Openingstijden beurs Canada (2024)

Wat zijn de openingstijden van de Toronto Stock Exchange? En op welke dagen sluit de beurs? In dit artikel vind je alle informatie!

Wat zijn de openingstijden van de Canadese beurs?

Je kan beleggen in aandelen op de Canadese beurs tijdens de openingstijden. Hieronder zie je direct wanneer de Canadese beurs opent:

  • De Canadese beurs is open van 9:30 tot 16:00 lokale tijd.
  • De Canadese beurs is open van 15:30 tot 22:00 Nederlandse tijd.

Beleggen op de Canadese beurs is dus perfect voor elke belegger die graag laat in de middag handelt. Net zoals andere beurzen kan je niet in de weekenden beleggen in de TSX. Maar op welke speciale dagen is de beurs van Canada nu eigenlijk gesloten?

beleggen canada

Op welke dagen is de Canadese beurs gesloten in 2023?

Het overgrote deel van de weekdagen zijn de beurzen gewoon operationeel. De overheid kan heel soms besluiten om de beurs tijdelijk dicht te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de aandeelmarkten erg sterk crashen. Daarnaast zijn er elk jaar ook speciale feestdagen waarop de beurs dichtgaat. In Canada sluit de beurs op de volgende dagen:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
19 februariFamiliedag
29 maartGoede Vrijdag
20 meiVictoria Dag
1 juliCanada Dag
5 augustusCivic Holiday
2 septemberDag van de Arbeid
14 oktoberThanksgiving Day
25 & 26 decemberKerst

Canada ligt vlak naast Amerika. De Amerikaanse feestdagen (Marthin Luther King Jr. Day, Memorial Day, Independence Day en Thanksgiving Day) kunnen de beurzen in Canada dan ook beïnvloeden. Dit is vooral het geval bij beleggingen in de Amerikaanse dollar.

S&P/TSX Composite Index openingstijden

Ook Canada heeft een index die de algemene economische ontwikkelingen in het land volgt. Deze index wordt ook wel de S&P/TSX Composite Index genoemd. Deze index volgt 250 van de ongeveer 1500 aandelen die genoteerd staan aan de Toronto Stock Exchange. De S&P/TSX Composite Index geeft een goed beeld van de economische situatie binnen het land.

Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de TSX of Toronto Stock Exchange index? De openingstijden komen overeen met die van de Canadese beurs. Je kan dus handelen in aandelen in de S&P/TSX Composite Index van 9:30 tot 16:00 lokale tijd.

Waar kan je zelf beleggen op de beurs van Canada?

Heb je vertrouwen in de aandelenbeurs van Canada? Dan kan je besluiten om zelf Canadese aandelen te kopen. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen voor het kopen van Canadese aandelen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Canada? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Canada

De Toronto Stock Exchange (TSX) is de derde beurs van Noord-Amerika en de zesde beurs van de wereld. De aandelenbeurs van Canada is dan ook een grote partij.

Aandelen op de Zweedse beurs worden verhandeld in de Canadese dollar (CAD). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Canada.

De beurs van Canada is te vinden in Toronto wat de hoofdstad is van Canada. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

130 King St W,
Toronto, ON M5X 1J2, Canada

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +1 888-873-8392.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *