Aelf kopen: hoe kan je beleggen in Aelf?

Met de opkomst van cryptocurrencies, wordt de opkomst van de achterliggende Blockchain technologie ook steeds belangrijker. Aelf springt in op deze opkomende markt en in dit artikel wordt uitgelegd hoe Aelf werkt. Je kunt hier ook de voor- & nadelen om te bepalen of het slim is om in Aelf te investeren door de munt te kopen.

Hoe kan je Aelf kopen?

Je kunt Aelf eigenlijk zien als een besturingssysteem voor de blockchain: je kunt dApps (decentrale applicaties) draaien op het systeem. Door enkele verbeteringen kunnen transacties bijvoorbeeld veel sneller worden uitgevoerd. Deze toepassing kan het interessant maken om Aelf te kopen, maar hoe kan je dit nu eigenlijk het beste doen?

Wil je de Aelf cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Aelf kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Aelf?

Aelf ondersteunt blockchain systemen die naar aanleiding van verschillende redenen mogelijke problemen kunnen ondervinden. Het is dus een besturingssysteem voor de technologie van blockchain.

Het idee achter Aelf is gericht op de commercialisatie van de blockchain technologie en beoogt een netwerk op te zetten van gedecentraliseerd cloud computing. De transactiesnelheid van een bitcoin ligt momenteel op een seconde per 8 BTC. Ter vergelijking heeft een systeem zoals Visa te maken met ruim 250.000 transacties per seconde.

Er is dus nog duidelijk veel werk aan de winkel om het huidige blockchain systeem verder te ontwikkelen. Alleen op die manier wordt het de financiële toekomst. Een probleem waar blockchain tegenop loopt is de beperkte schaalbaarheid.

Ook worden gegevens uit elkaar gehaald en het geheel werkt op een consensusalgoritme. Dit algoritme controleert beide kanten van een transactie op waarheden om zo het grootboek van transacties openbaar te kunnen maken. Door de juiste consensus wordt fraude onmogelijk.

Aelf : hoe werkt het?

Aelf is dus een besturingssysteem van blockchain met als doel het commercialiseren van deze technologie. Het is een cloud-based dienst die het gebruik van parallelle processie van informatiedeling toestaat. Om dit te kunnen bewerkstelligen, bestaat Aelf uit verschillende chains.

Allereerst is er de main chain met daarnaast enkele side chains. Door gebruik te maken van deze side chains wordt de link met de main chain minder zwaar belast. Hierdoor is het systeem als geheel beter bestand tegen grote aantallen transacties. Op deze manier kan het een veel betere prestatie neerzetten dan momenteel van de huidige blockchain technologie verwacht wordt.

Daarnaast beschikt het ook over een AEDPos consensus mechanisme. Dit houdt in dat er veel sneller consensus wordt gegeven, waardoor het proces van posten op het grootboek ter controle van alle transacties wordt versneld. Dankzij dit mechanisme wordt een betrouwbaar netwerk opgebouwd dat direct communiceert tussen de verschillende chains.

De main chain van het Aelf netwerk kun je zien als de ruggengraat van het systeem. Vanuit hier wordt gecommuniceerd met alle side chains. Onderling kunnen de side chains niet communiceren, maar wel met de main chain. Elke industrie of valuta kan zijn eigen side chain krijgen om zo de main chain te ontlasten.

Met de huidige Bitcoin waarde en hype kan er bijvoorbeeld specifiek voor Bitcoin een chain worden aangemaakt. Via deze chain worden dan alle transacties van deze valuta verhandeld. Daarnaast kan ook een hele sector zijn eigen chain krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringshoek. Op deze manier wordt er efficiënt gebruik gemaakt van de huidige mogelijkheden per chain. Hierdoor blijft de ruggengraat van het systeem ontlast van zware transactievolumes.

beleggen in Aelf

Aelf token (ELF)

Er zijn maximaal 1 miljard Aelf tokens beschikbaar die sinds 2017 worden uitgegeven. Deze tokens worden verdeeld over bijvoorbeeld de initiële launch met 250 miljoen tokens, een deel voor mining en andere zaken. De afkorting voor de coin is ELF en het valt onder de categorie Altcoins.

De coin wordt verhandeld via alle grote exchanges en het is in een gewone cryptowallet aan te houden. In januari 2021 staat de coin op een waarde van € 0,12. Wij zullen geen uitspraken doen over de eventuele toekomstige waarde van Aelf, maar de technologie die nu wordt gedeeld lijkt veelbelovend.

De Aelf token wordt gebruikt binnen het netwerk van Aelf om transacties binnen de chains uit te voeren. Eigenlijk is dit een fee die de side chains betalen aan de main chain voor het gebruik van het raamwerk. Zo wordt het systeem zelfvoorzienend en toekomstbestendig gemaakt.

Waarom zou je Aelf kopen (ELF)?

Het kopen en verkopen van de ELF token (die gelinkt is aan de Aelf technologie) is mogelijk bij vele verschillende online crypto brokers. Zo is de coin te koop bij elke grote crypto exchange en het is ook nog eens beschikbaar in grote volumes. Daarnaast is gebleken dat veel grote institutionele beleggers in de ELF zijn gestapt. Dit zou kunnen duiden op veel potentiële waarde in de toekomst van deze coin.

Het blockchain netwerk dat hier wordt opgezet, is dan ook van groot belang. Door de schaalbaarheid en veiligheid van deze blockchain technologie kan het veel sectoren helpen. Denk aan de financiële dienstverlening, maar het kan ook ondersteuning bieden bij het identificeren van digitale identiteiten. In de toekomst kunnen Smart Cities en de opkomst van ‘Internet of Things’ ook bijdragen aan de groei van de technologie.

De ELF coin is gelinkt aan de Ethereum in de zin dat zij op dezelfde protocollen zijn gebaseerd. Dit is de ERC20 standaard voor slimme contracten. ERC betekent ‘Ethereum Request for Comment’. Deze standaard zorgt voor een veilige verbinding binnen het systeem en een betrouwbaar netwerk.

Ook zorgt het ervoor dat de consensus, zoals die eerder is uitgelegd, zo snel mogelijk wordt doorgevoerd. Dit kan het proces van de transactie aanzienlijk versnellen boven op het protocol waarop Bitcoin gebouwd is. ELF voldoet aan alle eisen die de ERC20 stelt. Voor het aankopen van ELF hoef je je dus hierover geen zorgen te maken.

Waar moet je op letten bij het beleggen in Aelf?

Aelf werkt samen met FBG Capital en Decentraland om in de Verenigde Staten een digitale stad te bouwen. In deze stad kunnen verschillende blockchain startups met elkaar gaan samenwerken door middel van virtual reality. Dit zou voor alle partijen een oplossing voor de problemen kunnen bieden door simpelweg online bij elkaar naar binnen te lopen. De naam van deze stad is Crypto Valley.

Op dit moment is het voor de verschillende bedrijven, die zich bezighouden met blockchain en crypto, nog lastig om bij elkaar aan te kloppen voor hulp. Ook komt er niet enige andere vorm van communicatie tot stand. Crypto Valley zou dus een perfecte oplossing hiervoor zijn. Bovendien wordt Aelf hiermee nog beter op de kaart gezet.

Wel of niet investeren in Aelf?

Er zijn in het verleden veel voorspellingen gedaan over de Aelf koers. Met name binnen de crypto community en de crypto influencers via de socials mediakanalen. Naar verwachting zal de koers een stijgende lijn vertonen in de komende jaren. Maar zoals je inmiddels wel bekend is, brengt beleggen de nodige risico’s met zich mee. En vooral het investeren in cryptocurrency blijft tot op heden nog altijd een beetje gokken.

Mocht je toch Aelf in je beleggingsportfolio willen aanschaffen, dan is het verstandig om met mate te investeren in Aelf. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken en het is aan jou hoe jij ermee omgaat. Aelf is zeker een interessante investering voor in je portfolio. Zo kun je jouw portfolio spreiden en jouw potentiële koerswinst maximaliseren.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *