Openingstijden beurs Duitsland (2024)

Ben je benieuwd naar de openingstijden en sluitingstijden van de Duitse beurs? Op deze pagina kan je direct de openingstijden van de Duitse beurs vinden. De openingstijden komen overeen met die van de DAX wat de voornaamste index is van Duitsland.

Wat zijn de openingstijden van de Duitse beurs?

De Duitse beurs gaat open om 9:00 uur in de ochtend en sluit om 17:30 in de avond (Nederlandse tijd). Tijdens deze uren kan je actief beleggen op de Duitse beurs.

De Duitse beurs is niet open in het weekend. Je kunt er ook voor kiezen om in de voorbeurs of nabeurs te handelen. Dit kan bij de meeste online brokers. Wel moet je er rekening mee houden dat het totale volume vaak lager ligt. Ook kunnen de transactiekosten op de DAX dan hoger liggen.

beleggen duitsland

Op welke dagen is de Duitse beurs gesloten in 2023?

Op speciale feestdagen is de Duitse beurs gesloten. Hieronder zie je op welke dagen de Duitse beurs dichtgaat:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilPasen
1 meiDag van de Arbeid
24-26 decemberKerst
31 decemberNieuwjaarsdag

Tijdelijke sluiting

Soms kan de aandelenbeurs van Duitsland ook tijdelijk gesloten worden. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 1945 nadat het Naziregime was gevallen. De beurs was toen dicht voor zes maanden totdat deze weer werd geopend in september onder steun van de Amerikanen. De beurs wordt doorgaans alleen onverwacht gesloten wanneer er een onverwachte, negatieve gebeurtenis plaatsvindt.

Wat zijn de DAX-index openingstijden?

De DAX-index is de bekendste performance-index van de Duitse aandelenbeurs. Binnen de DAX kan je de dertig grootste beursgenoteerde Duitse ondernemingen vinden. Een belegging in de DAX kan een goede manier zijn om te beleggen in de economische ontwikkelingen van Duitsland. De openingstijden voor de handel in de DAX zijn gelijk aan die van de Duitse beurs: van 9:00 uur in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Waar kan je beleggen op de Duitse beurs?

Wil je zelf beleggen in de Duitse beurs? Gebruik dan het onderstaande overzicht en bepaal waar je dit het voordeligst kunt doen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Duitsland? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Frankfurt

De Frankfurt Stock Exchange is opgericht in 1820 en is tot de dag van vandaag de grootste van Duitsland. Ruim 85% van de totale handel en 35% van de Europese handel vindt plaatst op de beurs via Xertra, het elektronische handelssysteem van de beurs.

Aandelen op de Duitse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Duitsland.

De beurs van Duitsland is te vinden in Berlijn wat de hoofdstad is van Duitsland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Tullvaktsvägen 15
115 56 Stockholm, Sweden

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +49 4906 92110.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *