Hoe koop je Bitcoins met de Rabobank?

Wil je Bitcoins kopen met je Rabobank? Dan moeten we je teleurstellen: het is namelijk niet mogelijk om direct bij de Rabnobank Bitcoins te kopen. Gelukkig is het wel mogelijk om met een kleine tussenstop direct Bitcoins en andere cryptomunten te kopen met het tegoed op je Rabobank bankrekening. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je direct Bitcoins kunt kopen met de Rabobank.

Hoe kan je Bitcoins kopen met de Rabobank?

Wanneer je geld hebt op je Rabobank rekening, dan kan je dit geld snel gebruiken om Bitcoins en andere cryptovaluta’s te kopen. Je doet dit bij een zogenaamde exchange; een partij die het mogelijk maakt om euro’s om te zetten in crypto’s.

Zelf maak ik gebruik van Bitvavo, omdat dit een bekende Nederlandstalige partij is waar je met iDEAL direct bitcoins kunt kopen. Ze hebben op het moment van schrijven een unieke aanbieding: je kan er namelijk je eerste bitcoin transactie tot € 1000 zonder transactiekosten uitvoeren. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Stappenplan: zo koop je de Bitcoin bij de Rabobank

Maar hoe werkt dat dan, het kopen van Bitcoins met je Rabobank rekening bij Bitvavo? Wel een eerste belangrijke stap is natuurlijk het openen van een account; dit is gelukkig niet heel moeilijk. Je hoeft hiervoor alleen een mailadres en wachtwoord achter te laten.

Bitvavo account openen

Nadat je een account hebt geopend kan je eenvoudig met iDEAL of bankoverschrijving geld van je Rabobank rekening verplaatsen naar Bitvavo. Je kunt die euro; s vervolgens gebruiken om Bitcoins of één van de andere honderden cryptomunten aan te schaffen.

Tegoed storten Bitvavo

Hiervoor navigeer je simpelweg naar de cryptomunt die je wilt kopen. In het onderstaande voorbeeld koop ik Bitcoins met het geld van mijn Rabobank rekening. Dit doe ik door het bedrag in te vullen waarvoor ik Bitcoins wil kopen.

Bitcoins kopen Rabobank

Wat denkt de Rabobank van de Bitcoin?

Ondanks dat de Rabobank nog geen bitcoin rekeningen aanbiedt, houden ze de laatste ontwikkelingen en trends natuurlijk wel in de gaten. Roel Steenbergen die werkt voor de innovatietak geeft al aan dat de intermediair met cryptotechnologie wordt buitengesloten. In die zin kan de Bitcoin als decentrale valuta dan ook een bedreiging vormen voor de bank.

Toch lijkt hij niet bang te zijn; hij ziet de Bitcoin meer als een kans dan een bedreiging. De techniek achter de bitcoin, de zogenaamde blockchain, staat nog echt in de kinderschoenen en het moet dan ook nog blijken hoe deze techniek zich verder ontwikkeld. Waarschijnlijk blijft het traditionele geld naast cryptogeld gewoon bestaan, waardoor ook een bank als de Rabobank nog een plek heeft in ons financiële systeem.

Weetje: experiment van de Rabobank

Het is overigens niet zo gek idee om Bitcoins te willen kopen bij de Bitcoin. Het bedrijf heeft met Rabobit namelijk een experiment gedaan; Rabobit is een wallet die ze hebben ontwikkeld om als bedrijf meer te leren over de techniek achter de blockchain.

Voor nu is de Rabobank hier niet meer mee bezig; ze vinden dat er nog niet voldoende duidelijkheid is op het gebied van de regelgeving wat de innovatie niet ten goede komt. In sommige andere landen zoals Duitsland en Litouwen zie je bijvoorbeeld al wel dat banken Bitcoins aan klanten verkopen.

De Rabobank lijkt cryptomunten en de Bitcoin echter goed in de gaten te houden, waardoor het natuurlijk zomaar zou kunnen dat het bedrijf in de toekomst begint met het verkopen van de munt…

Wat is de Bitcoin?

Voordat je Bitcoins koopt wil je waarschijnlijk weten wat de Bitcoin eigenlijk is. Een Bitcoin is een vorm van decentraal geld, wat betekent dat er geen bank of andere partij is die de geldstromen volledig controleert.

Alle transacties worden bijgehouden in een blockchain, wat een groot bestand is waarin alle transacties worden bijgehouden. Alle partijen die actief zijn op het netwerk keuren vervolgens nieuwe transacties goed en bezitten ook weer een kopie van de blockchain. Daardoor is deze vorm van betalen ondanks het decentrale karakter toch erg veilig.

Waarom kopen mensen Bitcoins?

Je wilt waarschijnlijk het geld op je Rabobank rekening investeren in Bitcoins, omdat je daar een gunstig rendement mee probeert te halen. Dit is geen verkeerde gedachte: over de periode 2020-2021 ging de munt ruim tien keer over de kop. Wanneer je op het goede moment een cryptomunt koopt, dan kan je hier dan ook een goed rendement mee behalen.

Voordelen van de Bitcoin zijn het anonieme karakter en de lage valutakoersen. Hierdoor kan de Bitcoin een alternatief zijn voor het traditionele geld.

Toch blijkt dit in de praktijk lastig; de munt is nog te instabiel door de vele speculanten die actief zijn op de markt. Ook liggen de transactiekosten hoog en is de munt erg gevoelig voor hackers.

Het is daarom belangrijk om voor jezelf goed de afweging te maken of beleggen in Bitcoins en andere cryptomunten goed bij je past. Je kunt het geld op je Rabobank spaarrekening immers maar één keer uitgeven!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *