Openingstijden beurs België (2024)

België staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke biertjes en smakelijke frieten. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om te beleggen op de Belgische beurs. De Belgische beurs of Euronext Brussel of BEL20 heeft vaste openingstijden en sluitingstijden. Maar wanneer gaat de Belgische beurs nu eigenlijk open?

Wanneer is de Belgische beurs open?

De Belgische beurs gaat open om 9:00 Nederlandse tijd en sluit weer om 17:30 Nederlandse tijd. Tussen deze uren kan je de aandelen op de Belgische beurs vrij verhandelen. In het weekend in de beurs gesloten.

beleggen belgie

Op welke dagen zijn de Belgische beurs gesloten in 2023?

De Belgische beurs is op speciale dagen gesloten. Op deze feestdagen kan je niet beleggen in aandelen op de beurs. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Belgische beurs is gesloten:

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januariNieuwsjaardagGesloten
29 maartGoede Vrijdag09:00 tot 13:00
1 aprilPasenGesloten
1 meiDag van de Arbeid
24 decemberKerst9:00-13:55
25 & 26 decemberKerstGesloten
31 decemberOudjaar09:00-13:55

Waar kan je zelf beleggen op de Belgische beurs?

Wil je zelf beleggen in de Belgische beurs? Dat kan bij een broker. Een broker is een partij die het eenvoudig mogelijk maakt om diverse aandelen te kopen en verkopen. In de onderstaande tabel kan je zien bij welke brokers je tegen de laagste tarieven Belgische aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in België? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs België

De BEL20 is de belangrijkste index op Euronext Brussel. De twintig aandelen binnen deze index worden gekozen door de experts van Euronext op basis van verschillende criteria. De Belgische index is een goede graadmeter van de economische situatie in België. Bedrijven die zijn opgenomen binnen de index zijn bijvoorbeeld KBC en Umicore.

De BEL20 heeft dezelfde openingstijden als de reguliere beurs. Dit betekent dat de aandelen die verbonden zijn aan de BEL20 te verhandelen zijn van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond. Wel kan je bij sommige brokers ook buiten de reguliere tijden handelen in de BEL20. De kosten kunnen dan hoger liggen en de handelsvolumes lager.

Aandelen op de Belgische beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van België.

De beurs van België is te vinden in Brussel wat de hoofdstad is van België. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

1 Rue du Marquis, bte 1
1000 Bruxelles

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +32 2 620 15 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *