Openingstijden beurs Japan (2024)

Wil je weten wat de openingstijden van de Japanse beurs zijn? Op deze pagina lees je op welke dagen de Japanse beurs & de Nikkei open zijn.

Wat zijn de openingstijden van de Japanse beurs?

Ben je benieuwd naar de openingstijden van de Japanse beurs? Hieronder kan je zien wanneer de Japanse beurs opent en weer sluit:

  • De Japanse beurs is open van 9:00 tot 15:00 lokale tijd
  • De Japanse beurs is open van 01:00 tot 7:00 Nederlandse tijd

Lunchpauze

Bij de Japanse beurs is er een pauze om te lunchen. De beurs gaat hiervoor dicht tussen 11:30 en 12:30 lokale tijd wat neerkomt op 3:30 tot 4:30 Nederlandse tijd. Je ziet in veel Aziatische landen dat de beurzen tijdelijk sluiten voor de lunch.

Nachtsessie

Voor veel beleggingsproducten zijn er ook nog nachtsessies actief. Dit is van toepassing op index futures, equity opties en JGB futures. Hieronder kan je zien wanneer deze markten in Japan geopend zijn:

Openingstijden Japanse beurs

Op welke dagen is de Japanse beurs gesloten in 2023?

Je ziet regelmatig dat de Japanse beurs sluit. Hieronder zie je op welke dagen de Japanse beurzen sluiten:

DatumFeestdag
1-2 januariNieuwjaarsdag
3 januariMarket Holiday
8 januariOld age day
12 februariNationale Dag
23 februariKeizers verjaardag
20 maartVernal Equinox
29 aprilShowa day
3 meiConsitutie dag
6 meiChildren's day
15 juliMarine dag
12 augustusMountain Day
12 AugustusBergdag
16 septemberOld age day
23 septemberAutumnal Equinox
14 oktoberSportdag
4 novemberCultuur dag
31 DecemberOudjaar

Op de Japanse beurs zijn dus veel speciale feestdagen waarop de beurs sluit. Bovendien kan de beurs worden gesloten wanneer de koersen erg snel dalen. Op die manier kan een crash worden voorkomen.

beleggen japan

Wanneer ik de Nikkei geopend?

De Nikkei of ook wel Nikkei 225 is de belangrijkste aandelenindex van de Tokyo Stock Exchange. De index volgt de ontwikkelingen van 225 aandelen die genoteerd staan op de beurs. De index geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de Japanse aandelenmarkt.

De openingstijden van de Nikkei zijn gelijk aan die van de normale aandelenbeurs: van 9:00 tot 15:00 lokale tijd of ook wel van 01:00 tot 7:00 Nederlandse tijd. Wanneer je in futures op de Nikkei wilt handelen kan je dit ook tot in de late uurtjes doen. Je kan bijvoorbeeld handelen in index futures van 16:30 tot 5:30 in de nacht lokale tijd wat neerkomt op 08:30 tot 21:30 Nederlandse tijd.

Hoe kan je beleggen op de Japanse beurs?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te beleggen in het land van de rijzende zon. Overweeg je dit ook? Bekijk dan eerst bij welke brokers je het voordeligst in de Japanse index of aandelen kunt handelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Japan? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs van Japan

De Tokyo Stock Exchange of TSE is na de New York Stock Exchange de grootste van de wereld. Met een marktkapitalisatie van meer dan 5000 miljard euro weet de beurs veel grote investeerders aan te trekken.

De Japanse beurs is verdeeld in de first sectionsecond section en MOTHERS. De first section bevat alle grote aandelen, terwijl de mothers sectie alleen kleine ondernemingen bevat.

De Japanse beurs is opgericht in 1878, maar sloot tijdelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een reorganisatie opende de beurs opnieuw haar deuren in 1949.

Aandelen op de Japanse beurs worden verhandeld in de Japanse Yen. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Japan.

De beurs van Japan is te vinden in Tokyo wat de hoofdstad is van Japan. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

2-1 Nihombashi Kabutocho
Chuo-ku
Tokyo 103-8224, Japan

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +81 3-3666-1361.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *