Shopify aandelen kopen

Wil je beleggen in een sterk Canadees bedrijf? Dan kan het kopen van aandelen Shopify interessant zijn. Dit handige platform maakt het voor iedereen mogelijk om een online webshop op te zetten. Hoe is het bedrijf Shopify eigenlijk begonnen en op welke manieren kan je investeren in het bedrijf? Op deze pagina lees je er alles over! Bovendien kan je hier ook de actuele koers van het aandeel Shopify raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Shopify?

Wil je liever actief in aandelen handelen? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je actief beleggen in het CFD aandeel Shopify. Op die manier kan je eenvoudig inspringen op de laatste trends. Zie je bijvoorbeeld dat het aantal gebruikers van het Shopify platform toeneemt of dat er nieuwe, interessante functies worden uitgebracht? Dan kan je hier direct op inspelen door een CFD order te plaatsen binnen het platform. Je kan de mogelijkheden 100% gratis en zonder risico uitproberen door middel van een demo :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Shopify aandelen kopen?

Online winkelen heeft de toekomst. Je ziet dat steeds meer mensen online winkelen. Een bedrijf dat inspeelt op deze trend kan dan ook een erg interessante lange termijn belegging zijn. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen interesse hebben in het starten van hun eigen internetonderneming. Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel Shopify? Dan kan het slim zijn om Shopify aandelen te kopen bij eToro. Je betaalt hier namelijk geen vaste transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

etoro aanmelden

Bekijk hieronder dan direct bij welke brokers je de aandelen Shopify het goedkoopst kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Shopify Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + CAD0,01 voor Shopify Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen CAD 0,02 met CAD 5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Shopify?

Wil je weten wat de koers van het aandeel Shopify heeft gedaan? In de onderstaande grafiek zie je direct de laatste CFD koers van Shopify. Ook kan je met de knoppen direct een positie innemen op dit aandeel.

Over het bedrijf Shopify

Het Canadese e-commerce bedrijf Shopify heeft zijn hoofdzetel in Canada. Voor online winkels en retail point-of-sale-systemen biedt Shopify een eigen e-commerce platform aan. Ook dit platform wordt Shopify genoemd. Shopify biedt online retailers een pakket van diensten aan. Tot dit pakket behoren onder andere marketing, betalingen en scheepvaart. Dankzij dit pakket is het voor kleine handelaren eenvoudiger om een online winkel te runnen. In augustus 2017 werd het door Shopify aangeboden e-commerce platform door meer dan 600.000 handelaren gebruikt.

Shopify

Geschiedenis van Shopify

De oprichters van Shopify wilden in 2004 een  online winkel openen. Ze ontdekten dat het oprichten van een online winkel niet eenvoudig was. De oprichters waren ontevreden over de bestaande e-commerce producten. Een van de oprichters van Shopify was Lütke. Deze computerprogrammeur besloot om zelf een online winkel te bouwen. Twee maanden lanceerden de oprichters van Shopify hun online winkel Snowdevils. Het was een online winkel voor snowboarders.

In juni 2006 starten de oprichters van Snowdevils met het online platform Shopify. In 2009 startte Shopifymet App Store en met een API platform. Met de API maken ontwikkelaars applicaties voor de Shopify online winkels. De door ontwikkelaars gemaakte applicaties worden verkocht aan de Shopify App Store.

In 2010 komt er op de Apple App Store een gratis mobiele app. Shopify Store eigenaren kunnen er hun winkels mee beheren. In 2010 begint het Canadese e-commerce bedrijf ook met een competitie. In de Build-A-Business competitie bouwden de deelnemers hun bedrijf door gebruik te maken van het door Shopify ontwikkelde e-commerce platform. Shopify werd een snelgroeiend bedrijf. In 2014 maakten al ongeveer 120.000 online retailers gebruik van het e-commerce platform. Het bedrijf verdiende in dat jaar 105 miljoen dollars.

In 2013 werd door het bedrijf de komst van Shopify betalingen aangekondigd. Dit systeem maakte het voor online handelaren eenvoudiger om creditcards te accepteren. Een ander in datzelfde jaar geïntroduceerd betalingssysteem maakte gebruik van de iPad. Met de iPad konden betalingen  met creditcards en betaalpassen worden gedaan.

Een geslaagde missie voor ondernemers en aandeelhouders

De missie van de oprichters van Shopify was het vergemakkelijken van de handel voor iedereen. Het bedrijf had na het ontwikkelen van de app store in 2009 nog maar 5.000 deelnemers. Inmiddels zijn er meer dan 500.000 ondernemers klant van het bedrijf. Het zijn ondernemers uit 175 verschillende landen. Dankzij Shopify is het voor ondernemers veel gemakkelijker geworden om aan de slag te gaan als online ondernemer. Het is ook gemakkelijker geworden om een online onderneming te onderhouden.

De missie van Shopify, het vergemakkelijken van het leven van online ondernemers met een kleine of middelgrote onderneming, is ook een geslaagde missie voor aandeelhouders. Beleggers zagen in 2017 hun aandelen Shopify in waarde verdubbelen.

Denk je dat er nog meer ruimte is voor de aandeelkoersen van Shopify om te groeien? Dan kan het kopen van Shopify aandelen zeker interessant zijn.

De inkomsten van Shopify

De gebruikers van de door Shopify aangeboden diensten betalen maandelijks abonnementsgeld. Minimaal betalen ze 29 dollar per maand. Bovendien verdient het bedrijf aan het verwerken van transacties. Klanten moeten transactiekosten en verzendkosten betalen. Wordt er iets gekocht van een met het behulp van Shopify gemaakte website? Ook dat zijn inkomsten. Spotify ontvangt dan namelijk een percentage van de opbrengst.

Shopify in cijfers

In 2019 verkochten winkeliers voor 61 miljard dollar aan producten via het e-commerce platform Shopify. De omzet van het bedrijf was in dat jaar 1,6 miljard dollar. Dat is 47% meer dan in 2018. Voor 2020 wordt een omzet verwacht van 2,1 miljard dollar.

Aandelen Shopify

De aandelenkoers van Shopify is in 2019 sterk gestegen. Op 25 februari 2019 was een aandeel 218,50 dollar waard. Op 24 februari 2020 moest voor een aandeel 490,96 dollar worden betaald. Het bedrijf zal ook in de toekomst hoogstwaarschijnlijk hard blijven groeien. Ook de koers van het aandeel zal hoogstwaarschijnlijk blijven stijgen. Kopen van dit groeiaandeel is het overwegen zeker waard.

Hieronder zie je het historische koersverloop van de aandelen Shopify:

Shopify koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment