MANA kopen: hoe kan je beleggen in Decentraland?

Beleggen in cryptocurrencies is populairder dan ooit! Overweeg je het kopen van de Decentraland cryptomunt? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. We bespreken hier namelijk in detail wat Decentraland is, zodat je direct kunt beginnen met beleggen in de cryptomunt.

Wat is Decentraland?

Eenvoudig gezegd is Decentraland een 3D virtual reality universum te vergelijken met Second Life of Minecraft. Net als bij Minecraft of Second Life heeft Decentraland geen echt doel, een opdracht of gameplay. In plaats daarvan doorkruisen gebruikers de virtuele wereld zoals ze dat zelf willen. Het project is in 2017 gestart en is sindsdien sterk blijven groeien, beide qua gebruikers als in marktwaarde.

Decentraland is het eerste virtual reality universum dat volledig eigendom is van de gebruikers zelf. In deze virtuele wereld kun je in interactie treden met andere gebruikers die een account hebben aangemaakt. Door middel van smart contracts, gebouwd op Ethereum (ETH), worden de virtuele percelen land en eigendom beschermd omdat alle data wordt opgeslagen in een blockchain. Decentraland is het meest succesvolle virtual reality project die is gebouwd op een blockchain.

Hoe kan je Decentraland kopen?

Je kunt de cryptomunt Dencetraland kopen bij Bitvavo, een betrouwbaar Nederlandstalig platform. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en de eerste transacties zijn bovendien gratis. Gebruik de onderstaande knop om direct te beginnen met het kopen van Decentraland & andere cryptocurrencies:

Hoe kan je actief beleggen in Decentraland?

Wil je actief beleggen in CFD-cryptomunten zoals Decentraland? Dan is eToro een goede partij! Je kunt hier optimaal op reageren op de laatste marktontwikkelingen, aangezien je ook short posities kunt openen. Met een short positie zet je in op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om direct een (gratis demo) te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Gebouwd op blockchain-technologie

Decentraland maakt gebruik van blockchain-technologie waardoor elk perceel land in deze virtuele wereld geregistreerd staat in openlijk toegankelijke boekhouding. Hierdoor is het makkelijk om peer-to-peer te verifiëren wie welk stukje grond in zijn of haar bezit heeft. Decentraland maakt gebruik van de Ethereum blockchain waardoor gebruikers stukken grond en andere virtuele items kunnen kopen, bouwen en er zelfs geld mee kunnen verdienen. Gebruikers kunnen virtueel land kopen in Decentraland, waardoor ze eigenaar en controle krijgen over de omgeving en applicaties die ze op hun land creëren.

De oorsprong van het project

Decentraland begon in 2015 als een eenvoudig, gepixeld raster waar gebruikers eigenaar konden van worden. Decentraland is sindsdien geëvolueerd naar een virtuele 3D-wereld waarin gebruikers tokens kunnen gebruiken om met het platform te communiceren en land, goederen en diensten in de virtuele wereld te kopen. Decentraland gebruikt twee tokens, LAND en MANA, waarmee gebruikers kunnen communiceren met het platform. Vooraleer we gaan uitleggen hoe de tokens LAND en MANA exact werken moeten we echter dieper ingaan op wat een NFT is.

NFTs

NFT staat voor non-fungible token, of in het Nederlands niet-vervangbare token. Een NFT is een speciaal type token dat gebouwd is op een blockchain en dat iets unieks vertegenwoordigt. Omdat ze uniek zijn, zijn NFTs dus niet onderling uitwisselbaar. Het tegenovergestelde van een NFT is een fungible token of een vervangbare token. Dat betekent dat je deze tokens makkelijk met elkaar kunt verwisselen. Zoals een briefje van 5 euro doet het er voor iemand niet toe welk briefje van 5 euro je in handen hebt. De waarde is altijd dezelfde. Een briefje van 5 euro is dus gelijkaardig aan een vervangbare token.

Een NFT kun je echter niet met elkaar verwisselen omdat de eigenschappen dat deze NFT heeft uniek zijn. Je kunt een NFT bijvoorbeeld vergelijken met een schilderij. Het ene schilderij kun je niet zomaar gaan verwisselen voor een ander kunstwerk. Dit omdat elk schilderij unieke eigenschappen heeft. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn, kunnen ze dienen als bewijs van authenticiteit en eigendom binnen een 3D virtual reality universum zoals Decentraland.

LAND token

Elk parceel land in Decentraland wordt vertegenwoordigd door een NFT. Elk stukje virtueel land in Decentraland is een niet-vervangbare token wat betekent dat het uniek is en niet kan worden vervalst of gedupliceerd, eigenlijk net als fysiek land in het echte leven. Je hoeft echter geen LAND te bezitten om Decentraland te bezoeken en erop rond te lopen, maar als je besluit dat je wilt investeren en iets wilt bouwen in Decentraland, moet je dat stuk land wel degelijk bezitten.

LAND in Decentraland is permanent eigendom van de gebruikers en niet van de oprichters van het project, waardoor gebruikers de volledige controle hebben over hun creaties. Gebruikers claimen het eigendom van virtueel land op blockchain gebaseerde boekhouding van percelen. Al de percelen land werden oorspronkelijk via een veiling verkocht aan de hoogste bieders. Tot in 2018 werden nieuwe percelen land bijgevoegd aan de kaart en op geregelde basis verkocht. Maar na een beslissing eind 2018 door de gemeenschap is de kaart nu compleet en kunnen geen nieuwe stukken land meer worden bijgevoegd op de kaart.

Decentraland kopen

MANA token

De MANA token verschilt van de LAND token en is een fungible token of vervangbare token. MANA is een cryptocurrency die aankopen van LAND mogelijk maakt, evenals virtuele goederen en diensten die in Decentraland worden gebruikt. Je kunt het vergelijken met de euro in de eurozone. In de eurozone kun je alleen met euro’s betalen in de winkels. In Decentraland kun je alleen betalen met MANA. MANA kan worden opgeslagen in elke cryptocurrency-portemonnee die deze token ondersteunt, zoals MyEtherWallet of Exodus.

Beleid op Decentraland

Wijzigingen in de Decentraland-software worden doorgevoerd via een verzameling van op de Ethereum-blockchain gebaseerde smart contracts. Via deze smart contracts gebouwd op de Ethereum-blockchain kunnen gebruikers die eigenaar zijn van MANA stemmen over aanpassingen aan het beleid, landveilingen en subsidies voor nieuwe ontwikkelingen.

De manier waarop beslissingen worden genomen is te vergelijken met een regering of parlement van een land. Het verschil is echter dat in ons land elke persoon één stem heeft, in Decentaland heeft elk stukje LAND zeggenschap. De “grootgrondbezitters” in Decentraland hebben dus met andere woorden meer zeggenschap dan iemand die slechts een klein stukje land bezit.

Hoe LAND kopen?

Iedereen kan op elk moment LAND kopen, verkopen of huren, peer-to-peer op de officiële Decentraland Marketplace of via Opensea. Alle transacties worden opgeslagen op de Ethereum-blockchain als Bewijs van Eigendom. Dus wanneer je een specifieke LAND-token koopt en hierna bezit, bezit je ook officieel en bewijsbaar dat stuk LAND in Decentraland. Elke Decentraland LAND-token heeft unieke coördinaten die een specifieke locatie op de Decentraland-kaart vertegenwoordigen.

Hoe MANA kopen?

Aangezien MANA een fungible token of vervangbare token is, kan deze op verschillende marktplaatsen worden gekocht. De MANA token kan bijvoorbeeld worden gekocht op Coinbase, één van de grootste cryptoplatformen ter wereld. Op Coinbase kun je MANA zelfs makkelijk kopen met euro’s. Op de meeste andere handelsplaatsen, zoals Binance, Crypto.com of Kraken moet je echter eerst je euro’s omruilen voor bitcoin, ether of USDT. Ook op Nederlandse cryptoplatformen Bitvavo kan je de cryptocurrency MANA kopen.

Is MANA of LAND kopen een goede investering?

Investeren in cryptomunten is altijd vrij risicovol. Dit betekent dat je veel geld kunt winnen, maar ook kunt verliezen op je investering. MANA en LAND hebben een verschillend waardevoorstel en de prijs van de tokens kan sterk schommelen. Beide tokens zijn “utility-tokens”, dat betekent dat de waarde van de token afhankelijk is van de functie of nut dat deze token heeft. MANA heeft als functie dat het dient als betaalmiddel in de virtuele wereld Decentraland. LAND heeft als functie dat je een stukje grond bezit op de kaart van Decentraland. De waarde van beide tokens hangt sterk af van het succes van dit project en het aantal gebruikers.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *