Openingstijden beurs Canada

Canada staat natuurlijk bekend om de beleefde mensen en de grote besneeuwde vlaktes. Toch is Canada niet alleen geschikt voor een natuurvakantie. Je kan in Canada namelijk ook de Canadese beurs vinden gevestigd in Toronto. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Toronto Stock Exchange? En op welke dagen sluit de beurs?

Wat zijn de openingstijden van de Canadese beurs?

Je kan beleggen in aandelen op de Canadese beurs tijdens de openingstijden. Hieronder zie je direct wanneer de Canadese beurs opent:

 • De Canadese beurs is open van 9:30 tot 16:00 lokale tijd.
 • De Canadese beurs is open van 15:30 tot 22:00 Nederlandse tijd.

Beleggen op de Canadese beurs is dus perfect voor elke belegger die graag laat in de middag handelt. Net zoals andere beurzen kan je niet in de weekenden beleggen in de TSX. Maar op welke speciale dagen is de beurs van Canada nu eigenlijk gesloten?

beleggen canada

Op welke dagen is de Canadese beurs gesloten

Het overgrote deel van de weekdagen zijn de beurzen gewoon operationeel. De overheid kan heel soms besluiten om de beurs tijdelijk dicht te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de aandeelmarkten erg sterk crashen. Daarnaast zijn er elk jaar ook speciale feestdagen waarop de beurs dichtgaat. In Canada sluit de beurs op de volgende dagen:

 • Nieuwjaarsdag: 1 januari 2020
 • Familie dag: 17 februari 2020
 • Goede Vrijdag: 10 april 2020
 • Victory dag: 18 mei 2020
 • Canada dag: 1 juli 2020
 • Civic holiday: 3 augustus 2020
 • Dag van de arbeid: 7 september 2020
 • Thanksgiving day: 12 oktober 2020
 • Kerst: 25 december 2020
 • Boxing day: 28 december 2020

Canada ligt vlak naast Amerika. De Amerikaanse feestdagen (Marthin Luther King Jr. Day, Memorial Day, Independence Day en Thanksgiving Day) kunnen de beurzen in Canada dan ook beïnvloeden. Dit is vooral het geval bij beleggingen in de Amerikaanse dollar.

S&P/TSX Composite Index openingstijden

Ook Canada heeft een index die de algemene economische ontwikkelingen in het land volgt. Deze index wordt ook wel de S&P/TSX Composite Index genoemd. Deze index volgt 250 van de ongeveer 1500 aandelen die genoteerd staan aan de Toronto Stock Exchange. Deze index geeft een goed beeld van de economische situatie binnen het land.

Maar wat zijn nu eigenlijk de exacte openingstijden van de TSX of Toronto Stock Exchange index? De openingstijden komen overeen met die van de Canadese beurs. Je kan dus handelen in aandelen in de S&P/TSX Composite Index van 9:30 tot 16:00 lokale tijd of van 15:30 tot 22:00 Nederlandse tijd.

Zelf beleggen in Canada?

Heb je vertrouwen in de aandelenbeurs van Canada? Dan kan je besluiten om zelf Canadese aandelen te kopen. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen voor het kopen van Canadese aandelen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Canadese aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + CAD 0,01 voor Canada Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen CAD 0,02 met CAD 5 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment