Openingstijden beurs België

België staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke biertjes en smakelijke frieten. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om te beleggen op de Belgische beurs. De Belgische beurs of Euronext Brussel of BEL20 heeft vaste openingstijden en sluitingstijden. Maar wanneer gaat de Belgische beurs nu eigenlijk open?

Wanneer is de Belgische beurs open?

De Belgische beurs gaat open om 9:00 Nederlandse tijd en sluit weer om 17:30 Nederlandse tijd. Tussen deze uren kan je de aandelen op de Belgische beurs vrij verhandelen. In het weekend in de beurs gesloten.

beleggen belgie

Wanneer opent/sluit de beurs van België?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie! 

Op welke dagen zijn de Belgische beurs gesloten?

De Belgische beurs is op speciale dagen gesloten. Op deze feestdagen kan je niet beleggen in aandelen op de beurs. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Belgische beurs is gesloten:

2021

 

 • 1 januari – nieuwjaarsdag
 • 2 april – Goede Vrijdag
 • 5 april – paasmaandag
 • 24 december – Kerst
 • 31 december – oudjaar

 

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – paasmaandag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 24 & 25 december 2020 – Kerst
 • 31 december 2020 – oudjaar

Wat zijn de openingstijden van BEL20?

De BEL20 is de belangrijkste index op Euronext Brussel. De 20 aandelen binnen deze index worden gekozen door de experts van Euronext op basis van verschillende criteria. De Belgische index is een goede graadmeter van de economische situatie in België. Bedrijven die zijn opgenomen binnen de index zijn bijvoorbeeld KBC en Umicore.

De BEL20 heeft dezelfde openingstijden als de reguliere beurs. Dit betekent dat de aandelen die verbonden zijn aan de BEL20 te verhandelen zijn van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond. Wel kan je bij sommige brokers ook buiten de reguliere tijden handelen in de BEL20. De kosten kunnen dan hoger liggen en de handelsvolumes lager.

Zelf beleggen in de Belgische beurs?

Wil je zelf beleggen in de Belgische beurs? Dat kan bij een broker. Een broker is een partij die het eenvoudig mogelijk maakt om diverse aandelen te kopen en verkopen. In de onderstaande tabel kan je zien bij welke brokers je tegen de laagste tarieven Belgische aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor Belgische aandelen  Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,03% voor België Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,09% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van België?

Aandelen op de Belgische beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van België. 

Waar kan je de beurs van België vinden?

De beurs van België is te vinden in Brussel wat de hoofdstad is van België. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

1 Rue du Marquis, bte 1
1000 Bruxelles

Je kunt de beurs ook bereiken via infobrussels@euronext.com of +32 2 620 15 00.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!