Chainlink kopen: hoe kan je beleggen in Chainlink?

De cryptomarkt maakt op dit moment erg veel groei mee. Dit komt met name door de toestroom van nieuwe beleggers die allemaal ook wel een mooi rendement willen behalen op hun investeringen. Met je geld op de bank te laten staan verdien je nu eenmaal niets. Eén van de projecten die veel groei heeft meegemaakt is Chainlink. Mocht je er over nadenken om Chainlink op te nemen in jouw portefeuille, maar heb je nog niet echt een goed beeld bij deze munt dan is dit geen probleem. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten over zelf investeren in Chainlink.

Hoe kan je Chainlink Token kopen?

Chainlink is een cryptomunt die smart contracts toegankelijker & bruikbaarder wil maken. Dit proberen ze te bereiken door deze op decentrale wijze te laten werken. Op die manier weet je zeker dat de informatie waarop de contracten werken op een goede manier tot stand komt. Dit verkleint de kans op een out binnen een smart contract, waardoor ze in de praktijk bruikbaarder worden. Investeren in Chainlink kan dan ook interessant zijn.

Wil je de Chainlink cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Chainlink kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Chainlink?

Wil je actief beleggen in de Chainlink Token? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende de Chainlink. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Chainlink? – functie van het project

Als eerste zullen we moeten kijken naar het project van Chainlink. Chainlink is bekend doordat zij het Oracle Probleem hebben opgelost. Het Oracle Probleem komt voort uit een probleem met smart contracts. Deze ‘slimme contracten’ zijn onveranderlijk en kunnen volledig zelfstandig opereren. Dit maakt ze dus ideaal voor het automatiseren van transacties die eigenlijk altijd goed moeten gaan.

Deze slimme contracten ontlenen hun gegevens aan “Oracles”. Dit zorgt alleen voor problemen. De slimme contracten zijn slechts zo “slim” als de informatie die hen door de orakels wordt toegevoerd. Als je een smart contract volstopt met slechte code dan kan dit zorgen voor een verkeerde transactie. Dit noemen we ook wel het bekende Oracle Probleem.

Hier kwam alleen verandering in toen Chainlink ontdekte hoe de informatie uit de Oracles kon worden verzameld zonder voor problemen te zorgen. Dit is ze gelukt door het creëren van een speciale gedecentraliseerde blockchain die een brug weet te bouwen tussen Oracles en de smart contracts. Het systeem is gebouwd op een verzameling van individuele Nodes die op eigen houtje als smart contracts fungeren om de informatie te verzamelen. In plaats van blindelings te moeten vertrouwen op een bron, kunnen slimme contracten nu toegang krijgen tot bronnen die wel de juiste informatie geven. dit zorgt ervoor dat het onmogelijk is dat er iets fout gaat bij de slimme contracten.

Hoe werkt Chainlink precies?

Nu je wat meer weet over de unieke opzet van Chainlink is het tijd om te bekijken naar de vraag hoe het eigenlijk werkt. De techniek vangt aan wanneer een smart contract gegevens nodig heeft. Dat smart contract doet een verzoek om informatie. Het Chainlink protocol registreert dit verzoek als een “event” en creëert op zijn beurt een corresponderend smart contract. Dit wordt ook gedaan op de blockchain om alle informatie te kunnen verkrijgen. Het Chainlink SLA Contract genereert drie sub-contracten: een Chainlink Reputatie Contract, een Chainlink Order-Matching Contract, en een Chainlink Aggregating Contract. We hebben deze contracten hieronder op een rijtje gezet:

  • Chainlink Reputatie Contract – Het Chainlink Reputatie Contract controleert het track record van een Oracle provider om zijn authenticiteit en performance geschiedenis te verifiëren. Vervolgens evalueert en verwijdert het onbetrouwbare Nodes. Dit betekent dus eigenlijk dat dit ervoor zorgt dat het niet meer mogelijk is dat er een foute code in de slimme contracten komt te staan.
  • Chainlink Order-Matching Contract – Het Chainlink Order-Matching Contract levert het verzoek van het verzoekende contract aan Chainlink Nodes en neemt hun biedingen op het verzoek. Vervolgens selecteert dit het juiste aantal en type Nodes om het verzoek uit te voeren. Dit is in feite bedoeld om het contract dus echt mogelijk te maken. Je moet namelijk de juiste Nodes hebben voor het verrichten van de transacties op het platform.
  • Chainlink Aggregating Contract – Het Chainlink Aggregating Contract neemt alle data van de gekozen orakels en valideert deze voor een accuraat resultaat. Dit kun je dus eigenlijk zien als een laatste controle. De samenwerking tussen deze verschillende contracten zorgt ervoor dat alle transacties altijd weer goed verwerkt kunnen worden. Dit maakt Chainlink kopen zo gek nog niet.

De speciale token van Chainlink

Chainlink is dus echt een bijzonder project om te zien. Maar de eerder genoemde doelen zijn niet de enige waar Chainlink de focus op heeft gelegd. Het is namelijk ook zo dat Chainlink is voorzien van een eigen digitale valuta. Deze munt wordt ook wel de $LINK token genoemd. Deze munt is opgezet op het Ethereum netwerk. Dit lijkt dus een beetje op de ERC-20 tokens, de tokens die je kunt vinden bij een platform als NEO.

De $LINK token wordt gebruikt als aandeel bij de vergaderingen over eventueel veranderingen die er genomen moeten worden. Wil je graag beleggen in Chainlink dan koop je deze munt, net als dat je Ether koopt bij Ethereum.

Chainlink beleggen

In Chainlink beleggen via een exchange

Goed, stel dat je er inderdaad voor kiest om zelf te beleggen in Chainlink. Waar kun je dan terecht? Voor het beleggen kom je eigenlijk altijd uit bij de exchange. De exchange is de beurs waar je de betreffende munten op koopt. Van belang is om altijd te kiezen voor een beurs met een betrouwbare naam. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je op een veilige en verantwoorde manier kunt gaan beleggen.

Kies je voor een beurs als Bitvavo of Binance dan is het ook voor jou mogelijk om je munten op een veilige manier aan te schaffen. Na aankoop kan je ze overzetten naar een wallet of je kunt ze gewoon op de exchange zelf laten staan.

Conclusie – in Chainlink beleggen of niet?

Als we de community moeten geloven dan zijn zij er echt van overtuigd dat Chainlink één van de grootste projecten zal gaan worden in de toekomst. Dit zou kunnen betekenen dat het een goed idee is om ook te investeren in Chainlink. Nu zijn er ook mensen die denken dat het Chainlink niet zal lukken. Moet je nu wel of niet beleggen in Chainlink? Dit is echt een persoonlijke keuze om te maken. Het hangt volledig af van de vraag over wat jij denkt over het team en het project. Wij zijn er alleen om je een beetje op weg te helpen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *