Power Ledger kopen: hoe kan je beleggen in Power Ledger?

Indien je zelf wilt beleggen in cryptocurrencies dan kom je voor een lastige vraag te staan. Je zult namelijk na moeten gaan denken over de munten waar je in wilt gaan beleggen. Indien je bereid bent om wat meer risico te nemen door wat minder bekende projecten te kopen dan is Power Ledger zeker een goede optie om te overwegen. Nu de kans klein is dat je weet wat Power Ledger is en wat je hier precies mee kunt, hebben we besloten om het één en ander in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. We hopen je met deze informatie wat beter op weg te helpen voor bij het beleggen.

Hoe kan je Power Ledger kopen?

Power Ledger springt slim in om de laatste duurzaamheidstrend. Gebruikers kunnen het platform namelijk gebruiken om energie goedkoop te verhandelen. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, kan je Power Ledger gebruiken om je overschot aan energie tegen een goede prijs aan je buurman te verkopen. Op die manier behoud je de volledige controle over de energie die je opwekt. Maar hoe kan je nu eigenlijk Power Ledger kopen?

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Power Ledger munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Waar kan je actief beleggen in Power Ledger?

Het is een bekend feit dat cryptocurrencies enorm volatiel zijn. Als belegger kan je hierop inspelen door zowel orders op stijgende als op dalende koersen te openen. Bij Binance kan je actief speculeren op het prijsverloop van crypto’s zoals Power Ledger. Je kunt de mogelijkheden bij deze aanbieder uitproberen:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Wat is Power Ledger – functie van het project

Als eerste doen we er verstandig aan om in te zoomen op de functie van het project van Power Ledger. Power Ledger is een speciaal handelsplatform voor energie dat kopers en verkopers in staat stelt rechtstreeks energie met elkaar te verhandelen, zonder tussenkomst van een energiebedrijf. Het bedrijf is opgericht als reactie op een wereldwijde revolutie op het gebied van energietechnologie. In Australië en over de hele wereld verandert de opkomst van zonne-energiesystemen, batterijen, microgrids en andere gedistribueerde energiebronnen de manier waarop we elektriciteit opwekken en gebruiken.

De groei van deze nieuwe technologie heeft voor een verandering in de elektriciteitssector gezorgd. De macht wordt niet langer gemonopoliseerd door centrale autoriteiten, maar komt steeds meer in handen van de consument. Om deze verandering in goede banen te leiden biedt Power Ledger een handelsplatform waar consumenten energie kunnen verkopen aan hun gelijken. Het platform stelt consumenten in staat om het overschot aan energie, geproduceerd door hun energiesystemen thuis, te verkopen voor geld. Ook krijgen ze toegang tot goedkopere energie door deze rechtstreeks van hun buren te kopen.

Hoe werkt Power Ledger eigenlijk?

Het doel van Power Ledger is dus om het huidige stroomvoorzieningsnetwerk echt opnieuw vorm te geven. Dit wordt gedaan door de creatie van een gedecentraliseerd handelsplatform voor het verhandelen van de energie. Om dit te bereiken, opereert het platform over twee verschillende blockchains. Ze maken gebruik van de Ethereum blockchain en van de EcoChain. We hebben beide blockchains hieronder even voor je uiteengezet om het duidelijker te maken:

  • De Ethereum-blockchain – De openbare Ethereum-blockchain waarop gebruikers POWR-tokens kunnen kopen, verkopen, gebruiken en verhandelen. Door POWR-tokens te bezitten, hebben gebruikers toegang tot de EcoChain. We laten je straks meer zien over deze tokens en over de functie die deze munten hebben op het platform.
  • De EcoChain – Een private blockchain die speciaal is ontworpen door Power Ledger. Het maakt gebruik van Sparkz tokens en is ontworpen om direct gekoppeld te worden met thuis en zakelijke energievoorzieningen. Zo kan deze blockchain je energiemeter op regelmatige tijdstippen lezen om de meterstand door te geven.

De Ethereum-blockchain laag is overal ter wereld hetzelfde, terwijl de EcoChain-laag kan worden opgeschaald voor afzonderlijke gebieden. Dit maakt het mogelijk om te voldoen aan lokale regelgeving. Dit brengt met zich mee dat er altijd de mogelijkheid is om de blockchain aan te passen aan de hand van de locatie van de gebruiker. De verbindingen en functies tussen de verschillende lagen worden bediend met Ethereum smart contracts. Deze contracten leggen al het ware vast welke data er overlegd wordt met de blockchain.

De speciale tokens van Power Ledger

Power Ledger werkt met een dual-tokensysteem. Dit houdt in dat er twee tokens gebruikt worden om het platform draaiende te houden. Deze tokens zijn POWR en Sparkz. POWR is een utility token dat nodig is om toegang te krijgen tot het platform. Er zijn miljard POWR tokens gecreëerd om deelnemers te stimuleren om het Power Ledger systeem te gebruiken. Je kunt deze tokens vergelijken met de GAS munten die je op het platform van NEO gebruikt.

Met behulp van deze tokens wordt eigenlijk heel het platform draaiende gehouden, vandaar dat ze ook gelijk zo belangrijk zijn voor het project. Aan de andere kant heb je de Sparkz-tokens. Deze tokens worden uitgegeven tegen POWR-tokens en zijn de speciale tokens die consumenten zullen gebruiken om energie te kopen en te verkopen. Ze kunnen worden ingewisseld voor fiatvaluta.

In Power Ledger beleggen via een exchange

Het kopen van Power Ledger is natuurlijk voor de hand liggend als je er zelf een toekomst in ziet. Indien je zelf graag wilt investeren in Power Ledger dan moet je even op zoek gaan naar een goede exchange voor het verhandelen van de munten. De exchange is de beurs waar je jouw munten aan kunt schaffen. Door te kiezen voor een betrouwbare beurs zoals Bitvavo zal ook jij in staat zijn om op een veilige manier Power Ledger te kopen. Dit maakt het mogelijk om met een gerust hart geld te investeren in de nieuwe crypto projecten. Na je aanschaf kun je ervoor kiezen om jouw Power Ledger tokens over te zetten naar een wallet of dat je ze gewoon op de beurs laat staan.

Conclusie – in Power Ledger beleggen of niet?

Als we inzoomen op de community dan zien we dat Power Ledger echt heel veel bijval krijgt. Veel specialisten zien dan ook een grote toekomst in dit bijzondere project. Het is echter nog wel de vraag of het team in staat is om de doelstellingen te behalen of dat dit achteraf toch niet echt lijkt te lukken. Doordat het team veel ervaring en expertise heeft is de kans echter wel groot dat Power Ledger uit zal groeien tot een zeer belangrijke speler binnen de markt voor de energie.

Indien je zelf denkt dat Power Ledger zomaar eens groot kan worden dan is beleggen in dit project echt niet zo verkeerd. Dit maakt het mogelijk om mogelijk veel geld te verdienen als je het goed hebt. Onthoud echter wel dat beleggingen in crypto’s bovengemiddeld risicovol zijn en dat je je volledige inleg kunt verliezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *