Openingstijden beurs Italië (borsa Italiana)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Italië (Borsa Italiana) en op welke dagen is de beurs gesloten? Hier lees je er alles over!

Wat zijn de openingstijden van de Italiaanse beurs?

Je kan op de Italiaanse beurs handelen van 9 uur in de ochtend tot 17:25 in de vroege avond. Buiten deze uren om kan je orders inleggen en het is mogelijk om in de voorbeurs of de nabeurs te handelen. Dit laatste wordt vooral door professionele partijen gedaan. Met de komst van online brokers kunnen particulieren hier ook steeds vaker gebruik van maken.

Openingstijden FTSE MIB

De FTSE MIB is de grootste en bekendste beursindex van de Borsa Itliana. Je kan eenvoudig in deze index handelen bij een online broker. De openingstijden van de FTSE MIB zijn gelijk aan die van de reguliere Italiaanse beurs.

Op welke dagen is de Italiaanse beurs gesloten in 2023?

Ook de Italianen zelf willen wel eens met vakantie. Op verschillende speciale dagen is de beurs van Italië dan ook gesloten. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Italiaanse beurs of de Borsa Italiana gesloten is.

DatumFeestdag
1 januariNieuwjaarsdag
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilPasen
1 meiDag van de arbeid
15 augustusAssumption Day
24-26 decemberKerst
31 decemberNieuwjaarsdag

Zoals je ziet is de Italiaanse beurs het grootste deel van het jaar gewoon open. Alleen met de bekendste speciale feestdagen is de beurs even dicht. Je zult op deze dagen op bijna geen enkele beurs kunnen handelen.

beleggen italie

Waar kan je beleggen op de Italiaanse beurs?

Ben je overtuigd van de potentie van Italië en wil je zelf aan de slag met een belegging in deze prachtige regio? Dan heb je een account nodig bij een online broker. Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om allerlei soorten effecten te verhandelen. Hieronder zie je bij welke partijen je terecht kunt voor je Italiaanse belegging:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Italië? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie Italiaanse beurs

De Borsa Italiana is de grootste & bekendste aandelenbeurs van Italië. De beurs is tegenwoordig volledig in handen van Euronext.

De beurs werd opgericht in jet jaar 1808 en was al direct publiekelijk toegankelijk. In die tijd hadden de meeste Italiaanse steden een eigen beurs, aangezien het land nog geen eenheid was.

Aandelen op de Italiaanse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Italië.

De beurs van Italië is te vinden in Milaan. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Piazza degli Affari 6
20123 Milan

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +39 390 272 4261.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *