Openingstijden beurs Hong Kong (HSI)

Bekijk op deze pagina wat de openingstijden van de Beurs van Hong Kong zijn en ontdek op welke dagen het beleggen in aandelen bij de beurs van Hong Kong niet mogelijk is.

Wat zijn de openingstijden van de Hong Kong beurs?

Net zoals alle andere beurzen is ook de beurs van Hong Kong niet constant geopend. Hieronder kan je zien van wanneer tot wanneer je in aandelen kunt handelen bij de beurs van Hong Kong. Bij de beurs van Hong Kong zijn er twee sessies. De beurs sluit tussendoor voor lunch. De ochtendsessie verloopt van:

  • De beurs van Hong Kong is open van 9:30 tot 12:00 lokale tijd.
  • De beurs van Hong Kong is open van 3:30 tot 6:00 Nederlandse tijd

Na de lunch gaat de officiële handel op de beurs weer verder. De tijden voor de middagsessie zijn:

  • De middagsessie duurt van 13:00 tot 15:00 lokale tijd.
  • De middagsessie duurt van 7:00 tot 10:00 Nederlandse tijd.

Wanneer je wilt beleggen op de beurs van Hong Kong, moet je dus vroeg je nest uit. Hierdoor zal beleggen in Hong Kong vooral interessant zijn voor de serieuze actieve beleggers. De beurs van Hong Kong is wel één van de grootste beurzen van de wereld. Het kan dus zeker interessant zijn om deze beurs goed in de gaten te houden.

beleggen hong kong

Wanneer sluit de beurs van Hong Kong in 2023?

De beurs van Hong Kong sluit sowieso elk weekend. Er zijn echter ook de nodige speciale feestdagen waarop de beurs van Hong Kong dicht blijft. Hieronder zie je de dagen waarop de beurs van Hong Kong gesloten blijft:

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaar
9 & 12-13 februariChinees nieuwjaar
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilPasen
1 meiLabor Day
15 meiVesak dag
10 juniDragon Boat Festival
1 juliSpecial Administrative Region Establishment Day
18 septemberMid-Autumn Festival
1 oktoberNationale dag
23 oktoberDouble Ninth festival
24 DecemberKerst
25 & 26 decemberKerst
31 decemberOudjaar

In Hong Kong zijn er veel speciale dagen waarop de beurs sluit. Het is verstandig om hier rekening mee te houden wanneer je gaat beleggen in Hong Kong.

Wat zijn de openingstijden van de Hang Seng Index?

De Hang Seng Index of voluit HSI is de belangrijkste index van de Hong Kong Stock Exchange. De 50 bedrijven binnen deze index bevatten meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie van de Hong Kong aandelenmarkt.

Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Hang Seng Index of HSI? De openingstijden van deze index zijn geheel gelijk aan die van de beurs van Hong Kong. Bovenaan deze pagina kan je overzichtelijk zien tijdens welke sessies je kunt handelen in de Hang Seng Index.

Waar kan je beleggen in de beurs van Hong Kong?

Hong Kong valt in een speciale regio binnen China waardoor internationale investeerders eenvoudig toegang hebben tot de markt. Je kan als belegger dan ook gemakkelijk posities openen op de beurs van Hong Kong. Wel is het slim om hierbij op de kosten te letten: niet elke broker is namelijk even goedkoop. Hieronder zie je een duidelijk overzicht van de kosten om in het betreffende land te beleggen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Hong Kong? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Hong Kong

De aandelenbeurs van Hong Kong werd opgericht in 1891. Voor de oprichting was er al handel, maar deze was voornamelijk informeel. Tot de Tweede Wereldoorlog bestonden er twee beurzen in Hong Kong: één voor buitenlanders en één voor Chinezen.

De beurs van Hong Kong heeft sterk geprofiteerd van de economische hervormingen in China. Op de beurs van Hong Kong vind je zogenaamde Red Chips wat aandelen zijn waarvan de activiteiten in China plaatsvinden. Ook kan je er handelen in H-aandelen, wat bedrijven zijn met een notering in China en Hong Kong.

Aandelen op de beurs van Hong Kong worden verhandeld in de Hong Kong dollar (HKD). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Hong Kong.

De beurs van Hong Kong is te vinden in Hong Kong. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Exchange Square Block 1 And 2
8號 25 Connaught Pl,
Mid-Levels, Hong Kong

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +46 8 405 60 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *