Hoe kan je Italiaanse aandelen kopen?

Italië staat natuurlijk bekend om de heerlijke pizza’s en pasta’s. Tegelijkertijd staat het land niet bekend om een hoge mate van economische stabiliteit. Toch kan het voor beleggers en investeerders die niet bang zijn voor wat hogere risico’s interessant zijn om te beleggen in Italiaanse aandelen, maar hoe kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Waar kan je Italiaanse aandelen kopen?

Wil je voor de lange termijn investeren in Italiaanse aandelen? Dan is het verstandig om eerst goed te onderzoeken of de economie van Italië het momenteel goed doet. Wanneer dit het geval is kan je een investering overwegen. In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je het voordeligst Italiaanse aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Italiaanse aandelen
0,06% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Italiaanse aandelen?

Italiaanse aandelen kunnen flink in waarde stijgen en dalen onder invloed van de economische situatie. Wanneer het goed gaat met de economie van Italië, dan stijgen de aandelen waarschijnlijk. Wanneer de economie het slecht doet dan kan je juist dalende koersen verwachten. Als actieve belegger of speculant kan je goed inspelen op dit soort koerswijzigingen.

Een goede broker waarbij je zowel posities kunt openen op stijgende als dalende koersen is Plus500. Dit doe je door gebruik te maken van CFD’s wat een speciaal soort derivaat is. Met de onderstaande knop kan je actief beleggen gratis uitproberen met een demo bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat zijn de beste Italiaanse aandelen?

De beste Italiaanse aandelen, zijn de aandelen die het hoogste rendement neerzetten. Welke aandelen dit zijn is echter lastig te zeggen en dit kan bovendien sterk verschillen per tijdsperiode. Soms kan een aandeel dat het een jaar lang slecht doet over tien jaar een veel hoger rendement neerzetten. Onderzoek daarom ook vooral welke aandelen goed passen binnen je eigen beleggingsportfolio.

Prada SpA aandelen kopen
Fiat aandelen kopen
Ferrari aandelen kopen