Openingstijden beurs Nederland

Elke Nederlandse belegger kent de Nederlandse beurs en de daarbij behorende AEX wel. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de Nederlandse beurs? In dit artikel bekijken we wanneer de Nederlandse beurs opengaat en wanneer de Nederlandse beurs weer sluit. Op die manier kan je je handel beter plannen.

Wat zijn de openingstijden van de Nederlandse beurs?

De Nederlandse beurs (ook wel Euronext Amsterdam) is van maandag tot vrijdag open van 9 uur in de ochtend tot 17:30 in de avond.

Op welke dagen gaat de Nederlandse beurs dicht?

De Nederlandse beurs sluit op verschillende feestdagen. Het is slim om deze dagen in je agenda te zetten. Op die manier weet je op welke dagen je niet kan handelen in aandelen op de beurs:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede vrijdag
  • Tweede Paasdag
  • Dag van de Arbeid
  • Kerstavond (vanaf 14:00)
  • Eerste Kerstdag
  • Tweede Kerstdag
  • Oudejaarsdag (vanaf 14:00)

In verhouding met veel andere beurzen, is de Nederlandse beurs vaak open. De beurs is wel in de weekenden gesloten. Je kan dan niet beleggen in aandelen op de Nederlandse beurs.

beleggen nederland

Wanneer is de AEX open?

De AEX is de bekendste Nederlandse beursindex. De AEX volgt de 25 aandelen met de hoogste totale waarde op de Amsterdamse effectenbeurs. Het gewogen gemiddelde van deze aandelen bepaalt de waarde van de graadmeter. Grote partijen binnen de AEX zijn Royal Dutch Shell en Unilever.

De AEX is een index die de Nederlandse beurs volgt. Dit betekent dat je in de AEX kunt handelen van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:30. Dit geldt ook voor de openingstijden van de AMX en de ASCX. Wanneer je handelt in derivaten op de AEX kan je vaak ook in de voorbeurs en de nabeurs handelen. Bij je broker kan je navragen wanneer je buiten de reguliere openingstijden kunt beleggen.

Waarom zijn de openingstijden van belang?

Het is erg belangrijk om de openingstijden van bijvoorbeeld de Nederlandse beurs goed in de gaten te houden. Op het beursplein wordt dagelijks de gong geslagen waarna de handel officieel van start gaat. Vaak reageert de beurs dan direct op wat er in de afgelopen uren is gebeurd.

Het is ook slim om de openingstijden van de andere beurzen in de gaten te houden. Wanneer andere belangrijke beurzen openen, kan dit de koers van de Nederlandse beurs ook sterk beïnvloeden.

Zelf beleggen in de Nederlandse beurs

Wil je zelf beleggen in de Nederlandse beurs? Dit kan je doen bij een broker. Hieronder zie je bij welke partijen je het voordeligste kunt beleggen in aandelen op de AEX:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Nederlandse aandelen Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,03% voor Nederland Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment