Openingstijden beurs Italië (borsa Italiana)

Italië is in Europa natuurlijk vooral bekend als een lekker zonnig en vrolijk vakantieland. De economie is er de afgelopen periode nogal wisselvallig geweest. Toch kan beleggen in Italië nog steeds interessant zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Italië (Borsa Italiana) en op welke dagen is de beurs gesloten? Hier lees je er alles over!

Wat zijn de openingstijden van de Italiaanse beurs?

Je kan op de Italiaanse beurs handelen van 9 uur in de ochtend tot 17:25 in de vroege avond. Buiten deze uren om kan je orders inleggen en het is mogelijk om in de voorbeurs of de nabeurs te handelen. Dit laatste wordt vooral door professionele partijen gedaan. Met de komst van online brokers kunnen particulieren hier ook steeds vaker gebruik van maken.

De FTSE MIB is de grootste en bekendste beursindex van de Borsa Itliana. Je kan eenvoudig in deze index handelen bij een online broker. De openingstijden van de FTSE MIB zijn gelijk aan die van de reguliere Italiaanse beurs.

Op welke dagen is de Italiaanse beurs gesloten?

Ook de Italianen zelf willen wel eens met vakantie. Op verschillende speciale dagen is de beurs van Italië dan ook gesloten. Hieronder zie je een overzicht van de dagen waarop de Italiaanse beurs of de Borsa Italiana gesloten is.

  • 1 januari 2020 – nieuwjaarsdag
  • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
  • 13 april 2020 – eerste paasdag
  • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
  • 24&25 december 2020 – kerst
  • 31 december 2020 – oudjaar

Zoals je ziet is de Italiaanse beurs het grootste deel van het jaar gewoon open. Alleen met de meest bekende speciale feestdagen is de beurs even dicht. Je zal op deze dagen op bijna geen enkele beurs kunnen handelen.

beleggen italie

Zelf beleggen in Italië?

Ben je overtuigd van de potentie van Italië en wil je zelf aan de slag met een belegging in deze prachtige regio? Dan heb je een account nodig bij een online broker. Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om allerlei soorten effecten te verhandelen. Hieronder zie je bij welke partijen je het beste terecht kunt voor je Italiaanse belegging:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Italiaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Italië Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment