Openingstijden beurs Saudi-Arabië (Tadawul)

Saudi-Arabië is een interessant investeringsland voor iedere belegger die zijn kapitaal in het Midden-Oosten of in Noord-Afrika wilt stoppen. De beurs van Saudi-Arabië heet Tadawul en is gevestigd in Riyadh. Wereldwijd staat de beurs in de top tien grootste aandelenbeurzen van de wereld. Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Saudi-Arabië en op welke dagen gaat de beurs dicht?

Wat zijn de openingstijden van de beurs van Saudi-Arabië?

Ben je benieuwd wanneer de beurs van Saudi-Arabië opengaat? Kijk dan hieronder voor een duidelijk overzicht van de openingstijden:

  • De beurs van Saudi-Arabië gaat open om 10:00 en sluit om 15:00 lokale tijd
  • De beurs van Saudi-Arabië gaat open om 08:00 en sluit om 13:00 Nederlandse tijd

beleggen saudi arabie

Op welke dagen is de beurs van Saudi-Arabië gesloten?

De beurs van Saudi-Arabië is niet het gehele jaar geopend. Er zijn speciale feestdagen waarop de aandelenbeurs dichtgaat. Bekijk hieronder wanneer de Tadawul sluit:

2021

  • 13 tot 16 mei vanwege Eid al-Fitr
  • 19 tot 22 mei vanwege Eid al-Fitr
  • 23 september vanwege de nationale dag

2020

  • 24 tot 27 mei 2020 vanwege Eid al-Fitr
  • 30 juli, 1, 2 augustus 2020 vanwege Eid al-Fitr
  • 23 september 2020 vanwege de nationale dag

De beurs Tadawul heeft niet ontzettend veel losse speciale dagen waarop hij sluit. Wel zijn er enkele langere aaneengesloten perioden waarbij je niet op de beurs kunt handelen.

De bekendste index van de Tadawul aandelenbeurs is de Tadawul All Shares of TASI. De openingstijden van deze index zijn gelijk aan die van de beurs. Je kan op vergelijkbare tijden in dit aandeel handelen.

Wanneer opent/sluit de beurs van Saudi-Arabië?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Wil je zelf beleggen in Saudi-Arabië?

Ben je op zoek naar een exotischere belegging? Met de beurs van Saudi-Arabië ligt het Midden-Oosten voor je open. Ben je benieuw bij welke beurzen je in deze aandelen kunt handelen? In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je dit het voordelig kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Arabische aandelen
0,06% met €6 minimum

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Saudi-Arabië?

Aandelen op de Tadawul worden verhandeld in Saoedi-Arabische riyal. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Saudi-Arabië.

Waar kan je de beurs van Saudi-Arabië vinden?

De beurs van Saudi-Arabië is te vinden in Riyad wat de hoofdstad is van Saudi-Arabië. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

6897 King Fahd Road – Al Ulaya
Unit Number: 15
Riyadh 12211-3388

De beurs is ook bereikbaar via CSC@tadawul.com.sa of +966 11 218 9999.

Wat zijn bekende aandelen?

Ben je op zoek naar bekende aandelen uit Saudi-Arabië? Dan kan je investeren in Saudi Aramco overwegen. Deze oliemaatschappij is in handen van de staat van Saudi-Arabië en is het grootste bedrijf van de wereld! Er bestaan ook ETF’s die de gehele markt volgen: een voorbeeld hiervan is de HSBC MSCI Tadawul 30 Saudi ETF.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *