Openingstijden beurs Saudi-Arabië (Tadawul)

Saudi-Arabië is een interessant investeringsland voor iedere belegger die zijn kapitaal in het Midden-Oosten of in Noord-Afrika wilt stoppen. De beurs van Saudi-Arabië heet Tadawul en is gevestigd in Riyadh. Wereldwijd staat de beurs in de top tien grootste aandelenbeurzen van de wereld. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Saudi-Arabië en op welke dagen gaat de beurs dicht?

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Saudi-Arabië?

Ben je benieuwd wanneer de beurs van Saudi-Arabië opengaat? Kijk dan hieronder voor een duidelijk overzicht van de openingstijden:

  • De beurs van Saudi-Arabië gaat open om 10:00 en sluit om 15:00 lokale tijd
  • De beurs van Saudi-Arabië gaat open om 09:00 en sluit om 14:00 Nederlandse tijd

beleggen saudi arabie

Op welke dagen is de beurs van Saudi-Arabië gesloten?

De beurs van Saudi-Arabië is niet het gehele jaar geopend. Beleggen op de beurs van Saudi-Arabië is mogelijk van zondag tot donderdag. Op vrijdag en zaterdag is de beurs standaard gesloten, aangezien dit het weekend is in Saudi-Arabië.

Er zijn speciale feestdagen waarop de aandelenbeurs dichtgaat. Bekijk hieronder wanneer de Tadawul sluit:

22 februariNationale dag
10-11 aprilEid al-Fitr
10-13 juniEid al-Adha
23 septemberNationale dag

De beurs Tadawul heeft niet ontzettend veel losse speciale dagen waarop hij sluit. Wel zijn er enkele langere aaneengesloten perioden waarbij je niet op de beurs kunt handelen.

De bekendste index van de Tadawul aandelenbeurs is de Tadawul All Shares of TASI. De openingstijden van deze index zijn gelijk aan die van de beurs. Je kan op vergelijkbare tijden in dit aandeel handelen.

Een stukje geschiedenis

De beurs van Saudi-Arabië is pas opgericht in 2007 en is daarmee één van de jongere aandelenbeurzen. Het grootste bedrijf dat genoteerd staat op de beurs is Saudi Aramco dat in 2019 naar de beurs ging. De totale waarde van het bedrijf is meer dan 2000 miljard dollar!

Sinds 2015 is het als buitenlander beperkt mogelijk om te beleggen op de beurs van Saudi-Arabië. Hier zijn wel de nodige regels aan verbonden; zo moet je minimaal vijf miljard dollar aan vermogen beheren en meer dan vijf jaar ervaring hebben! Gelukkig is het met een online broker als particuliere belegger alsnog mogelijk om te beleggen in aandelen die genoteerd staan op de beurs van Saudi-Arabië.

Houd er rekening mee dat de beurs van Saudi-Arabië sterk is beschermd tegen internationale invloeden. Zo mag niet meer dan 10% van de beurskapitalisatie van de Tadawul in het bezit zijn van buitenlandse investeerders. Ook mag een individueel bedrijf voor maximaal 49% in handen zijn van een buitenlandse belegger en mag een individu niet meer dan 5% van de aandelen kopen.

Wil je in één klap beleggen in de beurs van Saudi-Arabië? Dan kan je een investering in de Tadawul All-Share Index of TASI overwegen.

Wil je zelf beleggen in Saudi-Arabië?

Ben je op zoek naar een exotischere belegging? Met de beurs van Saudi-Arabië ligt het Midden-Oosten voor je open. Ben je benieuw bij welke beurzen je in deze aandelen kunt handelen? In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je dit het voordelig kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Aandelen op de Tadawul worden verhandeld in Saoedi-Arabische riyal (SAR). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Saudi-Arabië.

De beurs van Saudi-Arabië is te vinden in Riyad wat de hoofdstad is van Saudi-Arabië. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

6897 King Fahd Road – Al Ulaya
Unit Number: 15
Riyadh 12211-3388

De beurs is ook bereikbaar via [email protected] of +966 11 218 9999.

Ben je op zoek naar bekende aandelen uit Saudi-Arabië? Dan kan je investeren in Saudi Aramco overwegen. Deze oliemaatschappij is in handen van de staat van Saudi-Arabië en is het grootste bedrijf van de wereld! Er bestaan ook ETF’s die de gehele markt volgen: een voorbeeld hiervan is de HSBC MSCI Tadawul 30 Saudi ETF.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *