waar je het geld in investeert een gunstig rendementsvooruitzicht heeft. Bij dit soort beleggingen staat het geld vaak voor langere termijn vast en binnen die periode kan je er weinig mee doen. 

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment