Openingstijden beurs Nederland (2024)

Elke Nederlandse belegger kent de Nederlandse beurs en de daarbij horende AEX wel. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Nederlandse beurs? In dit artikel bekijken we wanneer de Nederlandse beurs opengaat en wanneer de Nederlandse beurs weer sluit.

Wat zijn de openingstijden van de Nederlandse beurs?

De Nederlandse beurs (ook wel Euronext Amsterdam) is van maandag tot vrijdag open van 9:00 in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Op welke dagen gaat de Nederlandse beurs dicht?

De Nederlandse beurs sluit op verschillende feestdagen. Het is slim om deze dagen in je agenda te zetten. Op die manier weet je op welke dagen je niet kan handelen in aandelen op de beurs:

DatumFeestdag
29 maartGoede Vrijdag
1 aprilPasen
1 meiDag van de Arbeid
24-26 decemberKerst
31 decemberOudjaar

In verhouding met veel andere beurzen, is de Nederlandse beurs vaak open. De beurs is wel in de weekenden gesloten. Je kan dan niet beleggen in aandelen op de Nederlandse beurs.

beleggen nederland

Wanneer is de AEX open?

De AEX is de bekendste Nederlandse beursindex. De AEX volgt de 25 aandelen met de hoogste totale waarde op de Amsterdamse effectenbeurs. Het gewogen gemiddelde van deze aandelen bepaalt de waarde van de graadmeter. Grote partijen binnen de AEX zijn Royal Dutch Shell en Unilever.

De AEX is een index die de Nederlandse beurs volgt. Dit betekent dat je in de AEX kunt handelen van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:30. Dit geldt ook voor de openingstijden van de AMX en de ASCX. Wanneer je handelt in derivaten op de AEX kan je vaak ook in de voorbeurs en de nabeurs handelen. Bij je broker kan je navragen wanneer je buiten de reguliere openingstijden kunt beleggen.

Waar kan je zelf beleggen op de Nederlandse beurs?

Wil je zelf beleggen in de Nederlandse beurs? Dit kan je doen bij een broker. Hieronder zie je bij welke partijen je het voordeligste kunt beleggen in aandelen op de AEX:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Nederland? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs van Amsterdam

De beurs van Amsterdam is één van de oudste beurzen van de wereld. De aandelenbeurs werd namelijk al in 1606 geopend door de VOC. Op de Nederlandse beurzen ontstonden ook voor het eerst opties en futures. Sommige beleggers zeggen dan ook dat de beurshandel is uitgevonden in Nederland.

Tegenwoordig is de Nederlandse beurs volledig overgenomen door Euronext. Je kunt zelf investeren in de Nederlandse beurs door deze aandelen te kopen.

Het is erg belangrijk om de openingstijden van bijvoorbeeld de Nederlandse beurs goed in de gaten te houden. Op het Beursplein wordt dagelijks de gong geslagen waarna de handel officieel begint. Vaak reageert de beurs dan direct op wat er in de afgelopen uren is gebeurd.

Het is ook slim om de openingstijden van de andere beurzen in de gaten te houden. Wanneer andere belangrijke beurzen openen, kan dit de koers van de Nederlandse beurs ook sterk beïnvloeden.

Aandelen op de Nederlandse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Nederland.

De beurs van Nederland is te vinden in Amsterdam, wat de hoofdstad is van Nederland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam, Netherlands

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +31 20 721 4444.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *