Openingstijden beurs Italië (borsa Italiana)

Italië is in Europa natuurlijk vooral bekend als een lekker zonnig en vrolijk vakantieland. De economie is er de afgelopen periode nogal wisselvallig geweest. Toch kan beleggen in Italië nog steeds interessant zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Italië (Borsa Italiana) en op welke dagen is de beurs gesloten? Hier lees je er alles over!

Wat zijn de openingstijden van de Italiaanse beurs?

Je kan op de Italiaanse beurs handelen van 9 uur in de ochtend tot 17:25 in de vroege avond. Buiten deze uren om kan je orders inleggen en het is mogelijk om in de voorbeurs of de nabeurs te handelen. Dit laatste wordt vooral door professionele partijen gedaan. Met de komst van online brokers kunnen particulieren hier ook steeds vaker gebruik van maken.

De FTSE MIB is de grootste en bekendste beursindex van de Borsa Itliana. Je kan eenvoudig in deze index handelen bij een online broker. De openingstijden van de FTSE MIB zijn gelijk aan die van de reguliere Italiaanse beurs.

Wanneer opent/sluit de beurs van Italië?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Op welke dagen is de Italiaanse beurs gesloten?

Ook de Italianen zelf willen wel eens met vakantie. Op verschillende speciale dagen is de beurs van Italië dan ook gesloten. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Italiaanse beurs of de Borsa Italiana gesloten is.

2021

 • 1 januari – nieuwjaarsdag
 • 6 januari – Epiphany
 • 2 april – Goede Vrijdag
 • 5 april – Pasen
 • 1 mei – dag van de arbeid
 • 15 augustus – assumption day
 • 24&25 december – kerst
 • 31 december – oudjaar

2020

 • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 24&25 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – oudjaar

Zoals je ziet is de Italiaanse beurs het grootste deel van het jaar gewoon open. Alleen met de meest bekende speciale feestdagen is de beurs even dicht. Je zult op deze dagen op bijna geen enkele beurs kunnen handelen.

beleggen italie

Zelf beleggen in Italië?

Ben je overtuigd van de potentie van Italië en wil je zelf aan de slag met een belegging in deze prachtige regio? Dan heb je een account nodig bij een online broker. Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om allerlei soorten effecten te verhandelen. Hieronder zie je bij welke partijen je het beste terecht kunt voor je Italiaanse belegging:

BrokerKostenAanmelden
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Italiaanse aandelen
0,06% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Italië?

Aandelen op de Italiaanse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Italië.

Waar kan je de beurs van Italië vinden?

De beurs van Italië is te vinden in Milaan. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Piazza degli Affari 6
20123 Milan

Je kunt de beurs ook bereiken via media.relations@borsaitaliana.it of +39 390 272 4261.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *