NASDAQ openingstijden (2023)

De NASDAQ is één van de bekendste aandelenbeurzen van Amerika. Maar wanneer is de beurs nu eigenlijk geopend? En om welke tijd sluit de NASDAQ weer? Je kan het hier overzichtelijk zien in Nederlandse tijden.

Tip: wil je beleggen in de NASDAQ? Open dan een gratis demoaccount bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees. Promotie link.

Wanneer gaat de NASDAQ open?

De NASDAQ opent om 9:30 Amerikaanse tijd en sluit om 16:00 uur Amerikaanse tijd. Dit bekent dat je kunt beleggen in aandelen op de NASDAQ vanaf 15:30 Nederlandse tijd tot 22:00 Nederlandse tijd.

Voorbeurs of pre-market tijden NASDAQ

Bij veel brokers kan je al in de voorbeurs beleggen in de NASDAQ. De tijden hiervoor zijn van 4:00 tot 9:30 in de ochtend. In Nederland vindt de voorbeurs dus plaats van 10 uur tot 15:30 in de middag. Dit zijn schappelijke tijden om alvast een positie in te nemen op de NASDAQ. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de spreads tijdens de voorbeurs vaak wijder zijn vanwege het geringe volume.

Nabeurs of after-market NASDAQ

Ook na de sluiting kan je nog beleggen op de NASDAQ bij veel brokers. De tijden hiervoor zijn van 16:00 tot 20:00 in de avond. In Nederlandse tijd komt dit neer van 22:00 tot 2:00 in de nacht. Ideaal voor de nachtbrakers dus! Ook bij de nabeurs kunnen de transactiekosten hoger liggen vanwege het geringe volume.

Op welke dagen sluit de NASDAQ in 2023?

Op speciale feestdagen sluit de NASDAQ. Hieronder kan je zien op welke dagen de handelsactiviteiten bij de NASDAQ stil komen te liggen:

DatumFeestdag
2 januariNieuwjaarsdag
16 januariMartin Luter King Junior day
20 februariWashington’s Birthday
7 aprilGoede Vrijdag
29 meiMemorial Day
19 juniJuneteenth
3 & 4 juliOnafhankelijkheidsdag
4 septemberLabor Day
23 & 24 novemberThanksgiving Day
25 decemberKerstdag

Vanzelfsprekend kan de NASDAQ ook onverwachts worden gesloten. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een schokkende gebeurtenis. Het doel van e sluiting is dan het voorkomen van een totale crash van de markten.

Waar kan je in de NASDAQ handelen?

Ben je benieuwd naar de brokers waar je het goedkoopste in de aandelen genoteerd op de NASDAQ kunt handelen? Bekijk dan hieronder het overzicht van de goedkoopste partijen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Een maand gratis beleggen & tot 6% rente over cash!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *